Zombie-Followers: Anu Maot Leumpang Di Dunya Pamasaran Influencer

Pengikut Palsu Zombie

Anjeun mendakan propil média sosial kalayan jumlah pengikut anu langkung luhur tibatan rata-rata, rébuan suka, sareng pangalaman kemitraan mérek sateuacanna - trik atanapi ngubaran?

Kalayan jumlah kampanye pamasaran influencer terus ningkat, éta henteu ilahar pikeun merek janten korban tipu daya akun sapertos kitu sareng pengikut palsu sareng pemirsa anu teu asli. 

Dumasar kana Pangaruh Hub Marketing:

  • Influencer pamasaran disetel ka sakitar $ 9.7B dina taun 2020.
  • 300% leuwih pangaruh mikro anu dimangpaatkeun ku firma ageung tibatan di 2016.
  • Ampir 90% sadaya kampanye influencer kalebet Instagram salaku bagian tina campuran pamasaran.
  • Panipuan influencer nyaéta nambahan kaprihatinan pikeun réspondén anu langkung ti 2/3 réspondén anu ngalaman éta.

Éta henteu nyebatkeun yén sadaya makro-influencer kagolongkeun kana katégori ieu. Nyatana, apel anu goréng saé pisan sareng jauh jumlahna seueur ku anu jujur ​​sareng tiasa dipercaya pisan. 

Nanging, penting pikeun ngartos persis kumaha milih influencer anu ngagaduhan sadayana maksud anu paling saé pikeun anjeun sareng mérek anjeun. 

Ayeuna, urang henteu nyobian nyingsieunan saha waé anu jauh tina pamasaran influencer. Sabalikna tibalik. Sareng nyungkeun bantosan agénsi pamasaran influencer tiasa ngabantosan mérek pikeun milari pangaruhan ku pamirsa anu leres-leres satia sareng otentik anu bakal ngabantosan ngahasilkeun pangasilan anu pikaresepeun.

Média sosial mangrupikeun hiji-hijina média anu ngalaman kamekaran anu teu aya tandinganna dina sababaraha bulan terakhir. Naon waé pamasar tiasa ningali yén kagiatan promosi dina platform online kedah janten bagian tina strategi mérek ka payun. Sareng hiji kemitraan influencer mangrupikeun salah sahiji taktik anu paling épéktip sareng organik anu dianggo pikeun ngalakukeun éta. 

Amelia Neate, Manajer Senior Influencer Matchmaker

Amelia henteu lepat. Nyatana, pamasaran influencer mangrupikeun metode akuisisi palanggan online anu paling gancang, kalayan 22% tina pemasar ogé nyirian éta paling hemat biaya. 

Hasilna, 67% tina pemasar di mérek dina sababaraha séktor nyiapkeun pikeun ningkatkeun méakkeun pamasaran influencer salami 12 bulan ka payun. 

Tapi, nalika mérek ngawitan naosan sareng kagiatan influencer, Amelia ngajelaskeun kumaha carana ngamaksimalkeun kampanye pamasaran influencer, mastikeun éta épéktip mungkin. 

Sieun Pengikut Palsu

Pengikut palsu sareng lead mati dina sababaraha bentuk. Anu kasohor, pengikut anu dipésér mangrupikeun salah sahiji anu paling umum, numana individu ngalangkungan kerja keras anu kalibet dina naékna média sosial, sareng gantina, mayar pengikut palsu pikeun ngajantenkeun akunna katingali langkung ageung tibatan aslina.

Sedengkeun ieu janten hal anu dikutuk ku pangguna boh mérek, kacuali aranjeunna dipendakan, tiasa sesah ngabedakeun jumlah pengikut anu asli tina anu palsu.

Jinis pengikut palsu anu sanés nyaéta akun anu parantos teu aktip pikeun waktos anu lami, naha éta kusabab hiji jalma parantos hilap deui, henteu hoyong deui ngagunakeunana tapi henteu mupus profilna, atanapi anu sanésna.

Tapi teu paduli alesanana, hiji akun anu henteu aktip tiasa négatip mangaruhan rating Dursasana.

Nyorot kumaha ngabahayakeun ieu pikeun mérek, panilitian parantos mendakan yén aya tiasa seueur 95 juta bot pose salaku pengikut palsu di Instagram nyalira, ngarugikeun usaha $ 1.3 milyar dina maot sareng karugian.

Pikeun merangan épék ngarugikeun anu aya dina mérek, ngamangpaatkeun kaparigelan agénsi pamasaran pangirut tiasa ngabantosan ati-ati sareng mastikeun yén kampanyeu bakal ngahontal rébuan, upami sanés jutaan pengikut anu aktipitas pisan.

Unmasking Masalah

Aya sababaraha kasus salami mangtaun-taun dimana individu anu statusna pangirut parantos dipendakan mésér pengikut palsu pikeun ningkatkeun pidangan kakuatan sareng kaunggulanana dina platform. 

Salaku conto, Panggang Pareum Paul Hollywood mendakan dirina dina skandal pengikut palsu nalika anjeunna nyandak istirahat ti Twitter saatos pengikutna ngiringan lungsur dina situs jejaring sosial ngaleungitkeun rekening palsu tina platform.   

Panilitian anu sanés ngungkabkeun anu ngareuwaskeun pisan perséntase pengikut palsu pikeun influencer anu kasohor, sapertos Kourtney Kardashian sareng sagala rupa pangaruh média sosial sanés.  

Éta ngan nomer di ahir poé, leres? Tapi ngeunaan merek anu prihatin, ieu kedahna ngirining lonceng alarm. Nalika mérek ngagulung kampanye influencer, aranjeunna ngalakukeun éta dina kesan yén mérekna bakal ngahontal pamirsa anu langkung lega - sareng anu kalibet dina éta. Influencers tiasa ngeusi artos ageung artos ngan ukur hiji pos, janten merek kedah yakin yén pangbalikanana, upamana, dina jangkauan atanapi paparan anu bakal dipikagaduh, cekap cekap pikeun menerkeun méakkeun.

Amelia Neate, Manajer Senior di agénsi pamasaran influencer global, Influencer Matchmaker

Janten, Naon anu Kedah Dilaksanakeun? 

Amelia ngajelaskeun yén aya sababaraha hal anu kedah ditingali nalika damel sareng pangirut.  

  • papacangan - Daripada pokus kana hitungan pengikut, nempatkeun langkung pentingna pikeun peringkat Dursasana. Sedengkeun ukuran audién anu ngahontal kampanye anjeun tiasa langkung alit, anu tiasa ngahontal éta langkung gampang berinteraksi sareng éta. Sareng éta kumaha anjeun bakal ngahontal hasil sareng minuhan tujuan pamasaran anjeun.
  • Pangaruh Mikro-Influencers - Mikro-pangaruh biasana ngagaduhan peringkat Dursasana anu langkung luhur. Sanaos henteu ageung, pamirsa na umumna langkung interaktif sareng otentik sahingga, tiasa ngabuktoskeun langkung berharga pikeun mérek.
  • likes - Sedengkeun aya alat di luar sana pikeun mariksa peringkat papacangan, anjeun tiasa ngajalankeun panilitian anjeun nyalira ku ngabandingkeun jumlah pengikut kana jumlah suka anu diaku dina profil. 
  • koméntar - Upami anjeun masih teu yakin ngeunaan legitimasi pangirut, koméntar mangrupikeun faktor anu nyarioskeun deui. Pariksa naha, kahiji, aranjeunna kéngingkeun koméntar sareng anu kadua, naha aya pola atanapi kagiatan sapertos spam di jerona. Salaku conto, koméntar tina naon anu sigana béda-béda pangguna, tapi anu sadayana maca sami, sigana bot.

Alternatipna, anjeun tiasa milarian bantosan agénsi pikeun kampanye anjeun. Kitu ogé alat sareng wawasan industri, agénsi ngagaduhan aksés kana sajumlah ageung data pikeun ngabantosan mérek kalayan kasuksésan kampanye na. Agénsi pamasaran Influencer ilaharna ngawangun sareng ngarawat hubungan anu kuat sareng influencer, anu aranjeunna terang gaduh panutuan anu oténtik sareng peringkat Dursasana.

Janten, sateuacan anjeun ngetok panto propil média sosial pikeun pitulung kampanye pangirut anjeun salajengna, pastikeun yén investasi anjeun bakal patepung sareng oléh-oléh sareng sanés trik. Pikeun milarian inpormasi lengkep:

Didatangan Influencer Matchmaker

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.