7 Tren Marketing Influencer Diperkirakeun dina 2021

Tren Pemasaran Influencer

Nalika dunya muncul tina pandemi sareng saatosna saatos na, pamasaran influencer, henteu benten sareng seuseueurna industri, bakalan robih. Salaku jalma kapaksa ngandelkeun virtual tinimbang pangalaman di-jalma sareng nyéépkeun langkung seueur waktos dina jaringan sosial tibatan kajadian sareng rapat di-jalma, pamasaran influencer dumadakan mendakan dirina mangrupikeun kasempetan pikeun mérek pikeun ngahontal konsumén ngalangkungan média sosial di cara anu bermakna sareng otentik. Ayeuna nalika dunya mimiti ngalih ka dunya post-pandemik, pamasaran influencer ogé transisi ka normal anu anyar, nyandak seueur adaptasi anu ngawangun industri dina taun kamari.

Ieu tujuh tren influencer pamasaran tiasa ngarepkeun ningali dina satengah kadua 2021 nalika dunya ngalir ngalangkungan pandemi:

Trend 1: Merek Anu Ngalihkeun Ad Méakkeun ka Influencer Marketers

Sedengkeun COVID-19 ngalambatkeun kamekaran industri pariwara, pamasaran influencer henteu ngaraoskeun beban sapertos industri anu sanés.

63% pemasar maksudna ningkatkeun anggaran pamasaran influencer taun 2021. 

Pangaruh Hub Marketing

Nalika panggunaan jaringan sosial terus tumuh di seueur industri anu béda, mérek ngarahkeun méakkeun iklan tina offline kana saluran online sabab mérek ngartos pamasaran média sosial mangrupikeun salah sahiji metodeu anu paling saé pikeun nyambung sareng pamirsa online sareng ngabagi olahtalatah na. Pamasaran Influencer bakal janten langkung penting pisan sabab merek milari kasempetan pikeun nyambung sareng pamirsa ku cara nyata sareng otentik online.

Trend 2: Pemasar Anu Ngajaga Anu Deukeut Deukeut kana Metrik

Métrik pamasaran Influencer bakal tetep janten langkung lega ngadegkeun, sareng salaku hasilna, merek bakal gumantung kana kinerja pamasaran influencer individu jeung ROI tina influencers maranéhanana. Sareng, ku mérek saatos ningali prestasi dina kampanye ti influencer pamasaran kampanye sacara ajeg dina sataun katukang, anggaran pamasaran influencer pasti bakal ningkat. Dina waktos anu sasarengan, kalayan paningkatan dina méakkeun, katingali langkung seueur kana métrik. Métrik ieu bakal janten langkung kritis nalika para pemirsa ngarencanakeun kampanye sareng analisis audién influencer, tingkat Dursasana, frékuénsi pos, kaaslian audién, sareng indikator kinerja konci. 

Teu aya anu nolak pangaruhna upami influencer anu leres kalibet. Ngémutan Pos Instagram Nicki Minaj  nampilkeun anjeunna nganggo Crocs pink anu caang, anu teras nabrak halaman wéb Crocs kusabab lonjakan patalimarga wéb langsung saatos tulisan éta. Pemasar kedah memetakan kampanye na numutkeun KPI konkét kalebet kasadaran Brand, ningkat penjualan, kolaborasi kontén, patalimarga halaman wéb, sareng ayana média sosial anu tumuh. 

Trend 3: Pangaruh Virtual Tumuh dina Popularitas Diantara Merek

Pangaruh virtual atanapi influencer anu dihasilkeun ku komputer anu dijalankeun sapertos anu nyata, lumayan tiasa janten "hal gedé" salajengna dina pamasaran influencer diantara merek. Robot-influencer ieu diciptakeun ku kapribadian, kahirupan buatan anu aranjeunna bagikeun sareng anu nuturkeun sareng ngadamel koneksi ngalangkungan média sosial sareng konsumén. Pangaruh virtual ieu mangrupikeun pilihan anu pikaresepeun pikeun mérek ku sababaraha alesan. Mimiti, eusi énggal gampil didamel ku désainer grafis, nempatkeun robot-influencer dimana waé di dunya iraha waé, ngaleungitkeun kabutuhan perjalanan influencer kahirupan nyata. 

While this has become especially important in the last year, as the pandemic caused travel to slow considerably, the trend will continue. According to recent research, we conducted in our The Top Instagram Virtual Influencers in 2020 report, robot-influencers are effective at reaching their audience and closing the gap between brands and their audiences. In our analysis, we found that virtual influencers had almost three times the engagement of real human influencers. Lastly, virtual influencers are safer in terms of a brand’s reputation, as these robots are able to be controlled, scripted, and monitored by their creators. Virtual influencers pose a smaller chance for offensive, outlandish or controversial social media postings that could throw a brand into damage control mode.

Trend 4: There’s A Growing Rise In Nano and Micro-Influencer Marketing

Nano sareng mikro-influencer janten popularitas nalika aranjeunna nunjukkeun sambungan anu kuat sareng pamirsa khusus.

  • Nano-influencers gaduh 1,000 dugi 5,000 pengikut
  • Pangaruh mikro gaduh 5,000 dugi ka 20,000 pengikut.

Seringna pengikut nano sareng mikro-influencer ieu ngaraos pangaruh ieu langkung nyata sareng pribadi, nyayogikeun kontén, olahtalatah, sareng promosi produk anu karaos langkung asli, sabalikna tina pangaruh mainstream, anu tiasa dituduh nguntungkeun pangaruhna. Nano sareng mikro-influencer ieu terampil dina ngembangkeun koneksi anu jero sareng anu nuturkeun, anu ogé aktipitas pisan. Komunitas anu raket ieu ngadukung, dipercaya, sareng pangaruh sigana tiasa ngiringan "silaturahmi" di komunitasna kanggo ulasan sareng tanggapan positip. Merk leutik ilaharna disadap mikro-influencer, tapi perusahaan ageung mulai ngamanpaatkeun kelompok pangaruh ieu ogé. 

Dina 2020, 46.4% tina mérek nyebatkeun nganggo hashtag #ad didamel ku akun Instagram kalayan 1,000-20,000 pengikut. 

Pangaruh Ngobrol

Trend 5: Pangaruh Anu Ngamangpaatkeun Dagang Sosial pikeun Ngiringan Peluncuran Merk / Usaha sorangan

Pangaruh média sosial nyéépkeun taun ngawangun handapna, ngawangun hubungan sareng pemirsa, sareng nyiptakeun kontén anu pas sareng Ecological na. Pangaruh ieu dianggap salaku pembeli pribadi sareng guru rekomendasi pikeun anu nuturkeun aranjeunna. Ngamajukeun produk pikeun ngajalankeun pendapatan mangrupikeun katétingan luhur pangirut, sareng nalika e-commerce sareng média sosial langkung sering intersect, kebangkitan commerce sosial kéngingkeun daya tarik sareng kabuktosan janten kasempetan anu lumayan pikeun influencer.

Pangaruh anu ngamodalan perdagangan sosial ku ngaluncurkeun mérek sareng usaha nyalira, ngamangpaatkeun kakuatan jual produkna. Daripada ngamajukeun produk pikeun mérek sanés, pangaruh ieu "ngarobah tabel" sareng bersaing pikeun pangsa pasar. Influencers nganggo konéksi pribadi sareng kapercayaan pikeun ngasuh kamekaran merek sareng usaha nyalira, anu hal paling teu dipikagaduh pangecér. 

Trend 6: Pemasar Anu Merhatoskeun Langkung Perhatosan Pikeun Pangaruh Panipuan Marketing

Panipuan diantawis platform média sosial, anu kalebet ngagaleuh pengikut, ngagaleuh resep sareng koméntar, mésér pandangan carita, sareng komentar polong, nuju jalan ka payun pamasaran influencer. Ningkatkeun kasadaran ngeunaan panipuan pikeun duanana pangaruh sareng nuturkeunana mangrupikeun léngkah penting pikeun ngirangan kagiatan licik. Hiji platform média sosial komitmen pikeun ngawaskeun panipuan anu langkung ati-ati nyaéta Instagram. Platform nerapkeun larangan anu ngalarang trik The Follow / Unfollow, sahingga dibandingkeun sareng 2019, perséntase rata-rata akun Instagram anu kalibet dina panipuan turun tina 8.14%. Nanging, jumlah influencer kapangaruhan ku panipuan masih tetep luhur (53.39%), sareng 45% pengikut Instagram mangrupikeun bot, akun anu teu aktip, sareng pengikut massal. Rekening influencer palsu tiasa ngarugikeun pangiklan jutaan dolar unggal taun, sareng nalika méakkeun iklan ningkat dina pamasaran influencer, deteksi panipuan janten langkung penting. 

Trend 7: TikTok Ngarepkeun Kéngingkeun Daya tarik salaku Platform Pamasaran

TikTok mangrupikeun carita kasuksésan média sosial anu paling kawéntar taun 2020 ku 689 juta pangguna aktif bulanan. Platform média sosial kagungan Kanaékan 60% pangguna média sosial aktip taun kamari, ngajantenkeun platform média sosial pangageungna di dunya. Aplikasi éta, anu dimimitian salaku aplikasi jogét sareng musik pikeun nonoman, saprak éta parantos janten minat jalma dewasa, bisnis, sareng mérek.

Platform saderhana TikTok ngamungkinkeun pangguna pikeun gampang nyiptakeun kontén, pasang pidéo, sareng resep sareng nuturkeun sering, anu ngadorong Dursasana langkung luhur tibatan platform média sosial sanés sapertos Instagram. Métode interaksi pangguna unikna nawiskeun duanana mérek sareng influencer kasempetan pamasaran énggal sareng kamampuan ngahontal basis pangguna anu lega. HypeAuditor prédiksi TikTok bakal gaduh langkung ti 100 juta pangguna AS bulanan dina 2021.

Faktor penting anu kedah diperhatoskeun nalika tangtoskeun mana platform pamasaran anu dianggo nyaéta ngartos pemirsa udagan anjeun. Kasuksésan kampanye pamasaran influencer sering ngandelkeun terang pamiarsa anjeun sareng kumaha cara narik perhatian aranjeunna. Sakali pemirsa anjeun ditetepkeun jelas, mutuskeun platform pamasaran mana pikeun ngahontal udagan anjeun mangrupikeun pilihan anu gampang. Grup umur anu bénten-bénten nganggo platform pamasaran anu tangtu, sahingga milih platform kalayan umur udagan anjeun nyaéta strategi anu wijaksana.

43% pangguna Instagram global umurna antara 25 sareng 34 taun sareng langkung ti satengah pangguna TikTok (69%) aya di handapeun umur 24 taun kalayan 39% antara 18 sareng 24, anu ngajantenkeun jalma umur ieu mangrupikeun kelompok pangguna pangageungna.

HypeAuditor

Ringkesna, Instagram nyayogikeun pamirsa anu langkung dewasa, sedengkeun TikTok langkung milih anu langkung ngora.

Unduh HypeAuditor's 2021 State of Influencer Marketing Report Unduh Laporan Panipuan HypeAuditor's Instagram

One comment

  1. 1

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.