Aliran Kerja Produksi Infographic

Alur kerja produksi infographic

Ngatur produksi infographic pikeun klien kuring di DK New Media sareng pikeun Martech Zone, Kuring parantos diajar hiji-hiji hal ngeunaan ngahasilkeun infografis. Peryogi waktos kanggo ningkatkeun aliran kerja sareng desain anjeun kana waktos. Produksi infographic tiasa peryogi sababaraha minggu atanapi sasih pikeun ngahasilkeun upami anjeun henteu ngagaduhan rencana anu leres, atanapi alur kerja anu pas. Ieu sababaraha tips pikeun (mugia) ngirangan waktos sareng ngajantenkeun anjeun leres.

1. Brainstorm konsép "bagi pantes".

Alur kerja produksi infographicNaha anjeun ngahasilkeun infographic pikeun klien atanapi pikeun bisnis anjeun nyalira, anjeun kedah ngagaduhan téma umum anu bakal dianggo pikeun bisnis anu aya. Janten "bagi pantes" ngalibatkeun sababaraha hal:

  • Naha aya hubunganana? 
  • Dupi éta panas? Nguseup.
  • Naha éta ngalangkungan topik anu "milarian pantes"?

Sakali anjeun ngagaduhan konsép, nyiptakeun kamungkinan judul pasangan. Pastikeun aranjeunna pikaresepeun kana target pasar anjeun sareng yén aranjeunna kalebet kecap konci dina judulna. Kombinasi kecap konci 3 - 5 tiasa dianggo anu pangsaéna. Conto: Infographic panganyarna kami kalebet kombinasi kata kunci “pamasaran eusi mobile, "Tapi judulna pantes pikeun narik clickthroughs.

Tip konsép: Punten, punten, punten tong dipikir-pikir teuing ieu. Ieu kedah henteu langkung lami ti saminggu kanggo milarian terang sareng pin ka handap sareng klien anjeun (atanapi internal).

2. Panilitian, panilitian, panilitian.

Langkung penting pikeun ngagaduhan langkung seueur data pikeun ditarik tina teu cekap. Datang sareng daptar titik pelor jinis statistik anu anjeun milari. Aya sumber daya anu épéktip biaya anu bakal kaluar sareng kéngingkeun data pikeun anjeun. Tapi anjeun ogé ngagaduhan Internét dina ujung jari. Ukir sababaraha waktos kanggo kaluar sareng ngulik topik anu anjeun atos kaputuskeun.

Tip panilitian: Kuring nyarankeun nyalin sareng némpelkeun sadaya tautan anu anjeun terang aya kana dokumén, teras balik sareng marios unggal tautan ti dinya. Salin témpél inpormasi tina tautan anu anjeun terangkeun aya kana dokumén, teras lebetkeun tautan langsung di handapeun data tina sumber éta janten anjeun terang dimana éta ditarikna (ieu bakal penting engké).

3. Waktos carita!

Ieu léngkah kuring pikeun nyiptakeun carita anu kohesif:

a. Sakali anjeun parantos bérés fase panilitian, balikan deui teras baca sadayana dokumén. Naon anu diperyogikeun? Naon ari "meh"? Ukur kalebet naon anu anjeun pikirkeun saleresna narik ati, kacuali stats pendukung anu penting pikeun nunjukkeun pentingna hiji stat anu tangtu. Pastikeun pikeun ngédit konténna supados aya dina "sora anjeun," tapi pastikeun éta masih ngagambarkeun naon anu nyatakeun stat yén teu aya kabingungan.

Tip eusi: Pariksa panjangna dok. Upami éta langkung ti 5 halaman (sakitar - gumantung kana kumaha baganna atanapi téksna beurat), balikeun deui sareng potong deui.

b. Nalika dok diteukteuk, tingali urutan data. Tingali naha éta nyarioskeun carita atanapi kohesif. Kelompokkeun data babarengan dina bagian-bagian anu asup akal. Pasang data anu paling narik kana handapeun.

c. Kalayan konsép, aya pesen anu umum atanapi ajakan-to-aksi. Naon inpormasi anu paling penting anu anjeun pikahoyong ku pemirsa? Di handapeun dokumén eusi, kalebet paragrap pondok atanapi kalimat anu ngagambarkeun ieu. Di anjeun gaduh pamimpin pamikiran dina bisnis anjeun, pikirkeun ngeunaan kalebet headshot sareng judulna di gigireunana pikeun dipersonalisasi.

4. Bagéan anu pikaresepeun: desain.

Désainer kedah ngagaduhan dokumén kontén finalis di tangan, kalayan judul, aliran eusi, sareng sumber daya. Ieu bakal ngahémat waktos dina tahap desain. Hal anu sanés anu diturunkeun nyaéta conto infographics anu anjeun tingali sareng resep sahingga aranjeunna tiasa kéngingkeun ideu pikeun warna sareng font.

Émut catetan éta anu kuring carioskeun ngeunaan nempatkeun tautan sumber anjeun langsung di handapeun eusi anu anjeun tarik ti aranjeunna? Pariksa desainer nempatkeun superscripts di gigir tungtung data (1, 2, 3) anu bakal ngarujuk tautan eusi di handapeun infographic. Pariksa kami jualan ngalaksanakeun infographic urang tumaros sareng TinderBox kanggo ningali conto.

Teu ngagaduhan desainer di bumi atanapi nganggo anggaran? Ieu sababaraha tips pikeun produksi infographic bisnis leutik.

Tips desain: Nyayogikeun tanggepan anu jelas dina desain. Désainer anu saé bakal nyayogikeun anjeun potongan potongan desain sateuacan ngeusian sakabeh infographic sahingga anjeun tiasa ningali naha aranjeunna nuju ka arah anu leres. Entong sieun nyarios "Kuring resep naon anu désainer ieu dilakukeun di dieu kalayan infographic ieu" atanapi "robih warna."

Garis waktu anu lengkep: Rékaman pangsaéna mah nyaéta 3 minggu, tapi umumna, kuring ningali waktu sakitar 4 - 6 minggu kanggo ngahasilkeun infographic padet. Utamana upami anjeun damel sareng klien.

Senang-seneng sarengna. Janten siap, tapi gaduh senang nalika numpak.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.