Pitunjuk pikeun Pemasar Ngeunaan Harta Inteléktual (IP)

Hak inteléktual

Pamasaran mangrupikeun usaha anu teras-terasan. Naha anjeun perusahaan perusahaan atanapi bisnis leutik, pamasaran mangrupikeun cara penting pikeun ngajagi usaha ogé ngabantosan ngajalankeun usaha nuju suksés. Janten penting pikeun ngamankeun sareng ngajaga reputasi mérek anjeun pikeun ngawangun lancar kampanye pamasaran pikeun bisnis anjeun.

Tapi sateuacan sumping sareng kampanye pamasaran strategis, para pemasar kedah sadar pisan nilaina ogé watesan merekna. Sababaraha urang condong diskon pentingna hak cipta inteléktual kana kampanye pamasaranna. Nyaho pisan yén hak milik inteléktual tiasa nyayogikeun yayasan anu hadé pikeun mérek atanapi produk, kami ngabahas sababaraha manpaatna ogé kaunggulanana.

Harta Inteléktual Nyaéta Kauntungan Kompetitif Anjeun

Hak hak inteléktual sapertos palindungan patén sareng mérek ngamungkinkeun para pemasar pikeun gampang ngenalkeun produkna ka umum.

Pemasar parantos gaduh hiji-up upami produkna dipaténkeun. Kusabab panyalindungan patén masihan usaha hak ngaleungitkeun produk anu sami di pasar, éta sacara substansi ngajantenkeun padamel pemasar kirang sesah. Éta ngan saukur tiasa difokuskeun pikeun muncul strategi marketing anu épéktip ngeunaan kumaha ngenalkeun produkna di pasar, sareng henteu hariwang ngeunaan ngaleungitkeun atanapi ngéléhkeun pesaingna. 

Perlindungan mérek, di sisi séjén, ngadukung sareng masihan pondasi pikeun kampanye pamasaran. Éta masihan usaha hak eksklusif pikeun logo, nami, slogan, desain, sareng sajabina. Dagang mérek ngajaga reputasi sareng gambar mérek anjeun ku ngahambat batur tina mangpaatkeun tanda komérsial anjeun. Tanda tiasa janten idéntifikasi pikeun konsumén pikeun mikawanoh produk anjeun di pasar. Ku ayana panyalindungan mérek di tempatna, anjeun tiasa pastikeun yén henteu masalah naon kampanye pamasaran atanapi strategi anu anjeun lakukeun, masarakat umum nampi pesen anu saluyu sareng kualitas produk anjeun di pasar.

Salaku conto, pabrik aki aslina henteu kedah jawab batré ditiru anu ngabeledug. Nanging, palanggan panginten henteu tiasa ngaidentipikasi yén batréna ditiru sabab logo anjeun tiasa ditingali dina produk. Sakali nasabah ngagaduhan pangalaman anu goréng sareng produk, éta bakal mangaruhan kaputusan pameseranna sareng aranjeunna tiasa ngalih ka mérek sanés pikeun alternatip. Janten tanpa perlu disebatkeun panyalindungan patén sareng mérek mangrupikeun salah sahiji elemen penting pikeun kampanye pamasaran anu suksés.

Panilitian Pasipatan Inteléktual Anjeun

Pemasar kedah terang yén usaha kedah ngalaksanakeun patén atanapi milarian mérek méméh ngalebetkeun aplikasi patén atanapi mérek dagang ka Patén Amérika Serikat sareng Dagang Mérek (USPTO). Salami tahap ieu, para pemasar kedah aub kusabab hasil patén atanapi milarian mérek tiasa ngahasilkeun inpormasi penting anu tiasa dianggo pikeun nyusun rencana pamasaran anu épéktip. Inpormasi anu disayogikeun pikeun masarakat ngeunaan intelektual mangrupikeun alat pamasaran anu épisién pikeun dianggo pikeun ngaidentipikasi calon pesaing.

Kusabab aplikasi patén biasana dikintunkeun ku perusahaan komersial, anjeun tiasa sacara gampil milari usaha anu ngahasilkeun produk anu aya hubunganana sareng anu mirip sareng anjeun. Ku ngalakukeun éta, anjeun bakal tiasa terang poténsi sareng keterbatasan produk anjeun di pasar sateuacan anjeun ngamimitian ngiringan pikeun éta.

Gaduh pamahaman ngeunaan cara ngalakukeun milarian patén intina mangpaat pikeun pamasaran bisnis-ka-bisnis ogé. Anjeun bakal tiasa ngaidentipikasi usaha atanapi perusahaan anu tiasa nguntungkeun tina produk anjeun. Salaku conto, upami anjeun dina bisnis anu ngahasilkeun mikroskop éléktronik, anjeun bakal tiasa milarian perusahaan sanés anu aya hubunganana sareng bidang kagiatan éta.

Hasil tina pamilarian patén propésional ditambah ku opini hukum ti Pengacara Patén nyaéta anu kedah ditampi ku unggal panemu sareng pangusaha / pangusaha bisnis (sateuacan sapinuhna paham) sateuacan maju sareng pamanggihanna.

JD Houvener tina Patén Kandel

Nyegah gugatan ngalanggar IP

Penting pikeun terang sababaraha dasar hukum hak cipta inteléktual sateuacan pamasaran produk anjeun pikeun tujuan komérsial. Ku ngalakukeun éta, anjeun bakal tiasa ngahindaran bisnis sareng litigasi anu mahal anu aya hubunganana sareng ngalanggar.

Dina hal hak cipta, seuseueurna pemasar parantos terang tali sareng tingkat hukum hak cipta nalika ngeunaan bahan pamasaran. Ngagunakeun gambar, pidéo, soundbites, musik, sareng sajabana anu anjeun ngan ukur Google atanapi milarian dina mesin pencari anu sanés tiasa nempatkeun bisnis anjeun dina bahaya. Kusabab kitu, anjeun kedah pastikeun yén karya kréatip anu anjeun anggo pikeun bahan pamasaran anjeun bébas tina hak cipta atanapi panyipta / panulis karya ngamungkinkeun anjeun pikeun ngagunakeunana pikeun tujuan komérsial. Ku cara ieu, anjeun tiasa nyingkahan gugatan pelanggaran sareng biaya anu mahal pikeun litigasi.

Sedengkeun pikeun patén atanapi mérek dagang, terang gambaran prosés anu dasarna tiasa ngabantosan para pemasar ulah aya gugatan pelanggaran. Kusabab prosés aplikasi sareng perawatan tiasa rada rumit, pamilik usaha biasana nyewa mérek dagang atanapi pangacara patén pikeun ngabantosan aranjeunna sapanjang. Dina catetan éta, para pemasar sapertos anjeun kedah aub sareng émut kana prosés ieu sahingga anjeun tiasa ngagaduhan strategi pemasaran anu langkung saé anu henteu nempatkeun bisnis anjeun dina résiko.

Pesen Konsultasi IP Gratis

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.