Naha Atikan Jawabanna?

pendidikan

Abdi naroskeun patarosan ngeunaan Taroskeun 500 Jalma anu nampi réspon anu pikaresepeun. Patarosan abdi éta:

Naha paguron luhur mangrupikeun sarana anu teratur ngalirkeun kabodoan ti hiji generasi ka generasi salajengna?

Mimiti, hayu atuh ngajelaskeun yén kuring kecap kana patarosan pikeun bener-bener narik réspon - éta disebat link-baiting sareng éta jalan. Sababaraha réspon langsung anu kuring tampi leres-leres kurang ajar, tapi pamilihan umum nyaéta naon anu ngagaduhan pangaruh.

Sajauh ieu, 42% tina pamilih parantos nyarios leres!

Anu kuring naroskeun sanés hartosna éta sudut pandang kuring - tapi mangrupikeun perhatian pikeun kuring. Sajauh ieu, pangalaman putra abdi di IUPUI parantos endah. Anjeunna mangrupikeun jurusan Matematika sareng Fisika anu parantos narik seueur perhatian ku nyiptakeun hubungan sareng jaringan sareng padamelna. Profésor na bener-bener nangtang anjeunna sareng terus ngalakukeun éta. Aranjeunna parantos ngenalkeun anjeunna ka murid anu sanés anu saé ogé diajar.

Dina televisi sareng diskusi online, kuring teras-terasan nguping pendidikan salah sahiji dirujuk salaku nu mutuskeun faktor ngeunaan seueur otoritas sareng pangalaman hiji jalma. Naha atikan buktina otoritas? Kuring yakin pendidikan post-sekunder nyayogikeun tilu elemen penting pikeun hiji jalma:

  1. Kamampuh ngalengkepan a tujuan jangka panjang. Opat taun kuliah mangrupikeun prestasi anu luar biasa sareng nyayogikeun padamel sareng buktina yén anjeun tiasa ngahontal ogé nyayogikeun lulusan kapercayaan kana kabisana.
  2. Kasempetan kanggo jero élmu anjeun sareng pangalaman, konsentrasi kana topik anu anjeun pilih.
  3. asuransi. Gelar kuliah nyayogikeun seueur asuransi pikeun kéngingkeun padamelan anu pantes kalayan gajih anu pantes.

Kahariwang kuring sareng pendidikan nyaéta yén seueur anu yakin yén pendidikan ngajantenkeun jalma 'langkung pinter' atanapi masihan aranjeunna langkung seueur kawenangan tibatan anu kirang pendidikan. Aya conto anu teu kaétung dina sajarah dimana pamimpin pamikiran parantos dipoyok ku anu dididik anu saé ... dugi ka aranjeunna kabuktosan béda. Aranjeunna teras diperlakukeun salaku pengecualian, sanés aturanana. Hiji ucapan dina patarosan leres-leres nyatakeun:

… Sigana panindasan, sabalikna tina éksprési, janten ampir 'ditegakeun' dina seueur kasus. Paparan kaagaman, dina sadaya tingkatan, mangrupikeun bagian 'pikaresepeun' pendidikan pendidikan kuliah. Pikeun kuring, paparan ieu ngeunaan pangalaman pendidikan anu kedah janten. Abdi ngaraos teh PC gaduh / parah ngawatesan pamikiran bébas.

Milyarér sareng Pendidikan

Mark Zuckerberg mangrupikeun jalma bungsu anu ngagaduhan daptar miliarder Forbes. Ieu hiji catetan menarik dina Zuckerberg:

Zuckerberg kuliah di Universitas Harvard sareng didaptarkeun di kelas 2006. Anjeunna anggota Fraternity Alpha Epsilon Pi. Di Harvard, Zuckerberg nuluykeun nyiptakeun proyék-proyékna. Anjeunna kamar sareng Arie Hasit. Proyék awal, Coursematch, ngamungkinkeun murid ningali daptar murid sanés anu didaptarkeun dina kelas anu sami. Proyék anu salajengna, Facemash.com, mangrupikeun situs rating gambar khusus Harvard anu sami sareng Panas atanapi Henteu.

Versi situs ieu online salami opat jam sateuacan aksés Internét Zuckerberg dicabut ku pejabat administrasi. Departemen jasa komputer nyangking Zuckerberg sateuacan Dewan Administrasi Universitas Harvard, dimana anjeunna dituduh ngalanggar kaamanan komputer sareng ngalanggar aturan ngeunaan privasi Internet sareng harta intelektual.

Ieu murid di salah sahiji paguron luhur paling bergengsi di nagara éta anu nunjukkeun bakat wirausaha brash. Respon ti universitas? Aranjeunna nyobian mareumanana! Sukur pikeun Markus yén anjeunna teras-terasan usaha sareng henteu ngantep pendirian éta ngahalangan anjeunna.

Naha Urang Ngajarkeun "Kumaha" vs "Naon" kanggo Mikir?

Deepak Chopra naroskeun patarosan ngeunaan Seesmic ngeunaan harewosan ati. Kuring moal masihan patarosan na kaadilan, Deepak Chopra aya di payuneun (dina pendapat kuring anu hina) filosof sareng teolog ayeuna. Anjeunna ngagaduhan sudut pandang anu unik ngeunaan kahirupan, alam semesta, sareng konéktipitas urang.

Hiji réspon ka Deepak nyaéta yén pendidikan jalma éta nyayogikeun anjeunna kamampuan pikeun nafsirkeun sacara akurat unsur-unsur di lingkunganna pikeun nyayogikeun anjeunna 'intuisi'. Éta intuisi éta? Atanapi bias atanapi prasangka? Upami generasi demi generasi dididik ku 'buktina' anu sami sareng cara anu sami pikeun narjamahkeun variabel - naha urang ngajar jalma kumaha mikir? Atanapi urang ngajar jalma naon ka mikir?

Kuring hatur nuhun pikeun kasempetan kuring pikeun kuliah sareng impian kuring nyaéta duanana murangkalih lulus ogé. Nanging, kuring ngadoa yén nalika aranjeunna langkung ngadidik, pendidikan murangkalih kuring henteu ngarahkeun aranjeunna kalakuan hubris. Pendidikan anu mahal henteu hartosna anjeun langkung pinter, ogé henteu hartosna anjeun bakal jegud. Imajinasi, intuisi, sareng katahanan sami pentingna sareng pendidikan anu hébat.

William Buckley, nembé almarhum, sakali nyarios, "Abdi langkung resep diatur ku 2000 nami munggaran dina buku telepon Boston tibatan ku dons of Harvard."

14 Komentar

  1. 1

    Doug - Tulisan LUAR BIASA !!

    Abdi sanés kipas tina sistem pendidikan urang ayeuna. Kuring satuju sapinuhna sareng anggapan yén éta ngan ukur hiji generasi ngalirkeun kabodoan ka generasi salajengna.

    Kuring yakin urang kedah ngajarkeun urang pikeun MIKIR. Pikeun sering urang diajarkeun kantun émut sareng maca.

  2. 2
  3. 4

    Nalika kuring henteu sadar kumaha Amérika Serikat ngatur sareng nyayogikeun sistem pendidikanana, kuring gaduh sababaraha pamahaman ngeunaan sistem Inggris. Éta ngabandungan ..

    Sanés badé kana politik, tapi pamaréntahan urang ayeuna (http://www.labour.org.uk/education) hoyong 50% umur 18 taun ngahontal gelar di universitas (http://en.wikipedia.org/wiki/Widening_participation)… Masalahna sareng ieu ?? Éta nurunkeun nilai gelar.

    Kusabab gelar sapertos ieu janten sia-sia, sareng anu langkung penting pikeun ngahontal hasil anu dipercaya, sahingga anjeun tiasa diajar PhD atanapi master.

    Tujuan tina gelar pikeun masihan kamampuan nyandak inpormasi tina seueur sumber, sareng ngajantenkeun éta janten pamahaman. Éta sanés anu anjeun pelajari, tapi kumaha anjeun ngalakukeun éta.

    • 5

      Iz,

      Éta poin anu luar biasa. Upami sadayana di nagara éta ngagaduhan gelar - maka gelar bakal minimum anu bulistir deui. Sugan padamelan anu henteu meryogikeun gelar bakal meryogikeun nalika sadayana ngagaduhan.

      Doug

  4. 6

    Hai Doug,

    Upami anjeun ningali alesan anjeun nyalira yén pendidikan tinggi penting, anjeun bakal ningali yén teu aya diantarana kaasup diajar mikir.

    Anu paling caket nyaéta # 2, anu masihan anjeun bahan baku pikeun mikir. Bales patarosan Deepak Chopra anu anjeun sebutkan nyaéta, kuring pikir, ngabahas hal ieu. Intuisi peryogi bahan baku pikeun dianggo. Langkung seueur anjeun terang, kamungkinan bakal kajantenan.

    Naha kuliah mangrupikeun cara pikeun nurunkeun kabodoan generasi ayeuna? Ditingali négatip, enya. Ditingali sacara positip, éta mangrupikeun cara ngalirkeun tingkat pangetahuan ayeuna. Upami anjeun untung, anjeun mendakan guru sareng pembimbing anu mere ilham ka anjeun pikeun ngalangkungan tingkat pangetahuan ayeuna.

    Kanggo kaseueuran jalma, sanaos, kuliah mangrupikeun sakola perdagangan anu dimulyakeun, cara pikeun hubungan anu bakal ngajantenkeun karirna, sareng bumi satengah antara budak nepi ka déwasa.

    • 7

      Hai Rick,

      Kuring henteu nempatkeun éta salaku alesan sabab kuring henteu nganggap éta anu kahontal ku pendidikan modérénsér modern. Jujur kuring henteu iman deui nalika nyéwa lulusan kuliah tibatan kuring nyéwa lulusan SMA yén aranjeunna ngagaduhan katerampilan kréatip anu diperyogikeun pikeun hasil di tempat damel ayeuna.

      Kuring parantos nyarios sateuacanna yén kuring hoyong kadua murangkalih kuring kéngingkeun bujangga (minimal); Nanging, kuring henteu percanten yén kéngingkeun diploma bakal ngajamin aranjeunna sukses. Kuring ngan ukur yakin yén éta bakal ngajamin aranjeunna tina kagagalan.

      Doug

      • 8

        Anjeun nyarios kecap sulap: kreativitas
        Ngagunakeun imajinasi / kréativitas leres nyaéta cara diajar sareng nyiptakeun sareng anu henteu nyandak pendidikan menengah. Tapi kuring pikir paling sadaya, urang kedah diajar teu malire émosi négatip anu ngahalangan jalan ka pamikiran anu leres anu ngahalangan jalan ka tindakan anu leres / positip.

  5. 9

    Kuring yakin yén hal anu paling berharga anu tiasa kaluar tina kuliah nyaéta anu henteu kalebet. Saur alesan anu pangsaéna pikeun kuliah nyaéta bersaing sareng kolaborasi sareng réncang, Sareng langkung saé sakola langkung saé para sahabatna nalika ngupayakeun ka tingkat rakana. Utamana lamun jalma-jalma tara tiasa tina pangalaman anu béda sareng / atanapi budaya anu béda tibatan kuring.

    Kuring ngagaduhan langkung seueur tina diajar sareng murid sanés sareng terlibat dina kagiatan ekstrakirikuler sareng aranjeunna tibatan aspék séjén dina kuliah.

    Hanjakalna aya bagéan ageung tina populasi urang (~ 42%?) Anu takwa paguron luhur, utamina paguron luhur anu langkung saé, kusabab éta maksa mahasiswa pikeun mempertanyakan prédiksi diri sorangan sareng pengertian anu tos disangka. Jauh teuing jalma resep langkung percanten kana naon anu aranjeunna hoyong percanten sahingga kukurilingan diri sareng batur anu ngaktipkeun sikap myoptic nalika aranjeunna ngawatesan pandangan dunya. Barina ogé, cara anu pangsaéna pikeun percanten ka anu hoyong dipercaya nyaéta mastikeun yén teu aya buktos anu sabalikna.

    Upami urang badé maju salaku nagara, salaku dunya, salaku bangsa manusa, jalma-jalma kedah ngaliwat kabutuhan patologis ieu pikeun mereskeun naon waé anu bertentangan sareng pandangan dunya anu dicekel kaku. Hanjakalna, dumasarkeun kana naon anu kuring kantos tingali lumangsung dina dasawarsa ka tukang, kuring henteu ngarep-ngarep seueur jalma-jalma saleresna bakal nyingkirkeun idéologi anu dicekel pikeun anu leres-leres kajadian.

    • 10

      Mike - éta mangrupikeun hal anu saé. Kuring asalna ti kulawarga anu beragam sareng kami parantos cicing di panjuru nagara - tapi pikeun seueur, ieu mangrupikeun kahiji kalina yén déwasa ngora tiasa kontak sareng budaya anu sanés diluar lingkunganana.

      Jujur kuring henteu ogé ngarep-ngarep teuing. Jigana jalma milih ku 'angin' sareng teu mikir deui. 2 pihak parantos ngawasa ngamanipulasi lemmings.

      • 11

        Sigana mah éta pésta henteu sapertos masarakat. Utamana jalma anu kumpul dina grup sareng kapentingan khusus sapertos 501 (c) s sareng "think tank." Éta moal pernah robih dugi ka masarakat hudang sareng sadar yén aranjeunna dimaénkeun pikeun pion.

        Bagéan tina hal kuring langkung-langkung yén masarakat ngagaduhan idéologi anu tatanen sapertos anu aranjeunna memohon pikeun dimanipulasi. Sanés kalepatan partai éta ngarah kana idéologi masarakat sareng ngadu ngalawan "anu sanés" pikeun kéngingkeun kakuatanana. Partéy-partéy éta karék diajar kumaha ngahontal cita-citana, pikeun dipilih.

        "Liberal" sareng "konservatif" mangrupikeun labél polarisasi anu ayeuna dimana kelompok ngamanipulasi jalma ku nyebatkeun ideologi sareng nyiksa sababaraha grup anu di idealisasi sareng gampang diidentipikasi anu dina seueur kasus teu aya. Jalma-jalma ieu nganggo takwa sareng dibagi ku agama, ras, kelamin, karesep seksual, budaya, géografi, nasionalisme.

        Nalika kuring ngora, urang ngalaman "perang tiis" tapi saatos éta angkat kuring pikir urang gaduh tatanan dunya anyar anu tiasa beroperasi dina perdagangan sareng hirup tengtrem. Dewa abdi naif.

  6. 12

    Pa,

    Teu sangka anjeun bakal resep ningali saha deui anu ngagaduhan opini sapertos kieu ...

    "… Tradisi nasional anu musibah anu ditepikeun sapertos panyakit turun-tumurun ti generasi ka generasi ngalangkungan sistem pendidikan."

    -Einstein, 1931

  7. 13
  8. 14

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.