PHP: Ngagunakeun Is.gd API kana Pondok URL

Depositphotos 11843590 s

Ngan maca hiji tulisan ngeunaan manpaatna sareng pitfalls tina pemendekan URL langkung di SEOmoz. Kuring ngamangpaatkeun éta Is.gd API pikeun ngalakukeun ieu jeung Plugin WordPress WordPress anu kuring nyerat (ayeuna nuju uji coba sareng hadé!).

function doCurlRequest ($ url, $ variable, $ value) {$ api = $ url. "?". $ variable. "=". $ value; $ session = curl_init (); curl_setopt ($ sési, CURLOPT_URL, $ api); curl_setopt ($ sési, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); $ data = curl_exec ($ sési); curl_close ($ sési); balikkeun data $; } fungsi doShortenURL ($ longurl) {$ url = "http://is.gd/api.php"; $ variable = "longurl"; $ shorturl = doCurlRequest ($ url, $ variable, $ longurl); balikkeun $ shorturl; }

Panginten anjeun jalma tiasa ngahargaan conto kode anu saleresna. Pastikeun pikeun ngaganti tanda kutip anu pikaresepeun anu ngeposkeun ieu kana blog anu nambihan. Pikeun dianggo, kantun nambihan fungsi di luhur kana halaman PHP anjeun teras ngaéksekusi sapertos kieu:

doShortenURL ('http://thisis.my/long/url/with?lots=of&data=');

Mah sigana bakal nambihan blok try / catch ngan pikeun mastikeun. Kode ieu tiasa dianggo sareng PHP 5+ kalayan perpustakaan cURL diaktipkeun. Upami host anjeun henteu ngaktipkeun cURL, milari host énggal.

One comment

  1. 1

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.