Naha Pamasaran Tanggung Jawab Ganjaran?

hejo

Sababaraha taun ka pengker, Seth Godin nulis kalimat anu kawéntar Pamasaran Idin sareng nyerat buku anu hébat pisan. Kuring gaduh salinan otograpi anu kuring resep sareng kuring nuju ngagaleuh unggal buku ti saprak. Pamasaran ijin dumasar pisan kusabab pelanggan anjeun parantos masihan ijin pikeun dipasarkeun ka aranjeunna - perjanjian anu saé.

Abdi nembé angkat Ékonomi jero: Kabeungharan Komunitas sareng Masa Depan Anu awét by Bill McKibben di titah ku sobat dalit Pat Coyle. Kuring parantos maca bab anu munggaran sareng kuring ngait. Buku éta ngajanggélék dina sisi 'Simpen Bumi' dina bisnis tapi nyayogikeun sudut pandang anu béda-béda anu kuring ngahargaan.

Kuring ngan saukur lain jalma 'héjo ku kasalahan'. Kuring leres-leres jalma anu percanten kana kapitalisme sareng kabébasan. Upami anjeun hoyong angkat nyetir SUV anu ngaduruk satu ton gas, éta hak anjeun. Upami anjeun hoyong janten teu tanggung jawab sareng ngancurkeun dunya, maka teraskeun cobian. Tangtosna kuring ogé yakin kana kasaimbangan kakuatan sareng démokrasi pikeun nyobaan ngeureunkeun anjeun. Pangpangna, kuring yakin kana akuntabilitas pribadi pikeun tindakan salah… anu nyandak kuring ka pamasaran anu tanggung jawab.

Di dieu di Indiana, aranjeunna bakal masihan pinjaman bumi ka saha waé saha waé. Sanaos bumi anu saé, Indiana gaduh salah sahiji tingkat panyandakan tercepat di nagara éta. Dimana akuntabilitas pikeun jalma anu ngajual bumi ieu ka jalma anu aranjeunna terang henteu mampu? Upami Dokter masihan resep pikeun maéhan rasa nyeri adiktif ka pecandu, kami bakal siap pikeun miceun aranjeunna di penjara. Tapi hiji pamasar anu henteu tanggung jawab anu ngajual produk atanapi jasa ka jalma anu henteu meryogikeun aranjeunna henteu ngan ukur ditambal tukang, aranjeunna diganjar sacara finansial. Jual langkung seueur deui ... éta motto anu nyetir!

Kuring bakal balik kana catetan ngeunaan akuntabilitas pribadi sakedap ... Kuring yakin yén kami tanggel waler pikeun tindakan urang sorangan. Kuring ogé pikir urang kedah nerapkeun tekanan pikeun anu nyobian ngamanipulasi atanapi nganggo kabutuhan sareng kahoyong masarakat. Pamasaran anu tanggung jawab kedah unggul. Pamasaran anu tanggung jawab hartosna pamasaran produk atanapi jasa anjeun terang saha waé anu peryogi ka jalma anu meryogikeunana. Pemasar anu tanggung jawab ngalakukeun konsumen pikeun kapentingan, ngahémat waktos atanapi artos .... henteu dijual aranjeunna ngan ukur pikeun ngajualna.

Dina bab mimiti Ékonomi Jero, éta nangtang anggapan 'langkung langkung saé langkung hadé' - budaya anu didorong ku pamaréntah sareng pamasar. Anjeun teras-terasan didorong kanggo mésér cocooan énggal, mobil énggal, bumi énggal ... meakkeun, meakeun, meakeun sareng anjeun bakal langkung bagja. Tapi kami henteu langkung bahagia. Kuring moal ngajentrekeun hal ieu - éta sadayana milik kuring Manifesto Kabagjaan. Kuring ngan ukur ngarepkeun nalika maca buku éta henteu ngagorowok 'héjo' tapi ngadorong masarakat minimalis anu nanggungjawaban pribadi.

Eureun deui ngajual deui. Jual deui ku milarian jalma anu anjeun terang peryogi éta! Upami tujuan akuisisi anjeun nyaéta ngan saukur pikeun nyingkahan ingetan anjeun, anjeun panginten henteu ngajual barang anjeun ka balaréa anu pas - atanapi panginten anjeun henteu ngagaduhan produk atanapi jasa anu saé kanggo dimimitiana.

3 Komentar

  1. 1

    Pamikiran kuring nyaéta yén anjeun henteu leres-leres ngajual, anjeun nyayogikeun jasa ka batur anu peryogi éta. Perkara teu sabaraha badag atawa leutik, Anjeun bakal salawasna jadi leuwih suksés dina jangka panjang (teu salawasna ngajalankeun pondok) lamun tetep dina pikiran teu "ngajual", tapi "ngalayanan". Kacuali, tangtosna, nami anjeun RonCo sareng anjeun ngagaduhan pers bawang bodas / chopper bawang / tapi antosan langkung seueur ide, maka anjeun bakal suksés sareng jalma sapertos kuring anu resep gadget sareng teu tiasa bobo ku kituna dibobodo. mésér barang anu henteu diperyogikeun. Pikeun ngawula, éta leres-leres amanat urang di bumi ieu, sanés?

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.