Hoax Marketing? Papan iklan Billboard Undersea Ivar

IvarsBillboardSurfacing

Numutkeun kana Youtube, 72 jam pidéo diunggah unggal menit! Pamaké Twitter tweet 400 jutaan kali per poé. Di dunya anu pinuh ku bising, sesah pikeun produk, halaman wéb, atanapi jasa pikeun didangukeun. Éta bahkan langkung sesah upami teu aya anu saleresna luar biasa ngeunaan barang anu dipasarkeun. Saban dinten, para pemasar adu hanteu tantangan pikeun luhur di luhur sora. Dina harepan stimulasi kreatif, kuring ngalih kana 2009 sareng hoax billboard handapeun laut anu dilakukeun ku Ranté kadaharan ti laut Ivar di Seattle, Washington.

Sejarah Ivar ngeunaan Pamasaran Kreatif

Ivar didirikan ku Ivar Haglund, penyanyi masarakat Seattle anu ngawangun akuarium munggaran di kota. Réstoran éta diadegkeun sabab Ivar panginten bakal bijaksana pikeun tuangeun anu datang ti seafood akuarium. Anjeunna masihan réstoran na stylings mahiwal, modél salah sahiji tempatna saatos rumah panjang India. Salami mangtaun-taun, anjeunna mensponsori kembang api lokal spektakuler, ngagambar langkung ti 300,000 jalma unggal usum panas. Di daérah éta, Ivar Haglund rada legenda.

Papan iklan jero cai

Ivar ngamimitian kampanye papan reklame jero cai ku ngumumkeun kapanggihna dokumén ti taun 1950an anu nyayogikeun peta ka papan reklame yén pangadeg réstoran éta parantos tilelep dina Puget Sound. Sakuduna, Haglund ngabayangkeun masa depan dimana konsumén bakal nyetir kapal selam pribadi di jero cai sareng anjeunna parantos nempatkeun papan iklan dina Sora pikeun meunang iklan dina demografi anu nyetir kapal selam ieu. Teras, warta nyebarkeun yén pelaut parantos pulih salah sahiji iklan papan iklan otentik ieu ti handapeun Puget Sound. Papan reklame kai anu dipulut ngiklankeun samangkuk cangkang kupor ngan ukur 75 sén sareng dihias ku cét anu dilapis sareng bumbung. Papan iklan anu sanés ogé dipulut.

Upami kaayaan papan reklame henteu cekap pikeun ngayakinkeun sababaraha kaaslianana, salah saurang sejarawan anu paling terhormat di daérah Seattle ngalangkah maju pikeun mastikeun papanggihanana. Paul Dorpat, saurang sajarawan Propinsi Washington sareng kolumnis koran terkenal di kota, nambihan nami na kana campuran ku masihan pernyataan negeskeun yén dokumén éta asli. Pendapatna anu dipercaya, digabungkeun sareng penanaman anu sacara saksama sareng penemuan papan iklan anu dipakai cai palsu, cekap pikeun ngolo-ngolo masarakat yén papan iklanna nyata. Pikeun miéling pepanggihan, Ivar nurunkeun harga kerang kerang na kana 75 sén per mangkok - harga anu sami ditingalikeun dina iklan.

The Hoax Unravels

Ivar boga tujuan pikeun ngajaga tipu daya dijalankeun dugi ka promosi iklan réngsé, tapi roda mimiti pareum saatos kampanye néwak bewara réstoran terbitan. Nalika dipénta koméntar kana carita éta, Donegan ngaku yén papanggihanana nyaéta kampanye pamasaran viral anu angkat rada hadé tibatan anu diarepkeun. Saatos pangakuan ieu, sababaraha anggota masarakat mimiti nguciwakeun palaksana perusahaan Ivar pikeun melak papan iklan sareng nipu masarakat. Paul Dorpat, sajarawan Propinsi Washington ogé nampi panas masarakat pikeun maén bareng sareng aksi éta.

Kumaha Stunt mangaruhan garis handap perusahaan

Sanaos sakedap publisitas goréng, kampanye pamasaran kreatif ieu suksés! Salila kampanye billboard, penjualan kulit kerang Ivar ningkat ku leuwih 400 persen, Luncat ku langkung ti 60,000 penjualan dibandingkeun sareng taun sateuacanna. Sakumaha dibuktikeun tina tulisan ieu, jalma émut kampanye pamasaran kreatif ieu sareng masih nyarioskeun perkawis éta. Milarian Google pikeun Papan iklan Billboard Undersea Ivar mulih langkung 360,000 hasil.

Takeaways Key

Jelas, seueur perencanaan sareng éksékusi anu hadé ngajantenkeun papan iklan dasar laut Ivar janten sukses. Ieu mangrupikeun cara nyandak konci pikeun anjeun pikirkeun ::

  • Aya artefak fisik anu ngamungkinkeun poto sareng video tiasa dicandak nalika artefak fisik dipendakan.
  • Carita ieu dirojong ku saurang sejarawan anu dipercaya jeung lokal.
  • Perusahaan disiapkeun sareng dimodalan dina publisitas gratis ku nyéépkeun artos iklan carita gélo sareng harga kerang kerang anu diturunkeun.
  • Caritana luar biasa tapi dipercaya jeung éta narik perhatian jeung imajinasi jalma.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, tim di Ivar angkat luhur sareng luar tina norma. Upami anjeun badé hasil, anjeun kedah daék ngalakukeun naon anu sanés daék dilakukeun ku batur. Nyiptakeun hal anu kualitasna absurdly tinggi. Ngadamel carita lucu sareng semi dipercaya. Entong mapag status quo. Dina pamasaran, krim leres-leres naék ka luhur.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.