Ngalereskeun Masalah Caching nganggo Flash, JavaScript, XML, KML atanapi Google Maps

Depositphotos 27736851 s

Ieu tulisan pondok sareng lucu ngeunaan masalah cache. Situs sareng panyungsi diwangun saéstuna ngaoptimalkeun sumberdaya. Aranjeunna ngalaksanakeunnana saé pisan kadang hasilna akhirna ngarecah halaman wéb dinamis anjeun tibatan ngamutahirkeun sakumaha sering anjeun resep. Dinten ieu kuring damel sareng JW Pamuter, pamuter Pilem Flash anu narik kana daptar pilem ngalangkungan file XML.

Masalahna nyaéta urang teras ngamutahirkeun file nganggo wéb anyar sareng kelas latihan. Upami klien kami teraskeun sumping ka halaman unggal dinten, éta bakal ngamuat versi cache tina daptar puter sareng henteu pernah nunjukkeun aranjeunna anu pang anyarna sareng pangageungna.

Hasilna, kuring kedah hack dina Kode Objek SWF ku kituna éta bakal nyangka yén éta ngamuat daptar puter anyar unggal waktos.

var video = new SWFObject('player.swf','mpl','670','280','9');
var playlist = 'playlist.xml't='+Math.round(1000 * Math.random());
video.addParam('allowscriptaccess','always');
video.addParam('allowfullscreen','true');
video.addParam('flashvars','&file='+playlist+'&playlistsize=350&controlbar=over&playlist=right');
video.write('video');

Cara kuring nipu pamaén nyaéta ku nempatkeun querystring dina nami daptar anu ngahasilkeun nomer acak nganggo JavaScript. Henteu paduli saha anu pencét halaman, éta bakal milari nami nami anu sanés, janten pamuter bakal narik daptar puter seger unggal waktos.

Ieu henteu ngan saé pikeun JW Player, kuring ogé parantos nganggo téknik ieu pikeun Google Maps nalika kaayaan file KML anu robih sacara dinamis. Kantun ngahasilkeun querystring acak sareng sistem bakal ngamuat deui file (lumayan statis) KML unggal waktos pangguna sumping. Éta mangrupikeun peretasan, tapi éta cara anu gampang pikeun hurungkeun cache off dina aplikasi ieu anu henteu ngagaduhan pilihan.

One comment

  1. 1

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.