Naha Média Sosial Dijagaan Dina Biantara Bébas sareng Pers Gratis?

Ieu mangrupikeun salah sahiji kajadian anu paling pikasieuneun anu ngancam kabebasan nyarios sareng pers bebas di nagara ieu. Sénat parantos lulus a hukum tameng média anu ngahartikeun jurnalistik sareng dimana hiji-hijina kelas wartawan anu dilindungi nyaéta anu kalibet kagiatan ngempelkeun berita anu sah.

Tina pandangan 10,000 kaki, tagihanana sigana sapertos ideu anu saé. LA Times malah nyebatna "RUU pikeun nangtayungan wartawan". Masalahna nyaéta bahasa dasar anu ngamungkinkeun pamaréntah ngahartikeun naon a wartawan nyaéta, saha a wartawan nyaéta, atanapi naon pengumpulan berita anu sah nyaéta.

Ieu anu kuring candak. Jurnalistik warga masarakat nerapkeun tekanan anu teu kaungkulan dina pamaréntahan urang anu ngalaan ton masalah. Tangtosna aya dukungan bi-partisan pikeun ngarobih sareng ngahususkeun ruang lingkup saha atanapi naon jurnalistik éta. Saha waé anu ngancam pikeun ngungkabkeun masalah pamaréntah tiasa kaleungitan panyalindungan persna dina Konstitusi urang. Sadaya politikus resep kana éta… éta hartosna aranjeunna tiasa nerapkeun pasukan pamaréntah pikeun ngancem sareng nyingsieunan jalma-jalma anu aranjeunna henteu satuju.

Naha anjeun satuju sareng Edward Snowden atanapi henteu, inpormasi anu dikaluarkeun anjeunna ngawartosan masarakat umum sareng nyababkeun ambek-ambekan program dimana NSA nénjo kami. RUU ieu henteu mangaruhan kana legalitas naon anu dilakukeun ku Snowden. Anu matak pikasieuneun, éta tiasa mangaruhan naha wartawan anu ngaleupaskeun éta sah, sanaos anjeunna janten warga nagara Amérika. Ieu ngaluarkeun bahan diklasifikasikeun pengumpulan berita anu sah?

Antara taun 1972 sareng 1976, Bob Woodward sareng Carl Bernstein mecenghul salaku dua wartawan anu kawéntar di Amérika sareng janten salamina diidentifikasi minangka wartawan anu ngarusak Watergate, carita anu paling ageung dina politik Amérika. Kaseueuran inpormasi anu disayogikeun aranjeunna dilakukeun ku saurang informan di White House. Nya éta pengumpulan berita anu sah?

Sugan Republik anu kawasa tiasa nyatakeun yén MSNBC henteu sah. Sugan Demokrat anu kawasa tiasa nyatakeun Fox News henteu sah. Kumaha upami salah saurang wartawan ngalaan skandal pamaréntah ageung kirang ti pengumpulan berita anu sah? Naha anjeunna tiasa dibuang di penjara sareng skandal dikubur? Ieu mangrupikeun masalah dina média tradisional. Éta bakal parah nalika anjeun mikir ngeunaan Internét sareng naha nyerat tulisan dina Wiki dijagaan (anjeun panginten henteu diklasifikasikeun salaku blogger atanapi wartawan).

Kumaha upami anjeun ngamimitian halaman Facebook pikeun nentang atanapi ngadukung hiji topik. Anjeun nyéépkeun seueur waktos curating inpormasi dina internét, ngabagi dina halaman Facebook anjeun, numuwuhkeun pemirsa sareng ngawangun komunitas. Naha anjeun wartawan? Naha halaman Facebook anjeun dijagi? Naha anjeun ngumpulkeun inpormasi anu anjeun bagikeun ku sah? Atanapi ... naha anjeun tiasa dituntut ku oposisi, komunitas dipareuman, komo dikonci kusabab anjeun henteu dijagaan dina Pamaréntah panjelasan.

Kalayan média sosial sareng wéb digital, ampir unggal jalma anu ilubiung ngumpulkeun sareng ngabagi berita. Urang sadayana kedah dijagaan.

Balik nalika Konstitusi ditulis, saha waé jalma di jalan anu tiasa nginjeum atanapi mampuh mesin cetak mangrupikeun wartawan. Upami anjeun balikan sareng marios sababaraha kertas halaman tunggal anu dicitak deui, éta pikareueuseun. Politikus diolesan ku kabohongan mutlak pikeun misrepresentasi aranjeunna ka umum pikeun ngubur aspirasi politikna. Janten wartawan henteu meryogikeun gelar ... anjeun bahkan henteu kedah éja atanapi nganggo tata basa anu pantes! Sareng organisasi berita henteu némbongan dugi sababaraha dekade engké nalika koran mimiti mésér edaran anu langkung alit. Ieu nyababkeun mogul média berita anu urang gaduh ayeuna.

Wartawan anu munggaran ngan ukur warga nagara anu nyarios. Aya nol legitimasi ka saha anu aranjeunna sasaran, kumaha aranjeunna kéngingkeun inpormasi, atanapi dimana aranjeunna nyebarkeunana. Acan… pamimpin urang nagara urang… anu sering janten sasaran serangan ieu… milih ngajaga hak-hak bebas nyarios sareng jurnalistik. Aranjeunna milih, ngahaja, henteu ngartikeun naon pers, kumaha berita dikumpulkeun, atanapi ku saha.

Abdi satuju pisan Matt Drudge dina ieu, saha urang Laporan Drudge sigana moal dijagaan dina tagihan ieu. Ieu mangrupikeun tagihan anu pikasieuneun anu had dina fascismeu, upami henteu muka panto.

2 Komentar

  1. 1

    Doug - ngan hiji huluna nepi, kuring ngalaman masalah ngagunakeun extension panyangga kuring (éta teu manggihan URL) jeung kuring teu bisa maké Google+ dina bar dibagikeun anjeun sabab éta "handap" kaca jeung kuring teu bisa ngagulung . Flare keur funky.

  2. 2

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.