Gagasan Ngaran Hakim Tina Perspektif Panongton

Depositphotos 79863324 m 2015

Nalika nangtoskeun ide namina, tetep émut pangalaman dunya nyata, sanés pangalaman semu tina presentasi kréatip. Ieu masalahna, nalika anjeun nyarios atanapi nunjukkeun ide nami ka batur anu ngagaduhan tujuan pikeun mésér atanapi eupan balik na, anjeunna henteu ngagaduhan pangalaman anu sami anu bakal dipibanda ku konsumen di lapangan.

Nalika anjeun nampilkeun ideu nami, klién atanapi batur sapagawean anjeun bakal ngagaduhan dirina sadar, otak logis jalan. Anjeunna bakal mikir, "naha kuring resep?" Paripolah ieu henteu cocog sareng prospek pangalaman, konsumén, investor, karyawan, donatur, pangguna (sareng sajabina) anu bakal dipibanda.

Ogé, tetep diémutan yén ngan jalma-jalma dina industri mérek sareng pamasaran nyéépkeun seueur waktos milih-milih pro sareng kontra ngeunaan nami. Nya, kacuali namina leres-leres goréng, éta. Maka anjeun panginten mendakan Joe Consumer ngayakeun pésta sindir sakedik ku biaya anjeun. Tapi upami nami anjeun cocog sareng strategi merek anu dianggap taliti, prospek rata-rata henteu méakkeun milidetik dina kritik logis.

Kanyataanna jalma ngalaman ngaran dina alam bawah sadar, tingkat émosional. Hayu urang nyarios pidato lift anjeun sapertos:

Hai, Abdi Jan Smith, konsultan mesin pencari sareng Gazillions. Kuring ngabantosan jalma-jalma napigasi wéb nalika aranjeunna milarian jinis inpormasi anu leres.

Anu ngadangukeun henteu mikir:

Naha kuring resep nami éta? Naha asup akal? Naha sadayana resep kana nami éta? Naha nami éta nyarioskeun sadayana carita ngeunaan perusahaan ieu.

Henteu, anu ngadangukeun ngolah sadaya anu parantos anjeun béjakeun ka anjeunna (sareng sigana nyeken anjeun pitunjuk yén anjeunna tiasa percanten ka sadayana bari ngalaksanakeun daptar 20 hal anu kedah dilakukeun engké dinten éta.) Usaha atanapi nami produk anjeun ngan sakedik inpormasi. Nalika uteuk néwak éta, éta jalan pikeun nyeken file internal pikeun naon nami sapertos atanapi béda ti sareng émosina pakait. Otak panginten ngadaptarkeun hit gancang sapertos:

Gazillions. Éta pisan. Hurung kawas senang. Teu biasa. Meureun picilakaeun. Kedah nguping deui.

Abdi henteu hartosna nyebatkeun nami éta henteu penting. Nyatana, éta mangrupikeun bagian anu kritis tina sistem sinyalna mérek anjeun. Ngaranna netepkeun nada atanapi nyayogikeun inpormasi atanapi duanana. Sapertos logo atanapi sajumlah point touch anu sanés, nami mangrupikeun titik Éntri kana gambar sareng perasaan anu bakal dibentuk di sakuriling anjeun, perusahaan anjeun, produk anjeun, sareng jasa.

Intina kuring leres-leres ngeunaan lingkungan ponggawa tina ulasan kréatip. Naha anjeun ngalakukeun éta nyalira, damel sareng konsultan atanapi mangrupikeun konsultan, anjeun kedah nyusun umpan balik anjeun tina sudut pandang anu nampi pesen. Ayeuna mangga, kaluar sareng jantenkeun nami anu hadé pikeun anjeun.

One comment

  1. 1

    Kuring bakal ngagaduhan réspon anu béda pisan pikeun ieu sateuacan kuring maca Blink (buku Malcolm Gladwell). Dasarna ngarecah kaputusan jitu anu urang lakukeun unggal dinten.

    Sateuacan kuring maca Blink kuring bakal nyarios "naroskeun ka sakumpulan jalma sareng tingali anu mana anu aranjeunna pikir pangsaéna" tapi prosés pengambilan keputusan urang leres-leres langkung subliminal. Éta langkung hésé pikeun nyandak kaputusan pamasaran nalika anjeun ngémutan ieu.

    Pikeun kuring, Blink sapertos tangkal élmu dina Alkitab. Kuring henteu yakin kuring henteu bakal resep cicing dina poék.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.