Metrik Acara Key Unggal Eksekutif Kedah Lacak

Metrik Pamasaran Acara penting

Pemasar anu berpengalaman ngartos manpaatna tina kajadian. Khususna, dina rohangan B2B, kajadian ngahasilkeun langkung seueur ngawujud tibatan inisiatif pamasaran anu sanés. Hanjakalna, seuseueurna kalungguhan henteu janten penjualan, nyésakeun tantangan pikeun para pemasar pikeun nembangkeun KPI tambihan pikeun ngabuktikeun nilai nanem modal dina acara kahareup.

Daripada fokus sadayana kana lead, para pemasar kedah ngémutan métrik anu ngajelaskeun kumaha kajadian éta ditampi ku palanggan poténsial, konsumén ayeuna, analis sareng seueur deui. Pikeun éksékutip, tiasa ngartos kumaha ningkatkeun pangalaman kajadian sacara umum tiasa ngabantosan hasil anu langkung saé di payun.

Ngungkulan métrik ieu langkung gampang cenah tibatan réngsé. Pikeun ngabantosan tim pamasaran ngamankeun anggaran acara ka hareup, kuring nyusun tilu métrik anu tiasa dimangpaatkeun ku para pemasar sareng CMO-na.

Pangenal Brand

Sedengkeun nomer penjualan sareng lead anyar bakal janten prioritas pikeun CMOs, aranjeunna tetep paduli kana métrik sanés sapertos pangakuan mérek. Salami hiji acara, pastikeun pikeun nyatet métrik sanés sapertos kunjungan halaman wéb, jumlah wawancara pers anu dijadwalkeun sareng sebutan média sosial. Dina raraga ningali épék tina métrik ieu, tingali pangsa sora pra sareng post-event kanggo ningali naha anjeun sanggup nyabak pesaing nalika hadir dina acara éta. Anu pamungkas, acara tiasa dianggo pikeun ngumpulkeun sudut pandang pihak katilu. Pertimbangkeun hosting survey nalika acara pikeun méréskeun hasil sakitar kasadaran merek atanapi pangakuan pikeun dibagi sareng CMO anjeun.

Jumlah Rapat Strategis

Unggal dinten, urang sadayana ngagaduhan rapat ngalangkungan telepon. Nanging, nyéépkeun waktos kanggo rapat pasamoan penting pisan pikeun nutup penawaran. Nyéépkeun waktos kanggo ngukur jumlah rapat tatap muka salami acara anjeun sareng bandingkeun nomer éta ngalawan métrik ieu:

  • Ingetan Palanggan: Kengingkeun palanggan énggal penting, tapi ngajaga konsumén anjeun ayeuna tiasa ngagaduhan peran penting pikeun ngajaga gumpalan anjeun sareng ningkatkeun pendapatan. Rapat pribadi tiasa ngabantosan nguatkeun hubungan ieu sareng ngamimitian paguneman anu diperyogikeun.
  • Tumuwuh Usaha: Kalayan seueur nasabah sering ningali kajadian anu sami sareng anjeun, jantenkeun kasempetan pikeun nganggo kasempetan ieu ngawangun hubungan sareng mekarkeun bisnis dina akun anu tos aya.
  • Poéna Ditutup: Naha anjeun ngagaduhan métrik pikeun nunjukkeun sabaraha rapat tatap muka anu ngarah ka poéna anu ditutup? Naon deui anu berperan dina nutup perjanjian éta? UKM khusus atanapi eksekutif? Ku gaduh inpormasi ieu anjeun tiasa langkung hadé ngarencanakeun pikeun acara anu bakal datang.

Panghasilan Pangaruh

Alignment antara penjualan sareng pamasaran ngagaduhan peran anu penting dina nyetir ngawujud, nutup transaksi sareng akhirna, ningkatkeun pendapatan. Kajadian masihan tim penjualan sareng pamasaran hiji toko mandeg kanggo mangaruhan garis handap perusahaan. Pikeun méréskeun ieu ka CMO, pastikeun pikeun ngukur métrik fokus kana pendapatan ieu:

  • Jumlah Demo: Tangtu perusahaan bakal ngamankeun kalungguhan dina acara, tapi naha éta kalungguhan ngarah mumpuni? Daripada ngan ukur nyukcruk jumlah lead dina acara, lacak jumlah demo réngsé. Ieu tiasa masihan tim wawasan anu jelas ngeunaan palanggan poténsial anu leres-leres resep kana produk sareng tiasa ngahémat waktos kanggo tim penjualan. Salaku tambahan, métrik ieu tiasa nunjukkeun CMOs peran anu dilakukeun dina acara nampilkeun démo.
  • Éféktivitas Rapat: Nyukcruk jumlah rapat anu dijadwalkeun anu dirobah kana kasempetan tiasa nunjukkeun wakil mana penjualan anu paling épéktip dina mindahkeun poéna. Métrik ieu henteu ngan ukur penting pikeun CMO anjeun, tapi ogé pikeun Kapala Penjualan supados aranjeunna tiasa langkung ngartos kakuatan masing-masing perwakilan. Inpormasi ieu tiasa ngabantosan anu ngajual pikeun nempatkeun langkung saé sapanjang perjalanan palanggan sareng nyayogikeun wawasan saha anu kedah ngiringan acara kahareup.
  • Ukuran Dealer Rata-rata: Sukses tina acara henteu salawasna diukur ku jumlah poéna anu ditutup. Daripada museurkeun sadaya perhatosan anjeun kana poéna anu langkung ageung anu biasana ngagaduhan tingkat kasuksésan anu langkung handap sareng nyandak waktos anu langkung lami pikeun nutup, awas kana ukuran urus rata-rata supados anjeun tiasa ngabantosan nunjuk prospek anu mangrupikeun jalma anu idéal pikeun arah anu leres.

Sadaya éksékutip disetir ku hasilna. Nyéépkeun waktos sateuacan, salami, sareng saatos acara pikeun nganalisis naon anu dianggo sareng naon anu tiasa ningkatkeun bakal masihan pemasar, perencana acara sareng éksékutip pamahaman anu langkung saé ngeunaan parobihan anu kedah dilakukeun pikeun mastikeun kajadian anu bakal datang hasil. Ku ngalaksanakeun pendekatan anu didorong ku métrik, para pemasar bakal gaduh waktos anu langkung gampang menerkeun inpormasi dina acara, henteu ngantepkeun tim kapamimpinan teu aya pilihan sanés tapi pikeun ningkatkeun alokasi anggaran pikeun acara kahareup.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.