3 Konci Pikeun Ngawangun Program Marketing Chat Anu Suksés

Konci pikeun Chatbot Marketing

AI chatbots tiasa muka panto pikeun pangalaman digital anu langkung saé sareng ningkatkeun konversi konsumén. Tapi aranjeunna ogé tiasa nyumponan pangalaman palanggan anjeun. Kieu carana cara ngabenerkeunana. 

Konsumén dinten ieu ngarepkeun usaha pikeun nganteurkeun pangalaman pribadi sareng paménta 24 jam sapoé, tujuh dinten saminggu, 365 dinten sataun. Perusahaan di unggal industri kedah ngalegaan pendekatanna pikeun masihan konsumén kadali anu aranjeunna milari sareng ngarobih ayana interaksi high-touch ka konsumén anu mayar. 

Pikeun nyumponan paménta ieu, seueur usaha parantos ngalih ka agén obrolan calakan. Chatbots dilengkepan sacara unik pikeun ngalaksanakeun paguneman anu kacida pribadi sareng instan, nyumponan kabutuhna bari sakaligus ngamajukeunana ngalangkungan perjalanan pembeli. Chatbot anu leres tiasa ngijinkeun konsumén anjeun naroskeun dina basa Inggris biasa tibatan kedah nyodok halaman produk, tulisan blog, sareng kontén anu tiasa diunduh pikeun milarian jawaban anu diperyogikeun. Strategi obrolan anu canggih bahkan tiasa narik data nasabah anu aya kana paguneman supados langkung saé ngalaksanakeun kabutuhanna sareng majukeun perjalanan.

Nanging, solusi obrolan dina dirina sanés sanés ubar-ubaran. Sedengkeun chatbots anu épéktip parantos kabuktosan ningkatkeun konvérsi online ku 20 - 30 persén, program obrolan anu kirang direncanakeun sakapeung tiasa langkung ngabahayakeun tibatan anu saé. Tapi nalika program chatbot direncanakeun kalayan ati-ati sareng terampil dieksekusi, éta ngajantenkeun gampang pikeun usaha pikeun maju ngarah langkung gancang, langkung éfisién, sareng skala.

1. Masihan Audién Anjeun Kahiji

Nalika ngarancang asistén obrolan AI anjeun, pikirkeun ngeunaan pasar anjeun. Anjeun kedah ngarancang agén anjeun dumasar kana saha anjeun terang anu janten konsumén anjeun, kalebet pamahaman anjeun ngeunaan gaya paguneman aranjeunna. Naha pemirsa anjeun resep banyolan sareng pesona? Atanapi aranjeunna langkung resep langsung kana intina? Sakali anjeun terang saha anu anjeun nyarios, anjeun bakal tiasa nangtoskeun kapribadian agén sareng nada soantenna.

Kami parantos terang yén personalisasi mangrupikeun konci pikeun interaksi obrolan ...

80 persén konsumén nyarios yén aranjeunna langkung condong mésér ti perusahaan anu nyayogikeun pangalaman khusus.

50 Stats Némbongkeun Kakuatan Personalisasi

Aya sababaraha cara pikeun ngenalkeun sentuhan pribadi. Dimimitian ku alamat konsumén ku nami sareng naroskeun ka aranjeunna ngeunaan karesep pribadi pikeun ngabantosan aranjeunna ngalaman produk atanapi jasa anjeun sakumaha khusus didamel pikeun kaperluan aranjeunna. Beuki anjeun terang ngeunaan palanggan anjeun, bakal gampang pikeun ngarobihkeun dukungan in-chat na. 

Kecerdasan buatan (AI) agén tiasa ngagunakeun data lokasi pikeun ngabantosan lokasi anu merenah, contona, atanapi émut ulang taun sareng acara-acara khusus pikeun nawiskeun diskon sareng pesen perayaan khusus. Tapi personalisasi moal tiasa ngaleungitkeun kaitanana; upami palanggan milari dukungan téknis, asisten obrolan calakan anjeun henteu kedah maksa aranjeunna ngalangkungan corong penjualan. Pastikeun pikeun alamat tujuan anu disebatkeun ku konsumén, naha éta hartosna ngajawab patarosan langsung atanapi nyayogikeun tautan kana sumber anu mangpaat.

Praktek pangpentingna anu penting anu sanés pikeun ngamumule chat nyaéta pondok. Nawiskeun réspon anu saukuran ngigel pikeun ngajaga palanggan dina jalur sanés ngabahekeun pilihan éta, sareng ngaréspon patarosan umum kalayan detil akun khusus sabisana. Ku cara éta, agén anjeun bakal ngalebetkeun personalisasi sareng kaitan kana waleran sing ringkes anu duanana nyumponan sareng ngantisipasi kabutuhan real-time palanggan anjeun.

2. Nyiptakeun Paguneman Anu Ngabantosan sareng Pikaresepeun Anu Ngarobih

Dina urutan pikeun mastikeun agén obrolan anjeun sakumaha mangpaat sakumaha mungkin, éta patut dipetakeun kamungkinan aliran paguneman. Bayangkeun kumaha interaksi sareng konsumén anjeun tiasa bentang sareng ngarencanakeun payun pikeun hasil anu suksés, jalan buntu, sareng strategi papacangan deui gumantung kana réspon poténsialna. 

Teras ngawangun basis pangetahuan yén asisten AI anjeun tiasa ngetok dina raraga ngalengkepan aliran obrolan éta sacara épéktip. Langkung seueur bahan dina élmu pangetahuan anjeun langkung saé; anjeun tiasa ngalebetkeun pesen standar, patarosan anu sering ditaroskeun, tautan anu ngabantosan, déskripsi produk, sareng sanésna deui. Upami platform chatbot anjeun tiasa ngadamel kontén multimedia, anjeun tiasa ngatur éta aset visual dina basa pangetahuan anjeun ogé. Salaku conto, GIF, video, stiker, grafik, tombol, sareng bentuk sanés eusi média euyeub tiasa ngahirupkeun paguneman obrolan sareng ngajantenkeunna kabisat dina layar.

Eusi média euyeub ngabantosan inpormasi agén obrolan calakan kalayan kapribadian sareng nyiptakeun pangalaman anu berkesan pikeun palanggan, tapi sok émut tujuan paguneman. Prioritaskeun kajelasan ngeunaan tujuan palanggan anjeun (sareng kamampuan agén anjeun) bakal mastikeun kapuasan sareng ngabantosan aranjeunna dimana waé aranjeunna badé kamana; GIF sareng stiker kedah janten icing dina jajan.

3. Nyingkahan Kasalahan Umum Pembantosan Obrolan

Salah sahiji kaunggulan panggedéna asistén obrolan calakan nyaéta aranjeunna langkung saé tina waktosna. Agén anu dijalankeun ku AI bakal diajar ngalangkungan pangalaman sareng ningkatkeun nalika ngalengkepan langkung seueur obrolan. Kalayan nyarios yén, éta henteu saé pikeun netepkeun chatbot anu henteu terlatih leupas pikeun konsumén nyata. Sanggakeun staf anjeun nguji agén anjeun sacara internal sateuacan nyayogikeun éta pikeun pamirsa tés anu langkung ageung sareng akhirna ngaleupaskeun ka umum. Anjeun kedah teras-terasan ngawaskeun kinerja sareng ngumpulkeun tanggapan pikeun mastikeun yén agén anjeun mémang ningkatkeun sareng diajar, bahkan saatos diluncurkeun.

Supados suksés ngawaskeun agén calakan anjeun, mutuskeun kana métrik kinerja anu badé dilacak ti dinten ka hiji. Nangtukeun kumaha anjeun bakal ngukur kasuksesan sareng ngaidénan KPI sapertos paguneman total, tingkat Dursasana, durasi, sareng tingkat serah terima sareng fallback. Éta bakal ngabantosan anjeun ngadamel hansip pikeun agén anjeun pikeun teras-terasan ningkatkeun tujuan khusus na, teras-terasan nuju kasampurnaan obrolan.

Henteu paduli kumaha akurat agén AI anjeun kéngingkeun, palanggan kadang bakal peryogi jalan kaluar intuitif pikeun jinis interaksi anu sanés. Lemes pasrahkeun ka titik jual, agén langsung, atanapi bahkan alamat email khususna pikeun nyiptakeun transisi anu gampang sareng mulus sareng hindari hanjelu pelanggan atanapi lungsur. Komo jalan kaluarna kedah ngabantosan konsumén pikeun ngahontal tujuan anu ditetepkeun sareng mindahkeun éta ngaliwatan corong.

Naon waé industri anu anjeun lebet sareng saha waé konsumén anjeun, ati-ati ngaping ngobrol mangrupikeun cara anu kuat pikeun nganteurkeun pangalaman khusus anu ngarobah. 

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.