Kumaha Épéktip Lacak Konversi sareng Penjualan anjeun dina Email Marketing

Kumaha Lacak Konversi sareng Penjualan Email

Marketing email sami pentingna dina ngamangpaatkeun konvérsi sapertos anu kantos aya. Nanging, seueur pemasar masih gagal ngalacak kinerjaana ku cara anu bermakna. 

Bentang pamasaran parantos mekar dina tingkat anu gancang dina Abad 21, tapi sapanjang naékna média sosial, SEO, sareng pamasaran kontén, kampanye email teras-terasan tetep luhur tina ranté dahareun. Kanyataanna, 73% tina marketers masih ningali pamasaran email salaku sarana paling épéktip pikeun ngahasilkeun konvérsi online. 

Paringkat Marketing Email Pikeun Pamulangan Investasi Marketing
Gambar Sumber: AeroLeads

Sedengkeun ngamangpaatkeun situs jejaring sosial tiasa janten cara anu kuat pikeun ngahasilkeun kasadaran mérek anu langkung ageung, téhnik pamasaran berbasis email tiasa masihan kasempetan ka usaha pikeun nuturkeun sareng ngahasilkeun kasatiaan diantara ngawujud kalayan perasaan anu dipersonalisasi. Kampanye email tiasa janten kanvas pikeun nunjukkeun kaprihatinan, langkung kapribadian manusa diantara usaha anu pamustunganana tiasa ngakibatkeun jilid anu langkung luhur. 

anyar pakait dina jangkauan organik tina saluran média sosial parantos langkung nguatkeun nilai kampanye email pikeun pemasar. Ku némbongan langsung di payuneun panampi dina koropak-koropak anjeun, pamasaran email tiasa ngawangun hubungan anu langkung kuat antara merek sareng konsuménna. Rarasaan ieu anu dipeunteun ku bantosan bisnis ngarah dina mendakan motivasi anu diperyogikeun pikeun mésér dina situs. 

Sedengkeun aya sakedik mamang ngeunaan épéktasi pamasaran email, penting pisan yén bisnis nganggo kakuatan email dina cara anu ngahontal palanggan paling. Kalayan dina pipikiran ieu, perlu ditingali kana sababaraha téknik anu paling berharga di mana para pemasar tiasa ngalacak konvérsi email sareng ngajantenkeun stratégi na janten penjualan. 

Seni Ngalacak Konversi Email 

Kampanye email hargana sakedik upami pemasar henteu ngalacak konvérsi anu dilakukeun. Bédana jumlah palanggan anu direkrut ka milis anjeun bakal hartos sakedik pisan upami anjeun henteu tiasa kéngingkeun saha waé pikeun nuturkeun minatna ku pamésér. 

Dina raraga ngadamel anjeun usaha pamasaran email langkung ngahasilkeun, penting pikeun anjeun ngagunakeun sababaraha kabeungharan wawasan anu sayogi pikeun anjeun. Ngalakukeun tés pamisah pikeun ngamimitian sababaraha cobaan sareng paningkatan pikeun strategi anjeun ogé tiasa épéktip pisan. Upami anjeun merjuangkeun ngawangun kampanye anu cocog sareng corong pamasaran anjeun anu aya maka biaya gagal bakal dijantenkeun garis handapna. 

Untungna, aya seueur jasa canggih di sisi pikeun ngajantenkeun prosés kéngingkeun wawasan email langkung gampang. Platform sapertos MailChimp sareng Kontak Konstan khususna mahér dina métrik métrik anu tiasa diwangun ku para pemasar - sapertos tarif kabuka email, tingkat klik-liwat sareng sagala rupa wawasan kana tingkah panarima tina kampanye anjeun. Sawangan ieu tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngaidentipikasi masalah dina kampanye langkung gancang tanpa nyandak sakedik signifikan tina anggaran pamasaran anjeun. 

Mailchimp Dashboard - Email Kampanye Analytics
Gambar Sumber: Naséhat Parangkat Lunak

Sanaos disiapkeun sareng platform analitik email tiasa nyandak sakedik tina anggaran anjeun, kabeungharan wawasan yén susunan métrik tiasa ngawartosan anjeun bakal ngaktipkeun kampanye anjeun langkung dioptimalkeun pikeun pemirsa anu leres maju. 

Kakuatan Lacak Kinerja

Bisa dibantah alat anu paling penting pikeun para pemasar pikeun nerapkeun katelah 'saluareun lacak klik,' sistem anu nganalisis jalur anu dicandak ku pangguna saatos aranjeunna sumping kana halaman wéb anjeun tina tautan email anu dipasang. 

Éta ngalangkungan pelacakan klik anu anjeun tiasa ngawas kamajuan pangguna tina halaman badarat khusus anu dirancang pikeun ngabagéakeun klik-liwat email. 

Upami bisnis anjeun badé ngalacak kualitas kampanye na, penting pikeun ngalakukeun panilitian anu cekap sateuacan milih jasa email. Ieu ngabantosan anjeun pikeun ningali tingkat saluareun lacak klik anu ditawarkeunana. Tegesna, faktor sapertos pelacak pangunjung halaman wéb, titik konvérsi, sareng méré tag otomatis tina kampanye email penting pisan pikeun nyayogikeun para pemasar ku asét pangsaéna pikeun optimasi konvérsi

Sababaraha platform anu wajar pikeun bisnis pikeun ngalacak datangna patalimarga sareng sumber konvérsi na tiasa dipendakan sapertos anu diaku Google Analytics jeung Finteza - duanana fokus pisan kana patalimarga sareng Nyukcruk UTM

Nyukcruk UTM
Gambar Sumber: Finteza

Peran Analytics Dina Email Marketing

Aya sababaraha sumber anu langkung épéktip pikeun nyukcruk patalimarga email tibatan Google Analytics. Platformna tiasa ngajaga mata kinerja email anjeun ku netepkeun bagéan canggih khusus anu sacara khusus tiasa nuturkeun pengunjung tina tautan email pikeun leres-leres ngalacak kumaha kalakuan audién khusus. 

Dashboard Analytics Email Marketing

Di dieu urang tiasa ningali dasbor tinjauan dina Google Analytics. Pikeun nyiptakeun bagean pikeun kampanye pamasaran email dina platform, anjeun kedah milih audiences pilihan dina dasbor. Anjeun teras bakal dipasihan pilihan kanggo nyiptakeun pemirsa énggal nalika milih ngalacak kadatangan email. 

Audién Pemasaran Email

Anjeun bakal tiasa nambihan kaayaan anu tangtu kana segmen anu anjeun jieun, sareng kasimpulanana bakal nyayogikeun perséntase indikator ukuran pengunjung anjeun anu bakal diungkulan ku margin anu anjeun atur. 

Coding sareng méré tag Tautan Email

Bagian penting tina pamasaran email datang dina bentuk nyiptakeun sistem pelacak pikeun ngabantosan anjeun milarian terang mana kampanye anu langkung hadé tibatan anu sanés. 

Pikeun épéktip ngalacak kampanye email anjeun, tautan anu dipasang dina email anjeun kedah ngarahkeun pangguna ka halaman badarat anu ditandaan ku parameter pelacakan. Ilaharna parameter sapertos kitu bakal ngalibatkeun rangkay pasangan 'nami-nilai' anu relevan pikeun gampang idéntifikasi. Éta ogé condong ngarujuk kana téks anu nuturkeun '?' dina URL halaman wéb. 

10 gambar
Sumber Gambar: Internét Hallam

Luhur, urang tiasa ningali sababaraha conto anu nunjukkeun kumaha méré tag tiasa dianggo hubungan sareng sababaraha alamat URL. Upami anjeun naroskeun ngeunaan frekuensi na utm aya dina conto di luhur, éta singgetan tina Modul Ngalacak Urchin.

Upami anjeun parantos ngadopsi Google Analytics salaku platform pilihan anjeun pikeun mantau usaha kampanye email anjeun, pastikeun anjeun kenal Martech ZonePangembang Kampanye Google Analytics anu ngamungkinkeun para pemasar pikeun nambihan parameter pikeun halaman khusus anu dialihkeun tina sababaraha kampanye email. 

Upami anjeun milarian ngawangun buletin anu dikirimkeun unggal mingguan atanapi bulanan, éta pantes nyerat skrip anu nyiptakeun halaman HTML kalayan tautan anu ditandaan gampang dilebetkeun pikeun gampang dirujuk. Seueur panyadia jasa email (ESP) nyayogikeun pelacakan UTM anu terintegrasi anu tiasa anjeun aktipkeun ogé otomatiskeun.

Ngartos Paripolah Palanggan

Émut yén éta salawasna manpaat pikeun ngalakukeun sababaraha panilitian kana sababaraha fitur anu ditawarkeun ku parangkat lunak ngalacak konvérsi sateuacan nyandak terjun sareng mésér kana platform kanggo bisnis anjeun. Pamustunganana, mésér kana hal anu henteu cocog sareng kabutuhan anjeun tiasa ngakibatkeun karugian kauangan anu teu tiasa dicegah.

Daripada ngan saukur ningali kana ongkos kabuka email sareng métrik klik-liwat, para pemasar kedah ngawaskeun konvérsi lengkepna, anu tiasa manpaat pikeun ngartos ROI nyata anu aya hubunganana sareng strategi marketing email khusus. 

Sanaos pastina seueur data dasar di luar sana anu ngabantosan bisnis pikeun parios sabaraha palanggan anu ngaganggu maca email anu aranjeunna kirimkeun, sareng anu panampi anu milih pikeun nganjang halaman wéb saatos email asup kana koropak anjeun, seueur métrik ieu teu tiasa nawiskeun kabeungharan data anu diperyogikeun ku para pemasar pikeun pinuh nangtoskeun kumaha pangguna diréaksikeun kana kampanye anu aranjeunna tingali kecuali kabiasaan dina situs na sayogi pikeun diajar

Pikeun ngajelaskeun hal ieu, tarif klik-liwat tiasa nunjukkeun yén hiji panarima kersa muka email ti perusahaan anjeun. Tapi sanaos tautan dipilampah dina seuseueurna kasus, éta henteu salawasna hartosna yén éta bakal ngahasilkeun langkung konvérsi. Nyatana, malah aya kamungkinan jilid klik-témpo lumangsung dina usaha nyebar pikeun palanggan unsubscribe ti milis. 

Diajar langkung seueur ngeunaan paripolah palanggan penting pisan dina kéngingkeun gambaran anu langkung lengkep ngeunaan kumaha buahna kampanye anjeun saéstuna. 

Hasil Kampanye Email Marketing
Gambar Sumber: kampanye Monitor

Kampanye Monitor parantos naratas tingkat klik-kanggo-buka na (CTOR), anu langkung nyaangan wawasan anu tiasa ditampi ku bisnis kana kinerja kampanyeu. 

Pamasaran email sareng kontén biasana ilaharna, sareng sering seueur padamelan anu kedah dilakukeun antara gaduh calon palanggan nunjukkeun kersa maca email anjeun teras aktip ngadamel pameseran. Eusi ngabantosan ngawangun hubungan antara bisnis sareng palanggan na, sareng penting pikeun para pemasar ulah kaleungitan salinan nambihan nilai ditengah métrik detailing jalur paling épéktasi handap corong penjualan. 

Dunya pamasaran parantos langkung kompetitif sareng langkung téknis langkung maju tibatan sateuacanna. Ditengah-tengah anu langkung énggal, wawasan anu langkung intrinsik, pamasaran email kuno parantos tetep kakuatan anu henteu tiasa dirobih sapanjangna. Kalayan campuran anu leres tina panilitian, investasi, sareng tindakan inpormasi, langkung seueur pemasar gaduh kamungkinan pikeun ngahémat artos bari ngamaksimalkeun poténsialna pikeun sukses. Anu kedah aranjeunna lakukeun nyaéta terang kumaha marios pesen anu corong penjualanna dipasihkeun.

One comment

  1. 1

    Nyukcruk sareng ngaevaluasi kinerja pamasaran email anjeun mangrupikeun cara pamungkas pikeun kenal kana pemirsa, ngawangun naon anu tiasa dianggo, ngaleungitkeun naon anu henteu, sareng ngadamel strategi anu pangsaéna. Abdi resep cara anjeun nyayogikeun inpormasi dina tulisan ieu, pamirsa anu bakal sumping sareng maca ieu bakal nguntungkeun tina ieu, kuring yakin.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.