5 Palajaran Diajar Tina Langkung ti 30 Juta Interaksi Pelanggan Hiji-ka-Hiji dina 2021

Praktek Pangalusna Pamasaran Paguneman pikeun Chatbots

Dina 2015, ko-pangadeg kuring sarta kuring diatur kaluar pikeun ngarobah cara marketers ngawangun hubungan jeung konsumén maranéhanana. Naha? Hubungan antara palanggan sareng média digital parantos robih, tapi pamasaran henteu mekar sareng éta.

Kuring nempo yén aya masalah signal-to-noise badag, sarta iwal merek anu keur hyper-relevan, aranjeunna moal bisa meunang sinyal pamasaran maranéhanana cukup kuat pikeun kadéngé ngaliwatan statik. Kuring ogé ningali yén sosial poék naék, dimana média digital sareng merek ujug-ujug ningali papacangan anu nyetir lalu lintas, tapi henteu tiasa ngalacak sumberna. 

Naon anu muncul di luhur statik sareng narik perhatian palanggan? Olahtalatah. Sadayana pesen unggal dinten, tapi merek teu malire saluran éta - ngarugikeunana. Kami hoyong ngabantosan merek pikeun narik perhatian pamiarsa ku cara anu énggal, janten kami ngaluncurkeun Spectrm salaku cara pikeun ngajadikeun otomatis pangiriman eusi hiji-ka-hiji ngaliwatan olahtalatah dina aplikasi dimana urang méakkeun waktu maranéhanana, sarta pikeun meunangkeun brand ngobrol. jeung konsumén, teu at aranjeunna. Urang gancang sadar ieu saluran pamasaran sagemblengna untapped nu direngsekeun sakabéh tantangan ieu pikeun merek konsumen online.

Lima taun ti harita, kami parantos diajar seueur ngeunaan pamasaran paguneman, sareng dina taun 2021 waé, kami ngaktifkeun langkung ti 30 juta interaksi palanggan hiji-ka-hiji pikeun konsumén urang. Ieu naon anu kami pelajari tina ngabantosan para nasabah ngaluncurkeun sareng skala strategi olahtalatah obrolan sorangan, sareng kumaha langsung kalibet sareng para nasabah nyiptakeun pangalaman pribadi anu aranjeunna milarian.

Lima Palajaran Diajar pikeun Ngaoptimalkeun Olahtalatah Otomatis

Urang diajar seueur tina ngabantosan Fortune 100 merek ngarancang sareng skala pamasaran chatbots anu henteu ngan ukur ngalibetkeun palanggan tapi ngarobih kana penjualan. Ieu sababaraha cara anjeun tiasa nyiptakeun strategi olahtalatah otomatis anu suksés, sareng naha éta penting.

Pangajaran 1: Mimitian ku Hook a

Éta salawasna patarosan pangbadagna ti marketer a: Kumaha kuring candak perhatian panongton urang, sarta kumaha kuring nyambung leuwih pribadi sarta nawiskeun hal anu ngajadikeun aranjeunna hoyong kalibet? Kahiji, nyieun hook compelling nu hits dina titik nyeri nu nuju ngarengsekeun tur naha maranéhna kudu kalibet ku chatbot Anjeun. Naon nilai anu bakal aranjeunna kéngingkeun tina pangalaman éta? Atur ekspektasi maranéhanana ngeunaan naon maranéhna bakal meunang tina pangalaman. Lajeng, make salinan respon langsung nu nungtun konsumén Anjeun ngaliwatan bursa pikeun aksi.

Naha éta masalah? Pamirsa anjeun bosen ku usaha pamasaran digital anu aranjeunna tingali unggal dinten. Aranjeunna henteu ngan ukur hoyong anu béda tapi bakal milih merek anu nawiskeun pangalaman anu mangpaat sareng relevan. Data kami nunjukkeun yén pangalaman anu langsung ngahubungkeun nilai pangalaman sareng anu nungtun para nasabah sapanjang perjalanan kalayan réspon anu disarankeun gaduh papacangan sareng kinerja konversi anu langkung kuat.

Pangajaran 2: Pasihan Chatbot Anjeun Kapribadian anu Kuat

Konsumén anjeun tiasa terang upami aranjeunna berinteraksi sareng bot anu didukung ku téknologi goréng anu macét upami ditaroskeun patarosan anu "pareum naskah." Henteu ngan ukur penting pikeun ngajantenkeun bot anjeun pikaresepeun, tapi pikeun ngungkit data paguneman anjeun supados langkung pinter sareng langkung responsif. Pasihan bot anjeun kapribadian anu saluyu sareng sora merek anjeun, ngajantenkeun éta pikaresepeun, bahkan nganggo emojis, gambar, atanapi gif nalika ngobrol.

Naha éta masalah? Sanaos aranjeunna terang yén aranjeunna nuju komunikasi sareng chatbot, konsumen hoyong berinteraksi dina tingkat pribadi sareng merek anu aranjeunna resep. Nalika aranjeunna pesen sareng réréncangan, humor, gambar, .gifs, sareng emojis mangrupikeun bagian tina komunikasi interaktif éta. Data kami ogé nunjukkeun yén merek anu gaduh kapribadian bot anu kuat sareng kreatif obrolan anu pikaresepeun gaduh papacangan anu paling kuat.

Pangajaran 3: Lacak Paguneman Anjeun

Interaksi palanggan ogé nyandak seueur data ogé. Pasang tracking konvérsi sareng ngalaporkeun dina manah strategi paguneman anjeun, tapi nyandak pendekatan holistik pikeun atribusi anu mastikeun anjeun akurat ngukur dampak saluran pamasaran anyar ieu.

Hasilna? 

  • Telekom miboga laju konversi 9x vs kampanye lalulintas ramatloka maranéhanana. 
  • wungu meunang balik 4x dina belanja iklan.
  • Ku ngagunakeun olahtalatah pribadi, Ford kagungan 54% angkat relatif dina tinimbangan sarta 38% angkat relatif dina hajat beuli - duanana leuwih luhur ti patokan industri otomotif. 

Naha éta masalah? Parobihan kana peraturan privasi sareng cookies ngabatesan cara para pemasar tiasa ngalacak inisiatif iklan digitalna. Pamasaran paguneman henteu ngan ukur nyayogikeun saluran dimana anjeun tiasa ngumpulkeun data anu dinyatakeun langsung ti palanggan anjeun, éta mangrupikeun titik kontak anu tiasa dilacak pikeun ngabantosan anjeun ngartos ROI anjeun. Oge, pangalaman urang jeung para nasabah nyaeta aranjeunna geus bisa ngungkit duanana obrolan Dursasana sarta conversions on-situs pikeun ngaoptimalkeun corong maranéhanana.

Pangajaran 4: Salawasna Hurung

Kusabab palanggan henteu ngan ukur dina teleponna salami jam bisnis anjeun, olahtalatah hiji-ka-hiji otomatis tiasa salawasna sayogi pikeun ngahubungi palanggan iraha waé waktos éta. Ngadopsi an salawasna-on strategi pamasaran conversational nembongkeun panongton anjeun nu geus sadia pikeun aranjeunna. 

Ieu echoed ku responden dina laporan urang dina Kaayaan Dagang Paguneman Sosial. Kami mendakan yén dua alesan utama batur bakal komunikasi sareng merek ngalangkungan aplikasi olahtalatah sabab éta langkung merenah sabab tiasa milih iraha kalibet, sareng éta langkung gancang.

Tapi salawasna on henteu ngan ngeunaan minuhan ekspektasi customer. Ieu ngeunaan pamikiran saluareun kampanye. Ngabogaan strategi pamasaran conversational salawasna-on nyaeta hiji-hijina cara pikeun konsistén ngamaksimalkeun nilai olahtalatah salaku saluran.

Naha éta masalah? Merek anu ngadopsi jangka pondok, pendekatan kampanye-fokus bisa ningali sababaraha balik, tapi pamustunganana bakal leungit kaluar mun merek nyokot pendekatan salawasna-on. Sapertos unggal saluran pamasaran, olahtalatah kedah terus dioptimalkeun dumasar kana data anu anjeun candak dina obrolan. Ngadopsi pendekatan salawasna-on nu skala olahtalatah sakuliah platform ngidinan Anjeun pikeun nyieun nilai paling dina jangka panjang. Naha? Anjeun ngawangun pamirsa anu tiasa dihontal langsung dina saluran olahtalatah anjeun tiasa ngiringan deui pikeun ningkatkeun nilai umur palanggan. Anjeun ogé ngaoptimalkeun AI paguneman anjeun dumasar kana data olahtalatah anu anjeun candak ti palanggan. 

Pangajaran 5: Anggo Data anu Dideklarasikeun pikeun Akad Nikah anu Langkung Saé

Data anu dinyatakeun dikumpulkeun tina interaksi palanggan, sareng data kampanye iklan sareng analytics halaman wéb, tiasa nyumbang kana usaha pamasaran anjeun sadayana. Éta tiasa ngabantosan anjeun henteu ngan ukur langkung ngartos pamiarsa anjeun sareng kabutuhanana tapi tiasa ngabantosan anjeun ngabagéakeun pamirsa anu langkung saé, sareng pribados kumaha anjeun kalibet deui dina saluran olahtalatah éta. 

Naha éta masalah? Data kami nunjukkeun yén merek anu ngagunakeun data nyatakeun dikumpulkeun dina paguneman ogé tiasa nyiptakeun bagéan anu ditargetkeun pisan pikeun kalibet deui dina saluran olahtalatah, hasilna kinerja konversi anu langkung kuat. Bewara ulang aktipitas hyper pribadi dina aplikasi sapertos Messenger Get 80% ongkos muka jeung 35% ongkos clickthrough rata-rata. Éta ageung dibandingkeun sareng saluran sapertos email, sacara tradisional dianggap salaku saluran ingetan anu paling saé. Sajaba ti éta, 78% konsumén nyebutkeun aranjeunna bakal leuwih gampang nyieun beuli sejen ti pangecér a lamun nawaran maranéhanana anu sasaran pikeun kapentingan jeung kaperluan maranéhanana.

Olahtalatah nyaéta Masa Depan Pemasaran

Pendekatan anu langkung saé pikeun pamasaran paguneman nyaéta ngalangkungan olahtalatah hiji-ka-hiji otomatis dina aplikasi dimana palanggan anjeun nyéépkeun waktosna. Éta naon anu bakal ngamungkinkeun anjeun janten musik dina kahirupan palanggan anjeun, sanés ngan ukur bagian tina statik merek sanés di latar tukang.

Unduh Laporan Perdagangan Percakapan Sosial Spectrm

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.