Kumaha Ngitung Nilai Hirupna pikeun Pamaké Aplikasi Seluler Anjeun

ltv

Kami gaduh startup, perusahaan anu didirikeun, sareng malah-nganalisis sareng perusahaan canggih anu sumping ka kami pikeun bantosan pikeun ngembangkeun bisnis online na. Paduli ukuranana atanapi sophistication, nalika urang naroskeun perkawis na ongkos-per-akuisisi jeung nilai hirupna (LTV) konsumén, urang sering ditepungan ku paneuteup kosong. Seueur teuing perusahaan ngitung anggaran sacara saderhana:

(Panghasilan-Penghasilan) = Untung

Kalayan sudut pandang ieu, pamasaran pamasaran bakal asup kana kolom expense. Tapi pamasaran sanés mangrupikeun biaya sapertos séwa anjeun ... éta mangrupikeun inpéstasi anu kedahna dianggo pikeun ngamajukeun bisnis anjeun. Anjeun tiasa kagoda ngitung yén biaya pikeun kéngingkeun palanggan énggal mangrupikeun jumlah dolar anu tangtu, teras untungna nyaéta penghasilan anu anjeun hasil dina pamésérna. Masalahna nyaéta palanggan biasana henteu ngadamel hiji mésér. Meunangkeun palanggan mangrupikeun bagian anu sesah, tapi palanggan anu bagja henteu ngan saukur mésér sakali sareng angkat - aranjeunna mésér langkung seueur sareng tetep langkung lami.

Naon Nilai Hirupna Palanggan (CLV atanapi CLTV) atanapi Nilai Hirupna (LTV)?

Nilai hirupna konsumén (CLV atanapi sering CLTV), nilai pelanggan seumur hidup (LCV), atanapi nilai umur-hirup (LTV) mangrupikeun kauntungan anu diitung anu bakal disayogikeun ku perusahaan pikeun perusahaan anjeun. LTV henteu diwatesan ku transaksi atanapi jumlah taunan, éta kalebet kauntungan anu kahontal salami hubungan anjeun sareng konsumén.

Naon rumus kanggo ngitung LTV?

LTV = ARPU (\ frac {1} {Churn})

Emana:

  • LTV = Nilai Hirupna
  • ARPU = Rata-rata Penghasilan Per Pamaké. Penghasilan tiasa didaptarkeun tina biaya aplikasi, pendapatan dumasar langganan, pamesaran dina-aplikasi, atanapi pendapatan iklan.
  • Gubrak = Persén konsumén leungit dina jangka waktu anu ditangtukeun. Aplikasi dumasar langganan sering taunan kana pendapatan, gajih, sareng pengeluaran.

Upami anjeun ngembangkeun aplikasi mobile, ieu mangrupikeun infographic ti Dot Com Infoway - Ngitung Nilai Waktos Kahirupan (LTV) Pamaké Aplikasi anjeun pikeun Masif & Sukses - anu nyayogikeun ngukur LTV pangguna aplikasi sélulér anjeun. Éta ogé nyayogikeun sababaraha cara pikeun ngirangan gandum sareng ningkatkeun kauntungan.

Teu aya ragu ngeunaan kanyataan yén beuki seueur jalma anu nyéépkeun waktos online na dina aplikasi mobile. Sanaos ieu hartosna langkung seueur pangguna dina aplikasi anjeun, éta henteu hartosna sadayana pangguna anjeun bakal nguntungkeun. Sakumaha leres pikeun sabagéan ageung modél bisnis, 80% pendapatan asalna tina 20% pangguna. Ngukur LTV pangguna tiasa ngabantosan pamekar aplikasi ngahususkeun pangguna pangsaéna sareng nyiptakeun nawaran sareng promosi kanggo ngajanjikeun kasatiaanna pikeun naekeun ingetan. Raja Manoharan, Dot Com Infoway

Sakali anjeun ngartos nilai hirupna konsumén anjeun, ngukur tingkat churn anjeun, nganalisis biaya pikeun kéngingkeun pelanggan, anjeun bakal ngartos investasi anu anjeun damel sareng rata-rata pangasilan dina investasi éta.

Anjeun teras tiasa nyaluyukeun naon waé atanapi sadaya variabelna. Anjeun panginten kedah ningkatkeun biaya jasa pikeun ngajaga kauntungan séhat. Anjeun panginten kedah langkung seueur nanem modal dina palayanan pelanggan pikeun ngajaga konsumén anjeun langkung lami sareng ningkatkeun pendapatan dina aplikasi atanapi jangka panjang. Anjeun panginten kedah damel pikeun ngirangan biaya akuisisi pelanggan ngalangkungan strategi organik sareng advokasi. Atanapi anjeun panginten mendakan yén anjeun saleresna tiasa nyéépkeun langkung artos dina strategi akuisisi anu mayar.

Ngitung Nilai Hirup Seueur Pamaké Handphone

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.