Ngatur Risk

Depositphotos 14231329 s

Aya jalma di saluareun nagara anu narik napas dina ningali Shuttle Discovery suksés diluncurkeun. Aya anu percanten yén miliaran dolar anu dihasilkeun dina program luar angkasa mangrupikeun runtah artos anu ageung. Abdi henteu tiasa satuju deui. Sapertos peluncuran anu pang anyarna ieu, netepkeun tujuan anu ampir teu mungkin pikeun dicandak nyaéta anu ngajantenkeun urang kana inovasi sareng kamajuan. Program luar angkasa mangrupikeun salah sahiji program anu henteu ngan éta. Beban anu ageung pisan nyaéta manajemén sareng évaluasi résiko.

Perusahaan farmasi kedah ngalakukeun éta. Aranjeunna ngatur résiko kahirupan masarakat pikeun nyalametkeun nyawa jalma. (Episode anu saé dina Hukum & Orde tadi wengi) Dealer otomotif ngalaksanakeunana. Cadillac nyandak résiko sadayana ku nyusun modél modél modél aranjeunna. Bayangkeun upami desainna henteu ditampi kalayan saé ?! Gillette sareng agul Mach3. Télévisi seukeut sareng LCD.

Tangtosna, ieu mangrupikeun kasuksésan. Aya ogé kagagalan!

Kuring yakin jawaban kana kasuksésan atanapi kagagalan henteu gumantung kana naha aya résiko atanapi henteu. Upami teu aya résiko, anjeun kamungkinan bakal didahar ku jalma-jalma anu bakal nyandak résiko. Kamampuh organisasi anjeun pikeun ngukur sareng nganalisis résiko ogé daék na nyandak résiko mangrupikeun konci pikeun kasuksesanna.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.