Tech Trendi sareng Data Ageung: Naon anu Kedah Diperhatoskeun dina Panilitian Pasar di 2020

Tren Panilitian Pasar

Anu lami pisan siga anu jauh ayeuna parantos sumping: Taun 2020 akhirna urang caket. Panulis fiksi ilmiah, ilmuwan terkenal, sareng politikus parantos lami ngaramalkeun kaayaan dunya sareng, sanaos urang masih henteu gaduh mobil ngalayang, koloni manusa di Mars, atanapi jalan raya tubular, kamajuan téknologi ayeuna leres-leres luar biasa - sareng bakal ukur teraskeun ngagedéan.

Nalika ngeunaan panilitian pasar, inovasi téknologi dina dasawarsa énggal nyandak tantangan anu kedah diatasi pikeun ngahontal kasuksésan anu berkepanjangan. Ieu sababaraha masalah paling menonjol anu kedah diperhatoskeun ku panilitian pasar dina taun 2020 sareng kumaha perusahaan kedah ngadeukeutan aranjeunna.  

A Kontinyu Kontinyu sareng AI

Tren anu paling penting dina dasawarsa ka hareup nyaéta ningkatna intél kecerdasan jijieunan kana sadaya industri. Nyatana, total belanja pikeun AI sareng sistem kognitif diperkirakeun ngaleuwihan $ 52 milyar dina 2021, sareng panilitian anyar mendakan yén 80% panaliti pasar yakin yén AI bakal ngahasilkeun pangaruh anu positif dina pasaran. 

Sanaos ieu sigana nunjukkeun pamasihan kantor anu dipimpin ku mesin, urang masih gaduh jalan anu panjang sateuacan mesin tiasa ngontrol kendali di tempat damel - ngan ukur seueur teuing hal anu teu acan dilakukeun ku AI. 

Dina bidang panilitian pasar, campuran alat panilitian konvensional sareng basis AI diperyogikeun supados paling épéktip. Alesan anu ditukangeun ieu nyaéta, sanaos kamajuan téknologi AI parantos luar biasa, éta tetep henteu tiasa ngayakeun réplika pamahaman manusa atanapi masihan wawasan anu jero kana rupa-rupa faktor éksternal industri anu ditangtoskeun. 

In panalungtikan pasar, AI paling saé dianggo pikeun ngalaksanakeun tugas-tugas saderhana anu ngabeungkeut waktos panaliti - hal-hal sapertos milarian conto, ngalirkeun survey, ngabersihkeun data, sareng nganalisis data atah, ngabébaskeun manusa pikeun ngagunakeun pikiran analitikna pikeun tugas anu langkung rumit. Panaliti teras tiasa pinuh bakti ka seuseueurna pangetahuan luasna pikeun nafsirkeun tren sareng nyayogikeun wawasan - anu seueur dikumpulkeun ngalangkungan alat otomatis.

Pondokna, téknologi AI tiasa mendakan seueur data dina waktos anu singget. Nanging, éta sanés data anu leres - sareng ieu dimana pikiran manusa asup pikeun mendakan data anu paling relevan pikeun dianggo pikeun panilitian pasar. Ngagunakeun kaunggulan AI sareng intél bisnis manusa dina unsur alamna masihan perusahaan wawasan yén aranjeunna moal ngagaduhan anu sanés. 

Kaamanan Data sareng Transparansi dina Jaman Digital

Kalayan skandal privasi anu anyar sigana unggal taun, kaamanan data sareng kanaékan pamaréntahan anu ningkat mangrupikeun masalah ageung dina ampir unggal industri anu aya hubunganana sareng data nasabah. Teu percanten masarakat kana masihan data-na mangrupikeun topik panas anu kedah diperhatoskeun ku unggal perusahaan panilitian pasar ayeuna sareng ka hareup. 

Ieu penting pisan dina taun payun. 2020 ogé bakal nyandak dua acara global anu penting anu sigana bakal dieusi ku kampanye disinformasi ti pihak katilu: Brexit sareng pamilihan Amérika Serikat. Transparansi tina industri panilitian pasar bakal janten konci: Perusahaan kedah nunjukkeun ka dunya yén wawasan anu diala bakal dianggo salaku kakuatan anu saé pikeun ningkatkeun kahirupan masarakat tibatan digunakeun pikeun nyebarkeun. Janten kumaha perusahaan tiasa adaptasi sareng ngarebut deui kapercayaan ieu dina kaayaan iklim ayeuna? 

Dina raraga ngadeukeutan perdebatan étika ieu, perusahaan panilitian pasar kedah nyandak kasempetan pikeun nyiptakeun kode pikeun etika data. Sedengkeun badan perdagangan panilitian sapertos ESOMAR sareng MRS parantos lami ngayakeun tungtunan anu tangtu pikeun perusahaan panilitian pasar pikeun nuturkeun nalika ngungkulan masalah ieu, kedah aya tinjauan anu étika langkung jero nalika ngalakukeun panilitian.

Umpan balik mangrupikeun bahan bakar kahirupan tina panilitian pasar, ilaharna aya dina bentuk survey anu teras dianggo pikeun ningkatkeun produk, palanggan atanapi padamel karyawan, atanapi seueur panggunaan anu sanés. Perusahaan naon anu dilakukeun sareng data anu diala ngalangkungan ieu panalitian - sareng anu langkung penting, kumaha épéktipna aranjeunna pikeun anu ngajantenkeun data - penting pisan pikeun kampanye panilitian kahareup.

Nalika ngeunaan privasi data, blockchain tiasa janten jawaban pikeun mastikeun konsumén yén data na dicekel aman sareng transparan. Blockchain parantos ngagaduhan kasohor salaku salah sahiji téknologi paling inovatif dina abad ka-21 sareng, dina taun 2020, pentingna blockchain ngan bakal ningkat sabab industri-industri anyar mimiti nerapkeun kana sistem panyalindungan data na. Kalayan blockchain, data pangguna tiasa dikumpulkeun sacara aman sareng transparan ku perusahaan panilitian pasar, ningkatkeun kapercayaan tanpa nurunkeun efektivitas data.

Mangsa Terang Kumpulan Data 5G

5G tungtungna aya di dieu, sareng perusahaan-perusahaan telekomunikasi teras-terasan ngagulung aksés aksés di kota-kota di panjuru dunya. Padahal éta bakal nyandak waktos pikeun ngalaman mangpaat anu paling penting, mobil tanpa supir, gim VR nirkabel, robot kadali jarak jauh, sareng kota pinter mangrupikeun masa depan anu luar biasa anu bakal disetir ku téknologi 5G. Hasilna, perusahaan panilitian pasar kedah diajar kumaha ngalaksanakeun téknologi nirkabel 5G dina strategi ngumpulkeun data na.

Korélasi anu paling écés pikeun riset pasar bakal janten paningkatan dina jumlah survey anu réngsé ngalangkungan alat mobile. Kusabab palanggan bakal tiasa ngalaman kagancangan anu langkung luhur dina alat sélulérna, aranjeunna langkung gampang ngakses survey dina alat sélulér. Tapi ku paningkatan panggunaan alat pinter dina mobil, alat bumi, sistem bumi, sareng bisnis, ruang lingkup pangumpulan data poténsial ningkat pisan. Panilitian pasar kedah ngamangpaatkeun ieu. 

Tina inovasi téknologi dugi ka parobihan dina cara konsumen ngaréaksikeun data, 2020 bakal nyandak seueur parobihan anu diperyogikeun ku perusahaan panilitian pasar. Ku neraskeun adaptasi sareng kamajuan téknologi ku nyaluyukeun stratégi na, panilitian pasar bakal langkung siap pikeun suksés ayeuna sareng kana sésa dasawarsa.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.