Pemasar sareng Pembelajaran Mesin: Langkung gancang, Langkung pinter, Langkung Épéktip

learning mesin

Salami mangtaun-taun uji coba A / B parantos dianggo ku para pemasar pikeun nangtoskeun efektivitas tawaran dina nyetir tingkat réspon. Pemasar nampilkeun dua vérsi (A sareng B), ngukur tingkat réspon, tangtukeun juara, teras nganteurkeun tawaran éta ka sadayana.

Tapi, hayu urang nyanghareupan éta. Pendekatan ieu ngalambatkeun lambat, matak pikaboseneun, sareng teu leres-leres akurat - utamina nalika anjeun nerapkeunana kana telepon sélulér. Naon anu diperyogikeun ku pamasar seluler nyaéta cara pikeun nangtoskeun tawaran anu pas pikeun unggal palanggan dina kontéks anu ditangtoskeun.

Palanggan sélulér nampilkeun tangtangan anu unik nalika ngeunaan cara ngaidentipikasi cara optimal pikeun ngalibetkeun aranjeunna sareng ngajalankeun aksi. Kontéks pangguna sélulér teras-terasan ngarobah, janten hésé pikeun nangtoskeun iraha, dimana, sareng kumaha hubunganana sareng aranjeunna. Pikeun ningkatkeun tantangan, pangguna sélulér ngaharepkeun tingkat personalisasi anu luhur nalika ngeunaan hubungan sareng aranjeunna ngalangkungan alat pribadi na. Janten pendekatan tradisional A / B - dimana sadayana nampi juara - ragrag pondok pikeun para pamasar sareng konsumén.

Pikeun merangan tantangan ieu - sareng ngawujudkeun poténsial pinuh ku mobile - pamasar anu ngarobah kana téknologi data ageung sanggup ngamajukeun analisis paripolah sareng kaputusan otomatis pikeun nangtoskeun pesen anu leres sareng kontéks anu pas pikeun masing-masing palanggan masing-masing.

mesin LearningDina raraga ngalakukeun ieu dina skala, aranjeunna ngamangpaatkeun learning mesin. Pembelajaran mesin ngagaduhan kamampuan pikeun adaptasi sareng data anu énggal - tanpa diprogram sacara eksplisit pikeun éta - ku cara manusa moal tiasa dideukeutan. Sarupa sareng tambang data, milarian mesin milarian ngalangkungan data anu seueur dina milarian pola. Nanging, tibatan sasari wawasan pikeun tindakan manusa, mesin diajar ngagunakeun data pikeun ningkatkeun pamahaman program nyalira sareng sacara otomatis ngaluyukeun tindakan saluyu. Dasarna uji coba A / B dina kadali gancang otomatis.

Alesan éta mangrupikeun péngkolan kaulinan pikeun pemasar sélulér ayeuna kusabab pembelajaran mesin ngajadikeun otomatis uji coba sajumlah pesen, tawaran sareng kontéks anu teu aya watesna, teras nangtoskeun naon anu paling cocog pikeun saha, iraha, sareng dimana. Mikir nawiskeun A sareng B, tapi ogé E, G, H, M sareng P babarengan sareng sajumlah kontéks.

Kalayan kamampuan diajar mesin, prosés ngarékam elemen pangiriman pesen (sapertos nalika aranjeunna dikirim, ka saha, kalayan naon parameter penawaran, sareng sanésna) sareng unsur réspon tawaran sacara otomatis kacatet. Naha panawaran ditampi atanapi henteu, réspon ditéwak salaku tanggapan balik anu teras ngadorong sababaraha jinis modél otomatis pikeun optimalisasi. Loop umpan balik ieu dianggo pikeun nyetél aplikasi saterusna tina tawaran anu sami pikeun palanggan anu sanés sareng tawaran sanés pikeun konsumén anu sami supados tawaran kahareup gaduh kamungkinan kasuksésan anu langkung luhur.

Ku ngaleungitkeun ramalan, pemasar tiasa nyéépkeun waktos langkung seueur mikirkeun kréatip ngeunaan naon anu nganteurkeun langkung seueur nilai pikeun palanggan ngalawan kumaha atanapi nalika nganteurkeunana.

Kamampuh unik ieu, diaktipkeun ku kamajuan dina ngolah data ageung, neundeun, nanyakeun, sareng diajar mesin anu maju di industri sélulér ayeuna. Operator seluler anu pangpayunna nganggo aranjeunna pikeun nyusun wawasan paripolah anu pikaresepeun ogé ngajantenkeun kampanye pamasaran anu pamustunganana mangaruhan paripolah palanggan pikeun ningkatkeun kasatiaan, ngirangan gumpalan, sareng sacara dramatis ngangkat pendapatan.

2 Komentar

  1. 1

    Éta pikaresepeun pisan maca ngeunaan tantangan anu dibawa ku mobile sareng kumaha para pemasar tiasa ngagunakeun kakuatan komputasi pikeun nampilkeun sanés ngan ukur salah sahiji tina dua pilihan, tapi salah sahiji seueur pilihan. Kengingkeun pesen anu leres pikeun konsumén anu pas. Sapertos mikir payun sareng panggunaan téknologi anu épéktip.

  2. 2

    Kalayan tren anyar dina téknologi éta saé diperbarui ku naon anu lumangsung sareng gaduh élmu ngeunaan pamasaran produk anjeun. Inpormasi anu saé, resep kana tulisan anjeun!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.