Anu Dipikabutuh ku Pemasar ngeunaan Ngajaga Harta Inteléktual

pamasaran intelektual légal

Salaku pamasaran-sareng sadaya kagiatan bisnis sanés - parantos beuki ngandelkeun téknologi, mayungan intelektual parantos janten prioritas utama pikeun perusahaan anu suksés. Kusabab kitu unggal tim pamasaran kedah ngartos dasarna hukum harta inteléktual.

Naon Harta Inteléktual?

Sistem hukum Amérika nyayogikeun hak-hak sareng panangtayungan pikeun pamilik harta. Hak-hak sareng perlindungan ieu bahkan ngalegaan ti wates urang ngaliwatan perjanjian dagang. Harta inteléktual tiasa janten produk tina pikiran yén hukum ngajagi tina panggunaan anu teu sah ku batur dina perdagangan.

Harta inteléktual - kalebet panemuan, padika bisnis, prosés, kreasi, nami bisnis sareng logo - tiasa janten salah sahiji asét paling berharga tina bisnis anjeun. Salaku pamilik bisnis anjeun kedah ngartos yén mayungan harta inteléktual anjeun sakumaha pentingna pikeun ngamankeun aset sanés dina neraca anjeun. Anjeun kedah ngartos hak sareng tanggung jawab anu aya hubunganana sareng ngaoptimalkeun sareng monetisasi harta intelektual anjeun.

Ngagunakeun Hukum IP pikeun Ngajagi Harta Inteléktual Anjeun

Aya opat jinis dasar tina intelektual: patén, mérek, hak cipta, sareng rahasia dagang.

  1. patén-patén

Upami anjeun parantos ngembangkeun téknologi proprietariat, perlindungan patén féderal masihan perusahaan anjeun hak éksklusif pikeun ngadamel, nganggona, ngajual atanapi ngimpor penemuan atanapi penemuan pikeun waktos anu terbatas. Salami téknologi anjeun novél, aya gunana sareng henteu, anjeun tiasa dipasihan hak eksklusif pikeun panggunaan anu bakal teras salami patén.

Ngeusian patén tiasa janten prosés anu susah sareng panjang. Amérika Serikat ngoperasikeun handapeun anu pangheulana pikeun file, sanés anu munggaran pikeun nyiptakeun sistem, anu hartosna yén panemu kalayan tanggal pengajuan anu pangpayunna bakal ngagaduhan hak patén. Ieu ngajantenkeun waktos pengajuan anjeun kritis. Pikeun ngalestarikeun tanggal pengajuan anu langkung tiheula, seueur usaha milih file heula pikeun patén samentawis anu langkung gampang. Ieu masihan aranjeunna sataun pikeun ngalengkepan aplikasi patén anu henteu samentawis.

Penting pikeun mikawanoh yén patén anu dikaluarkeun ku Patén Amérika Serikat sareng Dagang Mérek (USPTO) ngan ukur berlaku di Amérika Serikat. Upami perusahaan anjeun bersaing di luar negeri sareng peryogi perlindungan patén di nagara-nagara sanés, anjeun kedah nerapkeun dimana-mana anjeun hoyong perlindungan. Perjangjian Kerjasama Patén ngajantenkeun ieu langkung gampil sareng prosedur pikeun file hiji aplikasi patén internasional sakaligus di 148 nagara anggota.

  1. mérek

Sakumaha anu dipikaterang ku ahli pamasaran, mérek mangrupakeun cara anu penting pikeun ngajaga merek perusahaan. Merek mérek ngajaga naon waé tanda anu béda, sapertos logo atanapi nami mérek, anu ngabédakeun mérek anjeun ti anu sanés di pasar.

Kantun ngagunakeun mérek dagang dina perdagangan tiasa nyababkeun panyalindungan hukum umum. Masih, ngadaptar tanda anjeun sareng USPTO henteu ngan ukur mastikeun yén anjeun ditangtayungan pinuh, tapi ogé ningkatkeun sét pangobatan anu sayogi pikeun anjeun upami aya anu ngalanggar mérek dagang anjeun. Maka pendaptaran nyayogikeun manpaat anu penting pikeun perusahaan, kalebet bewara anu konstruktif pikeun masarakat, hak eksklusif pikeun ngagunakeun tandana anu aya hubunganana sareng kelas barang atanapi jasa anu didaptarkeun dina pendaptaran, sareng panyabab féderal pikeun pelanggaran.

  1. hak cipta

Pamasaran mérek sacara alami ngalibatkeun nyiptakeun karya asli, naha dina bentuk gambar iklan, salinan éditorial atanapi bahkan anu saolah-olah saderhana salaku tulisan média sosial. Jenis pagawéan ieu tiasa dijagaan ku hak cipta. Hak cipta mangrupikeun bentuk panyalindungan anu disayogikeun dina undang-undang hak cipta Federal pikeun "karya asli panulis" anu dibereskeun dina medium éksprési anu nyata. Ieu tiasa kalebet karya intelektual anu diterbitkeun sareng henteu diterbitkeun sapertos puisi, novel, pilem, sareng lagu, ogé salinan iklan, seni grafis, desain, parangkat lunak komputer, komo arsitéktur.

Panyekel hak cipta tiasa nyegah anu sanés ti ngajual, ngalakukeun, adaptasi, atanapi nyusun deui karya tanpa idin — bahkan padamelan anu sami-sami dianggo pikeun tujuan anu sami. Nanging, penting pikeun diperhatoskeun, hak cipta ngan ukur nangtayungan bentuk éksprési, sanés kanyataan, gagasan, atanapi metode operasi anu nyababkeun.

Umumna, hak cipta sacara otomatis nempel ka panyipta karya anyar nalika didamelna, tapi anjeun ogé tiasa milih pikeun ngadaptarkeun éta sacara resmi ka Kantor Hak Cipta Amérika Serikat. Pendaptaran nyayogikeun kaunggulan anu penting, kalebet gaduh catetan publik ngeunaan hak cipta, anggapan validitas anu tangtu, sareng hak pikeun nyandak gugatan hukum pikeun ngalanggar sareng ngumpulkeun kamungkinan karusakan hukum sareng biaya pengacara. Pendaptaran sareng Bea Cukai AS ogé ngamungkinkeun anjeun pikeun nyegah impor salinan langganan anjeun.

  1. Rahasia dagang

Katagori intelektual anu sanés anu penting pikeun dijaga nyaéta rahasia dagang perusahaan anjeun. "Rahasia perdagangan" dihartikeun salaku rahasia, inpormasi propriétari anu nyayogikeun bisnis ku kauntungan kalapa. Ieu tiasa ngalebetkeun naon waé tina daptar pelanggan dugi ka téhnik manufaktur dugi ka prosedur pikeun analitik. Rahasia perdagangan kalolobaanana dijagaan ku hukum nagara, anu umumna dimodelkeun saatos Undang-Undang Rahasia Dagang. Undang-undang nganggap inpormasi propriétari anjeun mangrupikeun rahasia dagang nalika:

  • Inpormasi mangrupikeun rumus, pola, kompilasi, program, alat, metode, téhnik, prosés atanapi instrumen lindung anu sanés;
  • Rahasia na nyayogikeun perusahaan sareng nilai ékonomi anu saleresna atanapi poténsial ku henteu dipikaterang atanapi gampang dipastikeun; jeung
  • Perusahaan nyandak usaha anu wajar pikeun ngajaga kerahasiaan na.

Rahasia dagang dijagaan salamina dugi ka panyingkepan umum ngeunaan rahasia éta. Sadaya perusahaan kedah nyingkahan panyingkepan anu teu dihaja. Ngalaksanakeun perjanjian non-disclosure (NDAs) sareng padamel sareng pihak katilu mangrupikeun padika hukum anu paling umum pikeun ngajaga rahasia dagang anjeun. Perjanjian ieu netepkeun hak sareng tugas anu aya hubunganana sareng inpormasi rahasia, sareng masihan anjeun ngungkit upami nyalahgunakeun rahasia dagang anjeun.

Penyalahgunaanan lumangsung nalika rusiah dagang kaala ku cara anu teu leres atanapi ngalangkungan kapercayaan, sareng tiasa dipilampah di pengadilan. Sakumaha éksténsif perusahaan anjeun parantos nganggo NDAs tiasa janten faktor anu dianggo ku pangadilan pikeun mastikeun naha anjeun nyandak "usaha anu wajar pikeun ngajaga kerahasiaan," janten penting pisan pikeun mastikeun yén perusahaan anjeun nganggo NDA anu saé pikeun perlindungan IP anjeun. .

Pengacara IP anu Ngalaman nyaéta Baris Pertahanan Pertama anjeun

Di lingkungan anu kompetitif ayeuna, penting pisan pikeun perusahaan anjeun pikeun ngartos sacara lengkep aset harta intelektualna sareng ngajagi kalayan leres. Pengacara intelektual tiasa ngabantosan perusahaan anjeun ngamaksimalkeun kaunggulan kompetén anjeun ngalangkungan strategi panyalindungan IP anu komprehensif.

Pengacara IP anjeun mangrupikeun garis pertahanan kahiji anjeun ngalawan anu sanés nganggo atanapi nyalahgunakeun IP anjeun. Naha anjeun pasangan sareng pengacara luar anu mumpuni, sapertos ngalangkungan éta Jaringan Priori, atanapi nyewa pituah full-time di-house, pengacara IP paling pasip pikeun ngajaga IP anjeun kaunggulan kompetitif sakuduna.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.