7 Kasalahan Anjeun Sanggakeun dina Kinerja Marketing

Manajemén Kinerja Allocadia Marketing

Anggaran CMO ngirangan, sabab pamasar bajoang sareng kematangan fiskal, numutkeun Gartner. Kalayan panilitian anu langkung ageung kana inpormasi na tibatan sateuacanna, CMO kedah ngartos naon anu tiasa dianggo, naon anu henteu, sareng dimana nyéépkeun dolar salajengna pikeun terus ngaoptimalkeun pangaruhna kana bisnis. Lebetkeun Manajemén Kinerja Marketing (MPM).

Naon Manajemén Kinerja Marketing?

MPM mangrupikeun gabungan prosés, téknologi, sareng tindakan anu digunakeun ku organisasi pamasaran pikeun ngarencanakeun kagiatan pamasaran, ngaevaluasi hasil ngalawan tujuan anu mantep, sareng nyandak kaputusan anu langkung épéktip.

Nanging, ayeuna, ngan 21% perusahaan gaduh kamampuan pikeun ngartos sacara lengkep kontribusi Marketing pikeun pendapatan, numutkeun Studi Patok kematangan 2017 Allocadia's Performance Marketing. Panilitian ieu ngagali kana masalah dina paguneman kualitatif sareng CMOs ngarah ogé survey kuantitatif anu lega.

Opat Faktor Kasuksésan Pamasar Anu Lalakon Luhur

Sacara umum, nalika industri masih gaduh seueur padamelan pikeun ningkatkeun panerapan sareng kematangan MPM, aya organisasi anu ngarah anu netepkeun standar pikeun rakana.

Kami mendakan sababaraha faktor kasuksésan anu dibagikeun pikeun para pemasar performa tinggi ieu:

  1. A fokus kuat dina data operasional inti; Investasi, pangembalian, sareng pandangan strategis data sapertos ROI.
  2. Pamakean téknologi sacara global, sareng integrasi antara sadaya bagéan téknologi na.
  3. Sumber data anu bersih bersih.
  4. Pangukuran anu ngabuktikeun nilaina pikeun bisnis sareng tujuanana.

Panilitian ogé ngungkabkeun tujuh kasalahan utama anu dilakukeun ku organisasi anu patali sareng MPM:

  1. Téknologi parah tinggaleun jaman - Tim penjualan ngandelkeun inovasi sistem CRM modéren. Keuangan parantos dikelola ku sistem ERP salami mangtaun-taun. Nanging, 80% organisasi masih nganggo Excel dina sababaraha cara pikeun ngalacak pangaruh Marketing dina bisnis. Panilitian urang mendakan yén 47% organisasi henteu ngagunakeun sagala téknologi diwangun-tujuan pisan lamun ngeunaan perencanaan atanapi manajemén investasi (kagiatan inti Manajemén Kinerja Pemasaran). Kontras, organisasi pertumbuhan tinggi ngungkit Parangkat lunak Manajemén Kinerja Marketing 3.5X langkung sering tibatan anu ngagaduhan pertumbuhan datar atanapi négatip.
  2. Ukuran pamasaran anu saderhana teu bisa dilakukeun - Panilitian urang mendakan yén ngan 6% pemasar ngaraos yén pangukuranana ngabantosan nangtoskeun tindakan pamasaran pangsaéna salajengna. Éta daun 94% jalma dina diajar kami tanpa pitunjuk resep ngeunaan dimana nyéépkeun anggaran sareng sumber daya terbatas.

    Atribut MPM sacara jelas bénten sareng pangukuran pamasaran. Upami pangukuran pamasaran B2B ngagambarkeun naon anu katingali ku supir dina kaca spion mobil, maka MPM janten lampu lampu sareng setir mobil éta sorangan anu ningkatkeun pisibilitas sareng kontrol pikeun supir. Allison Snow, Analis Panalitén Senior, Forrester

  3. Misalignment antara Marketing sareng bisnis - Perusahaan anu ngarepkeun langkung ti 25% pertumbuhan pendapatan dua kali sigana gaduh laporan tingkat CMO nunjukkeun kontribusi Marketing pikeun bisnis. Usaha pertumbuhan luhur ieu ampir 2.5X langkung dipikaresep tibatan organisasi anu henteu performa pikeun ningali data pamasaran sareng penjualan ogé atanapi sering dijajarkeun sareng tujuan perusahaan sacara umum. Éta hartosna pamimpin di MPM ngagaduhan fungsi pendapatan tina bisnis anu damel sacara gembleng sareng tujuan perusahaan.
  4. Masalah hubungan CFO sareng CMO - Organisasi anu paling saé dina panilitian urang nyaéta 3X langkung condong ngajantenkeun fungsi Pamasaran sareng Keuangan. Nanging, ngan 14% organisasi pamasaran anu sacara umum ningali Keuangan salaku mitra strategis anu dipercaya, sareng 28% boh henteu ngagaduhan hubungan sareng kauangan atanapi nyarios ngan ukur kapaksa. Ieu bahaya pisan sabab Marketing dianggo pikeun ngamankeun anggaran anu saluyu, sareng éta ngabatesan persépsi Marketing salaku bagian strategis dina bisnis. Kapercayaan CFO penting pisan pikeun CMOs ayeuna. Béda sareng low-performer, panilitian urang mendakan yén organisasi pertumbuhan tinggi damel sareng Keuangan pikeun ngalacak investasi sareng pangukuran (57% dibandingkeun sareng 20% ​​perusahaan kalayan pertumbuhan datar / négatip). Aranjeunna ogé langkung pas pikeun ngahijikeun sareng Keuangan dina pangukuran anggaran sareng pangasilan (61% dibandingkeun ngan 27% perusahaan anu ngalaman pertumbuhan datar atanapi négatip.)
  5. Investasi goréng, penganggaran, sareng perencanaan kualitas data - Kualitas data (aya hubunganana sareng investasi, anggaran, sareng perencanaan) mangrupikeun tantangan umum diantara organisasi, anu ngawatesan ngalaporkeun sareng kamampuan nyandak kaputusan pamasaran anu langkung saé. Ngan 8% organisasi gaduh data pamasaran, penjualan sareng kauangan dina hiji gudang data anu bertindak salaku "sumber tunggal kabeneran." sareng ngan 28% data anu raoseun pamasaran diitung sareng diformat kalayan leres (ieu kalebet 8% awal).
  6. Kurangna pisibilitas kana métrik dasar - Ngan 50% organisasi ngalaporkeun gaduh pisibilitas pinuh, atanapi langkung saé, kana métrik pamasaran dasar. 13% jalma ngalaporkeun yén aranjeunna henteu terang dimana sadayana hirupna data sareng teu tiasa ngajalankeun laporan naon. Euuh.
  7. Pamakéan Martech anu teu saluyu - Perusahaan anu sacara konsistén ngahijikeun téknologi di sadayana organisasi pamasaran na 5X sigana bakal ningali pertumbuhan pendapatan 25% + dibandingkeun sareng anu gaduh pertumbuhan datar atanapi négatip (57% vs 13%). Naon deui, pamakean téknologi pamasaran anu konsisten (sapertos pamasaran anu sami platform otomatis tibatan tilu padagang anu béda-béda dina organisasi) ngabédakeun. Ngeunaan 60% perusahaan anu ngarepkeun naékna anggaran langkung tina 10% ngalaporkeun panggunaan téknologi pamasaran di panjuru organisasi pikeun teras-terasan atanapi sering konsistén, dibandingkeun sareng 36% jalma anu rata sareng pertumbuhan négatip. Tungtungna, 70% perusahaan anu ngarepkeun kanaékan pendapatan gaduh kajelasan anu saé atanapi saé tina roadmap téknologi pamasaranna, tibatan 27% jalma anu rata sareng ekspektasi pertumbuhan négatip.

Perkara MPM Pikeun Unggal CMO

Pamasaran ayeuna kedah ningali organisasi na langkung sapertos bisnis, sanés ngan saukur fungsina. Aranjeunna kedah ngadamel unggal cacah dolar pikeun ngamaksimalkeun kinerja timna sareng ngabuktikeun pangaruhna.

CEO nyangka yén CMOs tiasa sacara gampil nganalisis persis kumaha pamasaran nyumbang kana garis handap. Nalika CMO ngagaduhan aksés kana data, sadayana bakal robih. Looker CMO Jen Grant, dina hiji wawancara panganyarna sareng CMO.com

CMOs anu hasil dina ieu kéngingkeun kapercayaan sareng kapercayaan ti rakana, sareng kaamanan pikeun terang usaha aranjeunna diukur sareng dihargaan. Sing saha jalma anu gagal janten utusan pikeun nyandak paréntah sareng ngaéksekusi, tinimbang nyusun strategi sareng ngarah. Pikeun diajar langkung seueur ngeunaan MPM:

Unduh Laporan Patokan Penuh

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.