Garis Blurry Marketing Balik deui kana Investasi

Depositphotos 1087741 s

Kamari, kuring ngalakukeun sési dina Média Pamasaran Sosial Dunya disauran Kumaha Ngalihkeun Ti Ngembang Tuturkeun Pikeun Ngahasilkeun Hasil Ku Média Sosial. Kuring sering sabalikna tina naséhat anu teras-terasan didorong dina industri ieu ... bahkan condong sakedik dina kontropérsial. Premis asli nyaéta usaha terus milari kamekaran penggemar sareng pengikut dina média sosial - tapi aranjeunna ngalakukeun padamelan anu pikasieuneun pisan pikeun ngarobih pemirsa atanapi komunitas anu parantos aya.

Dina sési éta, kuring malahan dugi ka naroskeun seueur hal-hal éta Pangukuran ROI ngaklaim kaluar aya nalika datang ka balik deui kana investasi pikeun usaha média sosial anjeun. Salah sahiji rerencangan anu paling hébat di blog ieu nyaéta Eric T. Tung… Saha anu langsung tweet:

Éta lucu pisan kumargi réréncangan anu dipikahormat (sareng karaoke master), Nichole Kelly, sakaligus ngabagi sési na: Merek Tarik Balik Tirai dina Ngukur Media Sosial ROI. Doh!

Sanés kuring henteu percanten aya kasumpingan kana investasi - Kuring yakin aya balanja anu hébat pikeun sosial. Nyatana, kuring yakin éta jauh langkung saé tibatan kaseueuran perusahaan anu ayeuna percanten. Masalahna nyaéta pangukuran. Aya sababaraha cara anu usaha média sosial anjeun mangaruhan kameunangan dina investasi:

  1. Atribusi Langsung - jalma ningali pesen na aranjeunna ngagaleuh.
  2. Atribusi henteu langsung - jalma ngabagi pesen atanapi ngarujuk ka batur sacara sosial ka anjeun sareng aranjeunna ngagaleuh.
  3. Atribusi Merk - jalma ningali anjeun online sareng ningali anjeun salaku otoritas di industri anjeun, ngarah aranjeunna pikeun nalungtik produk sareng jasa anjeun.
  4. Atribusi Atribusi - jalma nuturkeun anjeun online, anjeun ngagaduhan kapercayaan, ngarah aranjeunna mésér produk sareng jasa anjeun.

Atribusi langsung gampang diukur… sababaraha pelacakan kampanye anu saé sareng anjeun ngagaduhanana. Masalahna sareng ngukur ROI média sosial hadir sareng anu sanés. Aranjeunna henteu ngamanfaatkeun ngalacak kampanye anjeun - atanapi aranjeunna sumping sareng mésér dina situs anjeun ngalangkungan saluran pamasaran online sanés.

Google Analytics ngagaduhan alat anu hebat anu disebut Multi-Channel Conversion Visualizer dimana anjeun tiasa ningali naha datang anjeun atanapi henteu nganggo sababaraha cara pikeun sumping kana situs anjeun. Dina tangkapan layar saleresna ieu di handap - anjeun tiasa ningali dimana garisna janten kabur. Perséntase ageung pisan tina konvérsi dina situs ieu asalna tina jalma anu ngaksés situs langkung ti hiji cara.

Sedengkeun anjeun tiasa nyimpulkeun yén aranjeunna henteu ngagaduhan program pamasaran email anu saé pisan - nerapkeun ROI anu tepat dina patalimarga rujukan versus milarian organik mustahil kusabab anjeun henteu tiasa kéngingkeun unggal tamu sareng mutuskeun. nu mana saluran mangrupikeun investasi anu ngajantenkeun aranjeunna mutuskeun mésér.

sedeng-atribusi

Abdi ngirimkeun yén henteu nu mana, éta kasaimbangan sadayana. Pemasar bakal kedah ngartos kumaha masing-masing strategi na mangaruhan anu sanés. Nalika anjeun ngirangan usaha média sosial, salaku conto, éta tiasa mangaruhan kana konvérsi pamilarian organik anjeun! Kunaon Kusabab jalma moal panasaran ngeunaan naon produk sareng jasa anjeun sareng ngarah henteu milari anjeun. Atanapi aranjeunna kakurangan kapercayaan, janten aranjeunna milarian pesaing kalayan ayana sosial anu langkung saé sareng ngarobih sareng aranjeunna. Atanapi sadayana nyarios ngeunaan pesaing anjeun anu do gaduh ayana sosial anu luar biasa… anu nyababkeun tulisan tambahan ngeunaan persaingan anjeun… anu nyababkeun aranjeunna peringkat langkung saé.

Salaku pamasar, urang peryogi prediksi analytics alat-alat anu mikawanoh pangaruh sareng hubungan sadaya usaha urang - ngabantosan kami ngartos kumaha aranjeunna silih tuang JEUNG KUMAHA aranjeunna tiasa dianggo saling. Éta henteu deui upami urang hoyong bagikeun sacara sosial sareng ngukur pangasilan tina usaha dina atribusi langsung, éta masalah nguji sareng ngarobih usaha média sosial urang sareng ningali pangaruh umum tina strategi dina sadaya usaha pamasaran digital urang.

Tugas urang henteu deui pikeun nangtoskeun média anu dianggo… éta masalah nyaimbangkeun sumber daya pikeun ngaoptimalkeun sabaraha usaha anu urang laksanakeun. Bayangkeun dasbor anjeun salaku papan sora, péngkolan luhur sareng ka handap nomer telepon dugi ka musikna éndah. Balik deui kana investasi pikeun média sosial bisa diukur - tapi kanyataanana langkung kabur tibatan sababaraha naséhat di ditu.

Catetan: Anjeun tiasa mésér lolos maya ka Média Sosial Média Dunya pikeun sakedik biaya tina ngahadiran sareng anjeun tiasa ngupingkeun sési kuring sareng sadaya presentasi anu sanés!

One comment

  1. 1

    Ah, karajaan kuring pikeun alat otomasi pamasaran anu saé anu tiasa ngalacak basa awak digital sareng ngadamel pamasaran multi-kanal, nyetak timah, sareng sajabana…. oh, antosan. 😉 #Eloqua.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.