Marpipe: Arming Marketers Jeung AKAL maranéhna kudu nguji sarta manggihan Iklan Unggul Kreatif

Tés Multivariate Otomatis Marpipe pikeun Iklan Kreatif

Pikeun taun, marketers na advertisers geus gumantung kana panongton targeting data uninga dimana jeung di hareup saha ngajalankeun iklan maranéhanana kreatif. Tapi pergeseran anyar tina prakték data-tambang invasif - hasil tina peraturan privasi anu anyar sareng dipikabutuh anu dilaksanakeun ku GDPR, CCPA, sareng Apple iOS14 - parantos nyababkeun tim pamasaran ngaganggu. Salaku beuki loba pamaké milih-kaluar tracking, panongton targeting data jadi kirang dipercaya.

merek-ngarah pasar geus bergeser fokus maranéhna pikeun hal dina kadali maranéhna nu masih bisa boga dampak pisan on konversi: kinerja iklan maranéhanana kreatif. Sarta bari nguji A / B geus standar pikeun ngukur kakuatan konversi Iklan, marketers inovatif ieu ayeuna néangan cara pikeun buka saluareun hartosna tradisional ku ngawangun sarta multivariate nguji ad kreatif dina skala.

Ihtisar Solusi Marpipe

Marpipe ngamungkinkeun tim kreatif sareng pemasar ngawangun ratusan variasi iklan dina sababaraha menit, sacara otomatis nyebarkeun gambar statik sareng pidéo kreatif ka pamiarsana pikeun diuji, sareng kéngingkeun wawasan kinerja anu direcah ku unsur kreatif individu - judul, gambar, warna latar, jsb.

jeung Marpipe, merek sareng agénsi tiasa:

  • Ngaronjatkeun jumlah kreatif iklan unik pikeun nguji, anu ningkatkeun pisan kamungkinan pikeun milarian anu berprestasi tinggi
  • Cabut bias tina prosés kréatif ku nyokong kaputusan desain sareng data konvérsi
  • Janten langkung pinter ngeunaan iklan sareng elemen kreatif mana anu tiasa dianggo sareng kunaon supados aranjeunna tiasa nyandak kaputusan anu langkung gancang ngeunaan iklan mana anu kreatif pikeun skala sareng mana anu dipareuman
  • Ngawangun iklan anu langkung saé dina waktos kirang ti satengah waktos - rata-rata 66% langkung gancang

Tés Kreatif Tradisional vs Marpipe
Tés Kreatif Tradisional vs Marpipe

Gedong Iklan Otomatis, Dina Skala

Sacara tradisional, tim kreatif gaduh rubakpita pikeun konsép sareng ngarancang dua dugi ka tilu iklan pikeun diuji. Marpipe ngahemat waktos aranjeunna, ngamungkinkeun puluhan atanapi ratusan iklan dirarancang sakaligus. Hal ieu dilakukeun ku ngagabungkeun unggal kamungkinan kombinasi elemen kreatif disadiakeun ku tim kreatif. Variasi iklan nambahan gancang pisan ku cara ieu. Salaku conto, lima judul, tilu gambar, sareng dua warna latar janten 30 iklan (5x3x2) kalayan ngaklik tombol. Prosés ieu henteu ngan nambahan jumlah iklan unik kreatif pikeun nguji, tapi ogé nyetél tim pamasaran pikeun ngajalankeun test multivariate dina platform Marpipe - ngadu sagala variasi ad ngalawan silih bari ngadalikeun sagala variabel kreatif mungkin.

Sacara otomatis ngawangun sadaya kombinasi iklan anu mungkin sareng Marpipe.
Ngawangun sadaya kombinasi iklan anu mungkin

Otomatis, Dikadalikeun Test Setup

Sakali sagala variasi iklan geus otomatis dihasilkeun, Marpipe lajeng ngajadikeun otomatis nguji multivariate. Uji multivariate ngukur kinerja unggal kamungkinan kombinasi variabel. Dina kasus Marpipe, variabel mangrupikeun unsur kreatif dina unggal iklan - salinan, gambar, ajakan pikeun aksi, sareng seueur deui. Unggal iklan disimpen kana set iklan sorangan sareng anggaran tés disebarkeun rata-rata antara aranjeunna pikeun ngontrol variabel anu sanés anu tiasa nyababkeun hasilna. Tés tiasa dilaksanakeun salami tujuh atanapi 14 dinten, gumantung kana anggaran sareng tujuan palanggan. Sareng variasi iklan dijalankeun di payuneun pamiarsa atanapi pamirsa anu tos aya, nyababkeun wawasan anu langkung bermakna.

Struktur tés multivariat ngajalankeun efisiensi sareng ngontrol sadaya variabel.
Struktur tés multivariat ngajalankeun efisiensi sareng ngontrol sadaya variabel

Kecerdasan Kreatif

Nalika ujian ngajalankeun jalanna, Marpipe delivers data kinerja pikeun tiap iklan ogé unggal unsur kreatif individu. Platform ngalacak jangkauan, klik, konversi, CPA, CTR, sareng seueur deui. Kana waktu, Marpipe aggregates hasil ieu pinpoint tren. Ti dieu, marketers na advertisers bisa mutuskeun Iklan mana skala na naon nguji salajengna dumasar kana hasil tés. Antukna, platform bakal gaduh kamampuan pikeun nyarankeun jinis unsur kreatif anu kedah diuji dumasar kana intelegensi kreatif sajarah.

Milarian iklan anu berprestasi sareng unsur kreatif.
Milarian iklan anu berprestasi sareng unsur kreatif

Buku hiji 1: 1 Tour of Marpipe

Multivariate Ad Creative Testing Praktek Pangalusna

Uji multivariate dina skala mangrupikeun prosés anu kawilang énggal, anu sateuacana henteu mungkin tanpa otomatisasi. Sapertos kitu, alur kerja sareng pola pikir anu dipikabutuh pikeun nguji kréatif iklan ku cara ieu henteu acan dilaksanakeun sacara lega. Marpipe mendakan yén para nasabah anu paling suksés nuturkeun dua prakték pangsaéna khususna anu ngabantosan aranjeunna ningali nilai dina platform éta pisan:

  • Ngadopsi pendekatan kreatif modular pikeun desain iklan. Kreatif modular dimimitian ku témplat, di jerona aya pananda tempat pikeun unggal unsur kreatif pikeun hirup dina silih ganti. Contona, rohangan pikeun judul, rohangan pikeun gambar, rohangan pikeun tombol, jsb. Pamikiran sareng ngarancang ku cara ieu tiasa janten tantangan, sabab unggal unsur kreatif individu kedah asup akal sareng pikaresepeun sacara éstétis nalika dipasangkeun sareng unggal anu sanés. unsur kréatif. perenah fléksibel ieu ngamungkinkeun unggal variasi unggal unsur kreatif bisa swapped di programmatically.
  • Bridging celah antara tim pamasaran kreatif sarta kinerja. Tim kreatif sareng tim pamasaran kinerja anu damel di lockstep condong nampi ganjaran Marpipe Langkung gancang. Tim ieu ngarencanakeun tés babarengan, sadayana sami dina halaman anu sami ngeunaan naon anu aranjeunna hoyong diajar sareng unsur kreatif mana anu bakal kéngingkeun aranjeunna. Henteu ngan ukur aranjeunna muka konci iklan anu berprestasi sareng elemen kreatif langkung sering, tapi aranjeunna ogé nerapkeun hasil tés kana babak salajengna iklan kreatif pikeun kéngingkeun wawasan anu langkung jero dina unggal tés.

Konsumén intelijen kreatif Marpipe mendakan henteu ngan ukur ngabantosan aranjeunna ngartos naon iklan kreatif anu kedah dijalankeun ayeuna tapi ogé iklan kreatif naon anu bakal diuji salajengna.
Konsumén intelijen kreatif Marpipe mendakan henteu ngan ukur ngabantosan aranjeunna ngartos naon iklan kreatif anu kedah dijalankeun ayeuna tapi ogé iklan kreatif naon anu bakal diuji salajengna.

Kumaha Merek Pakaian Lalaki Taylor Stitch Ngahasilkeun Tujuan Pertumbuhanna Ku 50% Kalayan Marpipe

Dina momen konci dina lintasan luhur parusahaan, tim pamasaran di Jahitan Taylor kapanggih sorangan kalawan masalah rubakpita sakuliah duanana kreatif sarta manajemén akun. Alur kerja nguji kreatif maranéhanana éta panjang tur tedious, sanajan ku staf désainer super-berbakat sarta pasangan agénsi ad dipercaya. Prosés ngawangun Iklan pikeun nguji, delivering ka agénsi pikeun unggah, milih audiences, sarta launching éta gampang dua minggu lila. Kalayan tujuan agrésif anu disetél pikeun akuisisi palanggan anyar - 20% YOY - tim Taylor Stitch kedah milarian cara pikeun skala usaha nguji iklanna tanpa ningkatkeun staf atanapi biaya.

ku ngagunakeun Marpipe pikeun ngajadikeun otomatis gedong iklan sareng uji coba, Taylor Stitch tiasa ningkatkeun jumlah kreatif iklan unik pikeun diuji ku 10x. Tim ayeuna tiasa ngaluncurkeun dua tés kreatif per minggu - masing-masing gaduh langkung ti 80 variasi iklan unik, sadayana kalayan tujuan tunggal pikeun milarian palanggan anyar. Skala anyar ieu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun nguji garis produk sareng variasi kreatif anu aranjeunna henteu kantos tiasa dilakukeun sateuacanna. Aranjeunna mendakan wawasan anu héran, sapertos kanyataan yén para nasabah énggal langkung dipikaresep pikeun ngarobih kalayan olahtalatah ngeunaan kelestarian sareng kualitas lawon tinimbang diskon. Jeung maranéhna ngaleuwihan target pertumbuhan YOY ku 50%.

Baca Studi Kasus Marpipe Pinuh