Kumaha Martech Stack anjeun Gagal Ngalayanan Palanggan

Tumpukan Marketing

Dina jaman baheula pamasaran, balik awal 2000an, sababaraha CMO gagah nanem modal dina sababaraha alat dasar anu dirancang pikeun ngabantosan langkung saé ngatur kampanye sareng pamirsa. Panaratas anu kuat ieu narékahan pikeun ngatur, nganalisis sareng ningkatkeun kinerja, sahingga nyiptakeun sistem téknologi pamasaran anu munggaran- sistem terintegrasi anu nyusun urutan, kampanye anu teu dikonci sareng konci pesen pikeun hasil anu langkung saé.

Mertimbangkeun sabaraha jauh industri pamasaran parantos sumping dina sababaraha taun ka pengker sami sareng ngabandingkeun tulisan kertas quill sareng parchment kana épolusi percetakan anu munggaran. Parobihanana parantos gancang. Di 2011, aya sakitar 150 perusahaan anu nawiskeun téknologi pamasaran. Jumlah éta ayeuna parantos balon janten langkung ti 6,800 alat basis téknologi kalebet iklan digital, pamasaran eusi, pamasaran otomatis, média sosial, analisis data sareng seueur deui.

Di hiji tempat, pemasar janten manajer anu tumpukan: ahli IT kalangkang anu nyéépkeun langkung seueur waktos dina palaksanaan téknologi tibatan olahtalatah, pamekaran kreatif atanapi panilitian palanggan. Anggaran téknologi pamasaran ayeuna umum ngaleuwihan anggaran IT sareng nyéépkeun parangkat lunak pamasaran total anu diramalkeun ngaleuwihan $ 32 milyar taun ieu nyalira.

Kanggo sababaraha, padamelan ayeuna euweuh tapi tumpukan.

Pemasar ayeuna nyanghareupan tekanan anu teu acan pernah terjadi dina ngawangun sareng ngatur tumpukan. Perusahaan téknologi sareng parangkat lunak nekat pikeun ngendalikeun saloba tumpukan anu mungkin. Tim téknologi internal hoyong pisan ngajaga jabatanna dina tabel. Sareng sering teuing, palanggan sareng prospek sangsara hasilna.

Sawaréh, ieu kusabab persaingan sengit diantara sababaraha pamaén parangkat lunak utama anu badé ngadalikeun pamungkas tumpukan pamasaran. Aranjeunna ngabayangkeun kebon pinding tina platform orkestra - platformna - sareng salaku hasilna, gaduh sakedik insentif pikeun ngawangun ku cara ngamungkinkeun pangsa sareng komunikasi sareng produk anu kalapa atanapi tambahan.

Masalah ieu paling jelas dina kumpulan sareng distribusi idin nasabah sareng prospek sareng karesep - resep, henteu resep, saluran pilihan, topik anu dipikaresep sareng sajabana. Ampir sadayana sistem téknologi pamasaran ieu sareng kerangka anu ngandung tumpukan anu maha kawasa sareng nyimpen preferensi. Nanging, fungsionalitasna terbatas, sareng sababaraha di antawisna dirancang pikeun komunikasi sareng téknologi anu sanés atanapi nyumbang kana catetan palanggan anu holistik.

Hasilna, idin konsumén sareng karesep anu disimpen dina sistem CRM penjualan henteu kantos hijrah ka dukungan pelanggan, pamasaran atanapi panyadia pihak katilu. Salaku conto, idin anu jelas pikeun ngahubungi telepon sélulér - leres-leres penting pisan pikeun kaperluan matuh - cicing di jeroeun ESP anu teu tiasa antar muka sareng solusi otomatisasi pamasaran.

Nalika ditaros, seueur klien perusahaan sering nebak yén inpormasi karesep pelangganna ngalir ngalangkungan opat dugi ka genep téknologi anu dipisahkeun. Ngalangkungan analisis salajengna, rata-rata 12-14 sistem anu béda diturunkeun- langkung ti dua kali perkiraanana, ogé bukti anu jelas ngeunaan patuh anu jero sareng tantangan pangalaman palanggan.

Sadaya ieu masuk akal ngémutan unggal sistem langkung saé dina hiji hal tibatan anu sanés.

Upami hiji organisasi nganggo Salesforce, Microsoft Dynamics atanapi SAP, aranjeunna hoyong ngalacak para nasabahna tina sudut pandang "penjualan" - the classic customer relationship management (CRM) solution. Platform ieu diarahkeun pikeun ngaktipkeun organisasi penjualan kalayan inpormasi anu aranjeunna peryogikeun pikeun ngalaksanakeun padamelanna - ngartos pelanggan ngalangkungan siklus hirup sareng ngahontal wawasan kana naon anu dipésér ku palanggan - atanapi tiasa mésér - ti perusahaan.

Karesep sareng patuh ngabutuhkeun ngajaga sajarah - kamampuan pikeun ningali deui kana waktos sabab palanggan robih tina hiji pilihan karesep kana pilihan anu sanés. Kalayan bias anu katingali tina platform ieu, panggunaan sistem anu berorientasi CRM tiasa ngantepkeun anjeun gambar anu teu lengkep pikeun konsumén sareng teu gaduh inpormasi anu anjeun peryogikeun pikeun ngajawab panilitian matuh.

Upami hiji organisasi ngalaksanakeun panyadia jasa email kaluar sapertos Marketing Watson IBM (resmi Silverpop), Tanggapan Oracle or Oracle Eloqua tujuan utami nyaéta ngirim komunikasi ka konsumén pikeun mindahkeun éta langkung jauh sapanjang perjalanan pembeli, dumasar kana skor, kabiasaan atanapi tujuan perusahaan. Sedengkeun sistem ieu sacara éksténsif nutupan email salaku bentuk komunikasi anu utami, nasabah sigana kalibet sareng perusahaan ngalangkungan sababaraha saluran. Sistem ieu sanés didorong, atanapi diwangun, pikeun nyayogikeun interkonéktipitas antara sadaya titik touch sareng sistem anu ditempuh ku unggal palanggan.

Palanggan ngaharepkeun yén nalika aranjeunna nyayogikeun langkung sering kana hiji saluran, hasilna dibagi kana organisasi. Frustasi aya nalika palanggan ngaraos siga anu henteu kadéngé. Preferensi anu dibagi kana hiji sistem kedah gampang nyebarkeun sadaya platform komunikasi kaluar anjeun kalayan pamahaman anu jelas tina sumber parobihan.

Upami organisasi gumantung kana sistem manajemen aksés idéntitas palanggan sapertos Awan Data Palanggan SAP (sacara resmi Gigya), Janrain or LoginRadius pikeun méréskeun masalah, aranjeunna kedah ningali waé tujuan utami pikeun ngartos naha aranjeunna gagal. Sistem ieu diwangun kanggo nyayogikeun palanggan aksés gampang di perusahaan sareng pikeun langkung ngartos aranjeunna (tina sumber ti pihak katilu, contona). Kakuatan dina palaksanaan manajemén karesep anu épéktip dipendakan dina paguneman anu lumangsung sareng konsumén nalika kahoyongna robih kumaha sareng naon anu aranjeunna nampi dina komunikasi di sadaya saluran perusahaan.

Gambar lengkep nasabah anjeun peryogi langkung ti ngan ukur inpormasi anu anjeun kumpulkeun ti aranjeunna dugi ka ayeuna. Éta ogé meryogikeun yén aranjeunna ngagaduhan aksés seamless pikeun ngapdet data profil sareng karesepna kusabab kaayaan aranjeunna robih. Éta sanés kumpulan "titik dina waktos". Mangrupikeun gabungan tina pendekatan téknologi sareng prosés internal anu nganggap nasabah sareng kamampuanna pikeun ngiringan paguneman karesep dina cara anu tetep.

Naon masalah anu pangbadagna anu disanghareupan ku pasar téknologi ieu ayeuna?

Teu aya saurang ogé anu diwangun sareng interaksi palanggan langsung dina pikiran pikeun manajemén, perawatan sareng kumpulan data karesep atanapi kanggo nyayogikeun dukungan patuh di perusahaan.

Perusahaan sok ngarepkeun mendakan hiji sistem anu tiasa méréskeun sadaya kabutuhan tumpukan pamasaran, tapi sering hilap éta disebat "tumpukan" ku alesan. Unggal komponén ngajawab masalah pamasaran khusus sareng khusus. Penting pikeun mertimbangkeun warisan aslina tina sistem naon waé anu panginten perusahaan panginten.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.