Kumaha Risiko Menara Teknologi Anjeun?

Martech Stack Risiko

Naon pangaruhna upami munara téknologi anjeun turun ka bumi? Mangrupikeun ideu anu pencét kuring sababaraha dinten Sabtu katukang nalika murangkalih abdi maénkeun Jenga nalika kuring nuju damel dina presentasi énggal ngeunaan naha pemasar kedah ngémutan deui tumpukan téknologi na. Nya pencét kuring yén tumpukan téknologi sareng menara Jenga saleresna gaduh seueur kamiripan. Jenga, tangtosna, dimaénkeun ku cara masang blok kai dugi ka sadayana murag. Kalayan tiap lapisan énggal ditambihan, dasar janten lemah ... sareng akhirna menara janten roboh. Hanjakalna, tumpukan téknologi rentan dina cara anu sami. Nalika lapisan ditambihan, menara janten lemah sareng ngenalkeun langkung seueur résiko.

Naha pikagumbiraeun sareng langkung téknologi?

Nya, omongan anu kuring nyebatkeun di luhur yén kuring nuju damel - Kuring nembé resep nampilkeunana dina Balanja.Org konperénsi di Las Vegas. Kuring yakin yén hadirin, kuring yakin, sabab éta kontras pisan sareng naon anu disebarkeun ku seueur pemasar sareng padagang anu ayeuna. Barina ogé, dunya urang dikenyang ku pesen ngeunaan kumaha sareng kunaon urang butuh Téknologi LAIN deui. Pastina moal kirang. Sareng kumaha téknologi, sanés urang salaku pemasar anu kreatif sareng strategis, mangrupikeun jalan kaluar tina paménta berkembang tina usaha urang sareng ningkatkeun ekspektasi ti konsumén.

Kusabab urang sadayana terus dibom ku jumlah seueur olahtalatah ngagorowok ka para pemasar pikeun numuhkeun téknologi kami, kuring nyungkeun anjeun nyandak sakedap sareng leres-leres mikirkeun éta sareng nangtang. Gagasan ieu yén langkung seueur téknologi anu urang tambihan kana tumpukan urang, langkung saé urang bakal, mangrupikeun kalepatan. Nyatana, bebeneran saleresna ngan sabalikna. Beuki rupa-rupa hodgepodge alat, parangkat lunak, aplikasi, sareng sababaraha sistem anjeun, langkung inefisiensi, biaya, sareng résiko anjeun ngenalkeun ka organisasi anjeun.

Sababaraha pemasar ningali bentang martech sareng milarian ngagunakeun saloba pakakas ieu sabab panginten aranjeunna tiasa atanapi kedah. (Sumber: Martech Dinten)

Évolusi Bentang MartechNaha anjeun terang yén seuseueurna pemasar nganggo langkung ti satengah belasan téknologi? Nyatana, 63% éksékutip pamasaran nyarios yén timna nganggo tempat antara genep dugi ka 20 bagéan téknologi anu béda, numutkeun ka Konduktor

Sabaraha téknologi anu dianggo dina Marketing?

sumber: 500 Palaksana Pelatihan Nyingkabkeun Stratégi 2018, Konduktor

Aya wabah nyebar nyusupkeun pamasaran sapertos bala. "Bayangan IT" sareng résiko anu pakait na teu tiasa dipaliré deui.

Bayangan IT sareng résiko anu dipikagaduh

Masalah-masalah tinangtu dina kaayaan bayangan nalika aplikasi atanapi alat anyar némbongan dina infrastruktur perusahaan tanpa aya kaitan sareng pituduh ti IT. Ieu Bayangan IT. Naha anjeun terang istilahna? Éta ngan saukur ngarujuk kana téknologi anu dibawa kana hiji organisasi tanpa katerlibatan IT.

Bayangan TI tiasa ngenalkeun résiko kaamanan organisasi, percanggahan patuh, konfigurasi sareng kacilakaan integrasi, sareng seueur deui. Sareng, leres, parangkat lunak naon waé tiasa janten Bayangan IT ... bahkan anu paling aman, alat sareng solusi anu paling dipihormat. Kusabab éta sanés perkawis téknologi, nyalira. Éta ngeunaan kanyataan yén IT henteu sadar yén éta parantos dibawa kana organisasi. Sareng, ku alatan éta, Éta henteu tiasa sakumaha proaktif atanapi sakumaha gancangna ngabales nalika téknologi éta aub dina ngalanggar, ngaretas, atanapi masalah anu sanés - ngan saukur kusabab aranjeunna henteu terang éta aya dina tembok perusahaan. Aranjeunna teu tiasa ngawaskeun naon anu aranjeunna henteu terang aya.

Panyiaran

Sababaraha aplikasi paling umum dipasang tanpa persetujuan IT kalebet produktivitas sareng prosés prosés anu sigana henteu bahaya.

Tip Pro: Ieu sanés alat "goréng". Nyatana, aranjeunna biasana aman sareng aman. Émut yén perangkat lunak sareng platform anu dikenal ogé tiasa janten Bayangan IT. Masalahna sanés ngagolérkeun dina téknologi, nyalira, tapi tibatan kurangna katerlibatan ku IT. Upami aranjeunna henteu terang yén ieu atanapi téknologi sanésna dibawa kana organisasi, aranjeunna moal tiasa ngatur atanapi ngawaskeunana pikeun kamungkinan résiko. Naon waé téknologi anu anyar, kumaha leutikna, kedahna aya dina radar IT.

Tapi hayu urang tingali tilu alesan utama anu Bayangan IT sareng tumpukan téknologi ageung nempatkeun anjeun sareng tim anjeun dina kerentanan sareng résiko anu paling ageung.

  1. Inefficiencies sareng kaleuleuwihan - Langkung seueur bagian tina téknologi - bahkan aplikasi produktivitas, sistem obrolan internal, sareng solusi "titik" sakali - hartosna langkung seueur waktos diperyogikeun pikeun ngatur sadayana. Sababaraha téknologi sareng alat nyiptakeun peryogi para pemasar pikeun dijalankeun salaku manajer integrasi téknologi, fasilitator data, atanapi pangurus file CSV. Ieu nyéépkeun waktos anu tiasa sareng kedah diséépkeun sapertos unsur-unsur pamasaran anu kreatif, stratégis. Pikirkeun deui ... sabaraha platform anu anjeun anggo unggal dinten pikeun damel anjeun? Sabaraha waktos anjeun nyéépkeun damel sareng alat-alat ieu sabalikna tina strategi nyetir, nyiptakeun eusi anu narik ati, atanapi kolaborasi sareng batur sapagawean? 82% tina penjualan sareng ahli pamasaran kaleungitan dugi ka sajam sadinten ngalih antara alat pamasaran Naon statistik anu pikasieuneun ieu nalika anjeun nganggap ieu sami sareng 5 jam unggal minggu. 20 jam unggal bulan. 260 jam unggal taun. Sadayana nyéépkeun ngatur téknologi.
  2. Waragad anu teu dihaja - Pemasar rata-rata nganggo langkung ti genep pakakas téknologi pikeun ngalaksanakeun padamelanna. Sareng bosna nganggo dua deui lima dasbor sareng alat ngalaporkeun kanggo ngartos kumaha timna ngalaporkeun. Pertimbangkeun kumaha biaya pakakas ieu tiasa nambihan (sareng éta langkung ti ngan ukur volume anu saéna):
    • Redundancy: Seueur alat ieu kaleuleuwihan, anu hartosna urang mayar sababaraha alat anu ngalakukeun hal anu sami.
    • abandonment: Seringna, urang nyandak téknologi pikeun tujuan anu khusus sareng, antukna waktos, urang ngalih tina kabutuhan éta ... tapi urang nahan téknologi éta, sareng teras nanggung biaya na.
    • Gap Angkat: Langkung seueur fitur anu ditawarkeun ku platform atanapi sapotong téknologi, KURANG sigana anjeun nganut sadayana. Kantun langkung seueur fitur sareng fungsina tibatan tim anu has tiasa diajar, ngadopsi, sareng ngalaksanakeun kana prosésna. Janten, nalika urang mésér sadaya lonceng sareng wisel, urang ngan ukur nganggo perséntase alit tina fitur dasar ... tapi urang masih mayar sadayana bungkus.
  3. Privasi data / perlindungan sareng résiko organisasi - Langkung téknologi anu di lebet kana hiji organisasi - khususna anu Shadow IT - langkung bahaya diwanohkeun sareng perusahaan:
    • Serangan siber. Numutkeun ka Gartner, ku 2020, sapertilu cyberattacks anu suksés ngalawan perusahaan bakal dihontal ngalangkungan aplikasi Shadow IT.
    • Ngalanggar data. Pelanggaran data ngarugikeun perusahaan khas sakitar $ 3.8 juta.

Tim IT anjeun ngagaduhan prosés, protokol, sistem, sareng mékanisme perlindungan dina tempatna pikeun ngirangan résiko ieu. Tapi aranjeunna henteu tiasa proaktif atanapi gancang responsif nalika bahaya timbul di sakuriling téknologi anu aranjeunna henteu terang aya dina organisasi.

Janten, naon anu urang lakukeun?

Urang peryogi Mindshift koléktif, anu ngarobih kumaha urang ningali palaksanaan téknologi sareng nyandak urang tina pola pikir "ékspansi" kana salah sahiji "konsolidasi." Waktosna kanggo uih deui kana dasar-dasarna.

Kumaha urang tiasa motong, dimana urang tiasa nyinkronkeun kaleuleuwihan, sareng kumaha urang ngaleungitkeun alat anu henteu diperyogikeun?
Aya sababaraha léngkah anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun ngamimitian.

  1. Mimitian ku tujuan anjeun - Balik deui kana dasar Marketing 101. Dorong téknologi anjeun ka gigir sareng pikirkeun ngan ukur ngeunaan naon anu kedah dilakukeun tim anjeun pikeun ngabantosan bisnis na ngahontal tujuanana. Naon tujuan pamasaran anjeun? Janten sering, urang mimitian ku téknologi sareng nyalira nyalira ti dinya kana stratégi pamasaran anu peta langsung ka téknologi urang. Pamikiran ieu mundur. Pikirkeun heula naon tujuan anjeun. Teknologi bakal sumping engké pikeun ngadukung strategi anjeun.
  2. Inok tumpukan téknologi anjeun - Tanya ka diri patarosan ieu ngeunaan tumpukan tech anjeun JEUNG kumaha tim anjeun berinteraksi sareng éta:
    • Naha anjeun sacara efektif ngajalankeun strategi pemasaran omnichannel? Sabaraha alat anu diperyogikeun?
    • Sakumaha seueur waktos anjeun nyéépkeun téknologi anjeun?
    • Sakumaha seueur artos anjeun nyéépkeun tumpukan téknologi anjeun?
    • Naha anggota tim anjeun nyéépkeun waktos ngatur teknologi? Atanapi aranjeunna ngamangpaatkeun alat pikeun langkung strategis, pemasar kreatif?
    • Naha téknologi anjeun dianggo pikeun ANJEUN atanapi anjeun damel pikeun téknologi anjeun?
  3. Milarian Tech Katuhu pikeun Stratégi Anjeun - Ngan sakali anjeun parantos netepkeun tujuan anjeun, nalungtik tumpukan téknologi anjeun, sareng kumaha tim anjeun berinteraksi sareng anjeun kedah anjeun ngamimitian nimbangkeun téknologi naon anu anjeun peryogikeun pikeun hirupkeun strategi anjeun. Émut, téknologi anjeun kedah nambihan usaha anjeun sareng tim anjeun. Sanés tibalik. Kami, tangtosna, gaduh sababaraha rekomendasi pikeun kumaha milih téknologi anu pas pikeun anjeun, tapi kuring moal ngarobah tulisan ieu janten nada penjualan. Naséhat anu pangsaéna anu bakal kuring bikeun nyaéta:
    • Pertimbangkeun konsolidasi tumpukan anjeun kana sababaraha potongan stratégi jéntré.
    • Ngartos kumaha téknologi anjeun bakal ngabantosan anjeun ngalaksanakeun strategi omnichannel.
    • Tanya kumaha téknologi anjeun bakal ngahijikeun data anjeun kana basis data terpusat sahingga anjeun tiasa kéngingkeun pandangan anu lengkep, hasil ngahijikeun unggal palanggan AND langkung épéktip ngungkit hal-hal sapertos AI sareng pembelajaran mesin.
  4. Rakan sareng IT - Sakali anjeun gaduh strategi anjeun sareng anjeun ogé parantos ngaidentipikasi téknologi anu anjeun pikir bakal ngabantosan anjeun pikeun ngajalankeun épéktip kalayan efektif, damel sareng IT pikeun ngintip sareng nerapkeunana. Ngawangun hubungan anu kuat sareng TI dina raraga netepkeun prosés anu streamline anu nguntungkeun anjeun duaan. Nalika anjeun damel babarengan salaku hiji tim, anjeun bakal kéngingkeun téknologi paling aman, paling épéktip anu ogé ngajagi perusahaan sareng data nasabah.

nutup pikiran

Parabot tech sareng solusi henteu masalah. Kanyataan yén kami parantos ngempelkeun aranjeunna sadayana kana tumpukan téknologi Frankensteined. Téknologi parantos janten tujuan, sanés hartosna. Éta masalahna.

Nyatana, program anu urang (sareng kuring) anggo unggal dinten biasana lumayan aman sareng henteu bahaya. Masalahna timbul nalika aranjeunna dianggo sareng IT henteu sadar, nalika mesin mimiti ngatur anjeun tibatan tibalik, sareng dina kaayaan éta nalika aranjeunna résiko kaamanan siber.

Pamustunganana, pilihan anu pangsaéna nyaéta anu museurkeun sadayana anu urang butuhkeun - hiji, platform pamasaran ngahijikeun.
Saperti gedong pencakar langit anu teu tiasa dirusak, pastina sanés menara Jenga tina potongan-potongan anu teu tiasa diprediksi), kaéndahan platform pamasaran anu stratégalisasi tibatan sakumpulan pakakas babarengan anu jelas. Waktosna pikeun ngémutan deui tumpukan téknologi.

Candak PDF pelengkap anjeun dimana kami ngajelaskeun Shadow IT, sareng masihan anjeun takeaway anu tiasa dipilampah pikeun ngaleungitkeun masalah ieu! Hubungan sareng kuring sareng wartosan kuring masalah anu anjeun kantos tingali atanapi ngalaman ku seueur teuing téknologi, atanapi pikeun langkung seueur inpormasi ngeunaan kumaha ngahijikeun sadaya usaha pamasaran digital anjeun sareng platform sadayana anu dirancang khusus pikeun pemasar.

Unduh Naon Bahaya Anu Nyumput dina Tumpukan Tech Anjeun?

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.