5 Tip Pikeun Ngungkulan Média Salaku Sumber Ahli

Wawancara Hubungan Masyarakat

Wartawan TV sareng cetak ngawawancara para ahli ngeunaan sagala rupa topik, ti ​​mimiti ngarancang kantor bumi dugi ka cara anu pangsaéna pikeun hemat pikeun pangsiun. Salaku ahli dina bidang anjeun, anjeun tiasa disebat ilubiung dina segmen siaran atanapi tulisan cetak, anu tiasa janten cara anu saé pikeun ngawangun mérek anjeun sareng ngabagi pesen anu positip ngeunaan perusahaan anjeun. Ieu lima tips pikeun mastikeun pangalaman média anu positip sareng produktif.

Nalika Média Nelepon, Waler

Upami anjeun gaduh kasempetan pikeun diwawancara dina TV atanapi dina cetak, leupaskeun naon waé anu anjeun laksanakeun. Salaku éksékutip, salah sahiji kalungguhan anjeun anu paling penting nyaéta pastikeun perusahaan anjeun pencét pencét positip. Anggota média tiasa sacara gampil nelepon salah sahiji pesaing anjeun, janten nalika aranjeunna milih nelepon anjeun, candak kasempetan pikeun kéngingkeun nami perusahaan sareng pesen anjeun di ditu.

Bales dina waktos anu pas sareng nyayogikeun anjeun sayogi. Upami anjeun kooperatif sareng tiasa diaksés, éta tiasa janten mimiti hubungan anu panjang sareng saling nguntungkeun. Pasihan wartawan nomer telepon sélulér anjeun sareng béjakeun yén anjeunna tiasa ngahubungi anjeun iraha waé.

Rencanana Naon Anu Anjeun Kersa Nyarios Sareng Kumaha Anjeun Ngomong Éta

Boga rencana umum ngeunaan naon anu anjeun pikahoyong dina wawancara média naon waé. Wartawan ngagaduhan agenda nyalira: Anjeunna hoyong nyayogikeun pamirsa na sareng tulisan anu pikaresepeun. Tapi anjeun ogé ngagaduhan agenda: komunikasi pesen anu positip ngeunaan perusahaan anjeun. Anjeun hoyong ngajawab patarosan reporter, tapi terang kumaha pangsi.

Kocapkeun wartawan anu ngalakukeun segmen TV dina kasihatan anjing, sareng petunjuk anu ngabantosan kumaha jalma tiasa mastikeun anjingna séhat. Anjeunna panginten ngawawancara peternak anjing kanggo kiat. Peternak tiasa ngabagi kaahlianana pikeun ngajaga anjing anu séhat, bari ogé komunikasi yén anjeunna parantos janten peternak suksés salami 25 taun sareng anjeunna nempatkeun seueur kanyaah sareng upaya pikeun ngahasilkeun anak anjing anu séhat.

Terang Naon Anu Anjeun Terang, Sareng Naon Anu Henteu Anjeun Nyaho

Salaku CEO perusahaan anjeun, anjeun kedah ngalakukeun seueur wawancara média. Anjeun ngartos gambaran perusahaan anjeun langkung saé tibatan saha waé, sareng anjeun nyanghareupan organisasi. Tapi sakapeung aya jalma dina organisasi anjeun anu ngagaduhan langkung terang kana mata pelajaran anu tangtu. Penting pikeun émut yén sanaos anjeun ahli kana seueur hal, anjeun sanés ahli dina sagala hal.

Kocapkeun perusahaan anjeun masarkeun suplemén gizi sareng vitamin. Anjeun panginten terang produk mana anu paling terkenal sareng anu ngajualna paling ageung, tapi anjeun panginten henteu terang élmu anu pasti aya di tukangeun unggal produk. Janten upami wawancara ngeunaan kumaha cara suplemén khususna dianggo, paling saé pikeun ngetok ahli ilmiah anu damel dina garis produk éta pikeun ngalakukeun wawancara. Identipikasi jalma anu bénten-bénten kalayan rupa-rupa bidang kaahlian dina organisasi anjeun, sareng siapkeun aranjeunna sateuacanna pikeun nyarios ka média.

Dina catetan anu aya hubunganana, upami wartawan nanyakeun anjeun patarosan anu anjeun henteu terang jawaban na, anjeun panginten panginten éta éraan pamungkas. Tapi tong hariwang: Henteu aya anu salah nyarios ka reporter:

Éta patarosan anu saé, sareng kuring hoyong ngalakukeun panilitian pikeun masihan anjeun waleran anu saé. Dupi abdi tiasa uih deui ka anjeun engké dinten?

Entong nyarios:

Henteu aya koméntar

Sareng tong nebak jawaban. Sareng nalika anjeun uih deui ka reporter, pastikeun nempatkeun jawabanna ku kecap anjeun nyalira. Henteu, contona, motong sareng nempelkeun kecap-kecap tina tulisan koran atanapi halaman wéb sareng ngirim email ka reporter. Patanyaan naon waé anu ditaroskeun kedah diwaler ku élmu anjeun nyalira - sanaos anjeun kedah ngalakukeun panilitian pikeun kéngingkeun élmu éta.

Hormat Anu Wartawan

Salawasna ngarawat wartawan kalayan hormat. Ngakuan nami wartawan, naha dina TV, telepon atanapi wawancara wéb.

  • Kudu sopan sareng positip. Nyarios hal-hal sapertos "Éta patarosan anu saé" sareng "Hatur nuhun parantos kalebet kuring."
  • Sanajan anjeun pikir patarosan anu pikaseurieun, entong jantenkeun reporter éta ngarasa bodo. Entong nyarios, "Naha anjeun naros éta ka kuring?" Anjeun henteu terang kumaha wartawan bakal tiasa nyandak waleran anjeun sareng ngalebur inpormasi kana carita.
  • Entong kontradiksi sareng reporter, utamina nalika anjeun dina hawa. Émut yén upami anjeun négatip sareng kasar, carita na bakal datang sareng nada négatip.

Sareng upami anjeun nyarios ka reporter, anjeunna bakal milarian tempat sanés waktos deui anjeunna peryogi ahli dina bidang anjeun.

Pakéan Bagian

Upami anjeun diwawancara dina kaméra, pikirkeun penampilan anjeun. Saderek, upami anjeun nganggo jas, kancing jaket; éta katingalina langkung propésional. Minangka gaganti jas, kaos golf sareng logo perusahaan anjeun mangrupikeun pilihan anu hadé. Seuri nalika anjeun nyarios sareng henteu ngeluk.

Tangtosna, seueur wawancara ayeuna anu dilakukeun ngalangkungan Zoom atanapi téknologi anu sami. Pastikeun pakéan sacara propésional (sahenteuna tina pingping ka luhur), sareng perhatoskeun cahaya sareng latar anjeun. Daripada kekacoan anu teu teratur, latar anu pikaresepeun sareng rapih - panginten ku logo perusahaan anjeun ditonjolkeun - bakal ngabantosan anjeun sareng perusahaan dina lampu anu langkung saé.

Upami anjeun gaduh patarosan ngeunaan kaayaan média, hayu urang terang. Salaku pamasaran jasa-lengkep sareng hubungan hubungan masarakat, Works Marketing nyayogikeun latihan média sareng seueur jasa sanés.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.