Naon Pangaruh Stratégi Mikro vs. Makro-Influencer

Pangaruh Mikro vs Makro

Pamasaran Influencer perenahna antara batur sapagawean kecap-of-sungut anu anjeun percanten sareng iklan dibayar anjeun nempatkeun dina halaman wéb. Influencers sering gaduh kamampuan hébat ngawangun kasadaran tapi jangkauan kamampuanna pikeun leres-leres mangaruhan prospek dina kaputusan mésér. Sedengkeun éta strategi anu langkung ngahaja, ngalakonan pikeun ngahontal pemirsa inti anjeun tibatan iklan spanduk, pamasaran influencer tetep ningkat dina popularitas.

Nanging, aya konflik naha investasi anjeun dina pamasaran influencer langkung saé dibalanjakeun salaku jumlah lump ageung ka sababaraha superstar - influencer makro, atanapi naha investasi anjeun langkung saé dibébaskeun pikeun langkung seueur Ecological, pangaruh anu fokus pisan - influencer mikro.

Anggaran ageung anu diséépkeun pikeun makro-influencer tiasa tumiba sareng janten judi ageung. Atanapi anggaran ageung anu diséépkeun antara mikro-influencer panginten sesah pikeun ngatur, koordinasi, atanapi ngawangun dampak anu anjeun pikahoyong.

Naon ari Micro Influencer?

Abdi digolongkeun kana pangaruh mikro. Kuring ngagaduhan fokus khusus dina téknologi pamasaran sareng ngahontal ka luhur sakitar 100,000 urang ngalangkungan sosial, wéb, sareng email. Wibawa sareng popularitas kuring henteu ngalegaan fokus kana eusi anu kuring jieun na; Hasilna, ogé kapercayaan ti pemirsa kuring sareng pangaruh pikeun nyandak kaputusan mésér.

Naon Makro Influencer?

Pangaruh makro ngagaduhan pangaruh sareng kapribadian anu langkung lega. Selebritis, wartawan, atanapi bintang média sosial anu kawéntar tiasa janten pangaruh makro (upami aranjeunna dipercaya sareng dipikaresep ku pemirsa). Mediakix ngahartikeun bagean ieu ngeunaan média:

  • Pangaruh makro dina Instagram umumna bakal ngagaduhan langkung ageung ti 100,000 pengikut.
  • Pangaruh makro dina Youtube atanapi Facebook tiasa diartikeun gaduh sahenteuna 250,000 palanggan atanapi resep.

Mediakix dianalisis langkung ti 700 tulisan Instagram anu disponsoran tina 16 mérek top anu dianggo kalayan pangaruh influencer sareng makro influencers pikeun meunteun strategi mana anu langkung épéktip. Aranjeunna parantos ngahasilkeun infographic ieu, anu Perang Influencers: Makro vs. Mikro sareng sumping kana kasimpulan anu pikaresepeun:

Panilitian urang nunjukkeun yén pangaruh influencer makro sareng kinerja pangaruh mikro sakitar sami nalika nganalisis dumasarkeun kana tingkat Dursasana. Salaku tambahan, kami mendakan yén pangaruh makro meunang hasil tina total suka, koméntar, sareng jangkauan.

Kuring tiasa ngahontal Jeremy Shih sareng naroskeun patarosan anu pikasieuneun - kasumpingan kana investasi. Kalayan kecap séjén, ningali saluareun papacangan sareng suka, aya bédana anu tiasa diukur dina indikator kinerja konci sapertos kasadaran, penjualan, upsells, jst. Jeremy ngaréspon jujur:

Abdi tiasa nyatakeun yén skala ékonomi pasti dimaénkeun di dieu dina pengertian yén éta langkung gampil (kirang waktos sareng bandwidth anu intensif) damel sareng langkung seueur pangaruh anu langkung ageung tibatan usaha koordinat ratusan atanapi rébuan influencer anu langkung alit pikeun ngahontal jangkauan anu sami. Salajengna, CPM condong turun nalika anjeun damel sareng influencer anu langkung ageung.

Éta penting yén para pemasar tetep émut ieu nalika aranjeunna ningali kana pamasaran influencer. Sedengkeun koordinasi anu éksténsif sareng kampanye mikro-influencer anu hebat panginten ngahasilkeun pangaruh anu langkung ageung dina garis handap, usaha anu diperyogikeun panginten henteu pantes pikeun investasi dina waktos sareng énergi. Sapertos naon waé dina pamasaran, éta patut diuji sareng dioptimalkeun sareng strategi kampanye anjeun.

Jigana penting ogé pikeun diémutan yén ieu murni dumasar kana Instagram sareng sanés média séjén sapertos blogging, podcasting, Facebook, Twitter, atanapi LinkedIn. Kuring yakin alat visual sapertos Instagram tiasa nyimpang hasil analisis sapertos kieu sacara signifikan pikeun kapentingan selebritis.

Influencers Mikro vs Makro-langkung-épéktografi

One comment

  1. 1

    Influencers henteu ragu mangrupikeun bagian anu utuh tina strategi marketing, utamina dina kontéks B2B. Pikeun pembuat kaputusan mésér B2B, panginten kapamimpinan tina vendor mangrupikeun konci na. Upami influencer tiasa ngajamin vendor éta nambihan kapercayaan tambahan. Di ThoughtStarters (www.thought-starters.com) kami parantos damel raket sareng seueur perusahaan global ngabantosan aranjeunna ngahartikeun & ngajalankeun program Dursasana influencer & kami ningali yén sababaraha kali aranjeunna gagal teu ngaidentipikasi sadayana influencers. Misalna: Kanggo palanggan global terkemuka kami terang yén Akademia ti paguron luhur terkemuka tiasa dianggo salaku pangaruh utama. Kami ngawangun program anu kalibet sareng aranjeunna & ngalangkungan ieu klien tiasa muka jalan anyar anu henteu dipikirkeun sateuacanna dina strategi Dursasana influencer & ogé mimiti ngala ROI. Maka penting pikeun perusahaan pikeun ngaidentipikasi mitra anu tiasa ngabantosan aranjeunna langkung seueur pikeun stratégi Dursasana influencer.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.