3 Conto Kuat Cara ngagunakeun Mobile App Beacon Technology pikeun naekeun Penjualan Eceran

Ritél Téhnologi Beacon Aplikasi Mobile Ritel

Saeutik teuing usaha anu ngamangpaatkeun kamungkinan anu teu kaungkab tina ngahijikeun téknologi suar kana aplikasi pikeun ningkatkeun personalisasi sareng kamungkinan nutup penjualan sapuluh kali lipat nganggo pamasaran caket vs saluran pamasaran tradisional.

Sedengkeun pendapatan téknologi suar éta 1.18 milyar dolar AS di 2018, diperkirakeun ngahontal pasar 10.2 milyar dolar AS dina 2024.

Pasar Téhnologi Beacon Global

Upami anjeun gaduh bisnis pamasaran atanapi berorientasi ritel, anjeun kedah nimbangkeun kumaha téknologi beacon aplikasi tiasa nguntungkeun bisnis anjeun.

Toko mall, réstoran, hotél, sareng bandara mangrupikeun bisnis anu tiasa nganggo beacon pikeun ningkatkeun pamesaran dorongan, kunjungan, sareng parios deui ku pamasaran langsung ka konsumén poténsial dina jarak caket via aplikasi na.

Tapi sateuacan urang tingali kumaha usaha tiasa nganggo téknologi ieu pikeun ningkatkeun penjualan, hayu urang tangtoskeun naon téknologi beacon éta. 

Téhnologi Beacon 

Beacon mangrupikeun pamancar nirkabel anu tiasa ngirim data iklan sareng bewara ka aplikasi dina telepon pinter dina lingkup suar. iBeacon diwanohkeun ku Apple dina iPhone maranéhanana di 2013 sareng telepon sélulér Android-Powered nuturkeun kalungguhan ku Google ngaleupaskeun EddyStone di 2015.

Sedengkeun Eddystone ngan ukur sawaréh didukung dina Android sakumaha ayeuna, aya perpustakaan sumber kabuka anu sacara lengkep ngadukung téknologi suar aplikasi dina Android, ngajantenkeun sakumna pangguna Android sareng ios tiasa dipasarkeun.

Supados beacon tiasa dianggo, aranjeunna kedah komunikasi sareng panarima (smartphone) sareng aplikasi anu khusus dikembangkeun pikeun paham sareng ngadamel beacon anu lebet. Aplikasi maos idéntifikasi unik dina telepon pinter anu dipasangkeun sareng lantera pikeun pesen anu ditayangkeun némbongan.

Kumaha Téknologi Beacon

iPhones gaduh téknologi beacon anu dilebetkeun dina hardware, janten aplikasi sélulér henteu kedah aktip komunikasi. Dina platform anu didukung ku Android, aplikasi kedah dijalankeun dina telepon pikeun nampi sinyal beacon, sahenteuna salaku prosés latar.

Sababaraha pangecér kalayan aktip anu diaktipkeun beacon nyaéta CVS, McDonald's, Subway, KFC, Kroger, Uber, sareng Disney World.

Kumaha Cara Aplikasi Téhnologi Beacon Kanggo Marketing?

Kauntungan pangbadagna ti téknologi lantera aplikasi mangrupikeun kasempetan kanggo ngirim tawaran sareng pesen anu dipersonalisasi ka konsumén anu parantos caket. Tapi aya ogé aspék analitik anu dianggo pikeun kéngingkeun wawasan palanggan rinci ngeunaan paripolah shopper pikeun maksimalkeun pungsi efektivitas strategi marketing.

Conto 1: Kirimkeun Aplikasi Berbasis Lokasi Pikeun Tempat Parkir

Pamasaran tiasa dipastikeun ku sabab lantera tiasa mendakan aplikasi sareng terang nasabahna caket, janten ngajantenkeun penting pisan sareng merenah pikeun nganjang ka toko.

Sakali palanggan poténsial sareng aplikasi anu dipasang pikeun toko khusus dina jarak caket kana tempat parkir, aranjeunna tiasa nampi bewara diskon khusus anu saé kanggo dinten ayeuna sareng ucapan pribadi anu dipasang.

Ku ngalakukeun ieu, toko nembé nyiptakeun 1) rarasaan anu weléh ditambah ku 2) kagancangan tawaran khusus ngan ukur saé pikeun 3) waktos anu terbatas. Ieu mangrupikeun ABC tina konversi pameseran sareng téknologi suar ngan pencét sadayana tilu poin tanpa intervensi manusa atanapi biaya tambahan. Dina waktos anu sami, kasempetan konpérénsi beuli naék sacara signifikan.

Target mangrupikeun salah sahiji toko ritel anu nganggo téknologi beacon gandeng sareng aplikasi Target pikeun ngadorong bewara ka palangganna di penjuru nagara. Konsumén ngan ukur nampi 2 bewara per perjalanan sabab henteu kaleuleuwihanan olahtalatah sareng ngaleungitkeun aplikasi. Pembeli bewara bakal nampi nyaéta tawaran khusus sareng barang-barang anu tren dina média sosial pikeun inspirasi pembeli.

Target Aplikasi Dumasar Lokasi-Dumasar

Conto 2: Kengingkeun Wawasan Dina Paripolah Balanja Di Toko

Éta parantos lami dipikanyaho yén éta penting dimana anjeun nempatkeun produk di toko, sapertos nempatkeun permén dina tingkat panon barudak ku daptar, masihan murangkalih waktos anu cekap pikeun nyungkeun mésér permén.

Kalayan téknologi suar aplikasi wawasan parantos dirobih dugi ka 11. Éceran ayeuna tiasa ngalacak paripolah pangguna sareng kéngingkeun peta anu pas tina unggal perjalanan pelanggan ngalangkungan toko, kalayan inpormasi dimana aranjeunna lirén, naon anu dipésér, sareng jam sabaraha dinten éta toko.

Inpormasi tiasa dianggo pikeun mindahkeun inventarisasi pikeun ngaoptimalkeun pangalaman jual. Barang anu langkung populér dipidangkeun dina jalur populér. 

Tambihkeun peta toko kana aplikasi sareng kasempetan palanggan mendakan langkung seueur barang kanggo dipésér langkung ageung.

Toko hardware Lowes ngahijikeun platform pembelanja mobile kana aplikasi sélulér Lowe pikeun ningkatkeun pangalaman palanggan. Palanggan tiasa milarian produk sareng langsung ningali kasadiaan inventarisasi ogé lokasi item dina peta toko.

Bonus tambahan tina kaasup beacon dina aplikasi nyaéta nambahan jumlah pangguna aplikasi, kasempetan penjualan online, sareng hubungan merek sacara umum.

Wawasan Paripolah Balanja sareng Téhnologi Beacon

Conto 3: Personalisasi Pelanggan Canggih

Usaha e-commerce parantos nawiskeun pangalaman balanja anu dipersonalisasi pisan. Aranjeunna tiasa ngalakukeun ieu dumasar kana lacak canggih anu dikaluarkeun dina internét. Anjeun henteu kedah janten balanja dina Target pikeun Target pikeun terang naon anu anjeun resep. Aranjeunna tiasa mésér inpormasi ieu tina Facebook sareng seueur jasa sanésna.

Pikeun bisnis bata-na-mortir, ieu tiasa langkung sesah pikeun dilaksanakeun. Nalika aranjeunna gaduh réncang penjualan anu tiasa ngadangukeun sareng napigasi kanggo ngagaleuh, aranjeunna ngan ukur sadar kana naon anu dicarioskeun ku nasabah.

Kalayan téknologi suar aplikasi, toko bata-na-mortir ujug-ujug tiasa ngetok kana set data anu kuat pikeun ngalacak sareng analitik dugi ka ayeuna ngan ukur dianggo ku ecommerce.

Kalayan beacon sareng aplikasi komunikasi, nasabah tiasa nampi tawaran khusus, kupon, sareng rekomendasi produk dumasar kana kabiasaan balanja sateuacanna.

Nambahkeun ngalacak lokasi dina toko tiasa ngantepkeun aplikasi terang persis dimana nasabahna sareng nerapkeun saran sareng tawaran dumasar kana éta.

Bayangkeun balanja anu ngajelajah dina bagian pakean. Nalika aranjeunna angkat ka departemen jeans, aranjeunna nampi bewara push kalayan potongan kupon 25% anu saé kanggo perjalanan balanja kanggo mésér sapasang calana. Atanapi panginten aranjeunna nyarankeun merek khusus anu dijual dinten ayeuna, dumasarkeun kana pamésér sateuacanna.

Nawaran Pribadi Téhnologi Beacon

Palaksanaan Beacon Mangrupikeun Investasi Téknologi Pemasaran Rendah

Sakumaha urang disebatkeun dina awal tulisan, téknologi beacon gumantung kana pamancar (beacon), panarima (smartphone) sareng parangkat lunak (app).

Suar ngirimkeun sanés mésér mahal. Aya seueur pabrik beacon, sapertos Aruba, Beaconstac, Estimote, Gimbal, sareng Radius Network. Ongkosna gumantung kana kisaran sinyal beacon, umur batre, sareng seueur deui sareng rata-rata 18-bungkus jarak jauh ti Beaconstac rata-rata $ 38 per beacon.

Panarima (smartphone) mangrupikeun bagian anu paling mahal tina prosésna, tapi untungna pikeun pangecér yén biaya parantos ditutupan ku konsuménna gaduh telepon sélulér. Angka panganyarna nunjukkeun 270 juta telepon pinter pangguna di Amérika Serikat, sadunya angka éta caket kana 6.4 milyar, janten pasar na jenuh.

Biaya kaasup téknologi suar dina aplikasi ngan ukur sakedik waragad pamekaran aplikasi, Janten anjeun moal ngarobih bank ku ngalebetkeun kaunggulan dina aplikasi anjeun.

Perkiraan, Beaconstac, sareng Gimbal Beacon Technologies

Upami anjeun hoyong ngalaman dorongan dina nomer penjualan anjeun, kami nyarankeun pikeun ningali langkung seueur kana kasempetan teknologi aplikasi beacon anu ngamungkinkeun bisnis ritel.

Téknologi lumayan murah kalayan poténsial pembayaran anu lumayan ageung. Anjeun kedah nyiptakeun rencana pamasaran pikeun mikat pembeli anjeun kalayan tawaran anu hébat sareng nargétkeun paripolah palanggan sareng anjeun ogé bakal aya di klub éksklusif pangecér suar aplikasi.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.