Ngabijilkeun Berita… langkung seueur warta anu goréng pikeun Koran

artikelkoran

Upami aya anu naros ka kuring, kuring kedah nyarios ka aranjeunna yén kuring masih sono damel di Industri Koran. Sadayana tina bau pers (kuring ngamimitian karir dina produksi) sapanjang jalan ngaliwatan tenggat waktos sareng sumber anu minimal. Jalma anu damel di Koran saukur jalma-jalma khusus ... éta bisnis dimana perusahaan-perusahaan lalaunan nyiksa sareng maéhan anak-anakna.

Sanaos tenggat waktos, karugian sirkulasi, potongan tanaga tanaga, organisasi ulang, sareng ngajantenkeun perusahaan anjeun payu ti handapeun anjeun, masarakat tetep tetep. Para wartawan pikaresepeun, dipercaya, sareng gairah ngeunaan ngarobah kahirupan ku kecap-kecap aranjeunna. Saur kuring yén kapamilikan koran tempat perusahaan cicing di luar daérah koran parantos ngagaduhan salah sahiji pangaruh anu ngalemahkeun industri. Sadayana ti mimiti warta sindikasi dugi ka leungitna operator koran parantos ngajantenkeun bisnis impersonal.

Coba sakumaha aranjeunna panginten, para pamimpin di industri sigana moal narik sampah anu bongkok deui ngahiji. Éta industri anu kuring yakin pasti bakal gagal. Nyepetkeun maotna aranjeunna mangrupikeun sarat anu tetep pikeun kamampuan anu langkung ageung sareng langkung ageung - ieu nyolong investasi anu tiasa ngabantosan koran salamet énjing ngalangkungan investasi dina kasempetan online sareng régional.

Seueur rerencangan anu saé kuring masih dina bisnis sareng kuring tiasa ningali yén éta mimiti ngagem aranjeunna. Jam-jam anu panjang, langkung PHK, pangorbanan kualitas, sareng teu aya hadiah.

Kuring henteu yakin naon anu tiasa disuntik kana industri pikeun ngajalankeunana. 'Kakuatan anu janten' moal ngaleupaskeun kendali kana bisnis atanapi politik anu kaserang. Masalahna nyaéta aranjeunna bakal leumpang jauh sareng endog sayang anu saé nalika kapalna turun. Kahirupan anu paling kapangaruhan nyaéta jalma anu kaleungitan padamelan sareng urang, warga anu peryogi wartawan pikeun ngali bebeneran.

Upami anjeun kantos gaduh kasempetan kanggo nyewa batur anu ngagaduhan pangalaman Koran, boh IT, Pemasaran, Wartawan, atanapi bahkan Ahli Téknis ... Abdi nyarankeun pisan aranjeunna. Surat kabar Lalaki sareng Awéwé mangrupikeun jalma anu bijaksana, teu mentingkeun diri, sareng kuli anu moal ngiringan anjeun. Duka upami ningali industri nyalira sapertos kieu.

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.