MQLs Passé - Naha Anjeun Ngasilkeun MQMs?

MQL vs MQM (Rapat Mumpuni Marketing)

MQM mangrupikeun mata uang pamasaran énggal. Rapat mumpuni pamasaran (MQM) kalayan prospek sareng konsumén ngajalankeun siklus penjualan langkung gancang sareng ningkatkeun pipa pendapatan langkung saé. Upami anjeun henteu mendigitalkeun mil terakhir tina kampanye pamasaran anjeun anu nyababkeun langkung seueur kameunangan konsumén, waktuna pikeun nimbangkeun inovasi pamasaran pang anyarna. Kami ogé kana transisi anu ngarobah-game ti dunya MQLs ka dunya anu ngawujud siap-siap mangrupikeun mata uang pamasaran utami. 

Kaulinan henteu deui ngan ukur ngeunaan nomer; bentang pamasaran dinten ieu nyaéta ngeunaan ngalibetkeun konsumén dina cara langkung otentik anu ngawangun kapercayaan sareng - antukna - hubungan anu langkung kuat. Ieu penting pisan ayeuna, sareng kuring prediksi éta bakal tetep pasca-COVID, sabab pamasaran digital kedah ngajalankeun pipa penjualan, anu mangrupikeun indikator ngarah tina pertumbuhan pendapatan.

Pamiarsa tina blog ieu bakal wawuh pisan sareng corong pamasaran sareng penjualan, gambaran visual ngeunaan sagala prospek atanapi interaksi palanggan sareng anjeun bisnis. Éta ringkesna ngagambarkeun perjalanan hipotetis anu dipikabutuh ku prospek anu teu dipikaterang tina teu terang nanaon tentang perusahaan janten salah sahiji palanggan satia na. Sarua, éta tiasa ngalacak kasempetan jual beuli atanapi ngajual ku akun anu tos aya pikeun produk atanapi jasa énggal. Perkara teu sabaraha urang perdebatan ngeunaan akurasi sareng kamekaran corong, hiji hal anu pasti: éta tetep di dieu!

corong penjualan sareng pamasaran

A corong pamasaran B2B & corong penjualan pikeun perusahaan perusahaan dina jaman pra-COVID kagambar dina diagram di luhur. Dimimitian ku luhur corong, anu tiasa janten kasus anu has dimana anjeun ngagaduhan saratus rébu pangunjung kana acara atanapi halaman wéb anjeun, sareng prospek anu anjeun sasaran dina kampanye iklan anjeun. Ieu mangrupikeun fase generasi kasadaran pikeun prospek udagan anjeun. Perusahaan biasana tiasa ngarepkeun sakitar 5% tingkat konvérsi, anu dina conto ieu bakal ngahasilkeun sakitar 5,000 kalungguhan.

Léngkah satuluyna nyaéta nyitak sareng ngarawat ieu sareng ngarobahna kana MQL (ngawujud mumpuni pamasaran) dumasarkeun kana tingkat minat anu dipidangkeun ku kalungguhan dina mérek atanapi produk urang. Ieu biasana titik dimana penjualan handoffto kajantenan, janten penjualan tiasa nyayogikeun kalungguhan ieu teras ngarobihna kana kasempetan salaku bagian tina pipa penjualan. 

Kanggo kaseueuran kagiatan pamasaran sareng penjualan B2B, 1% kalungguhan ngarobah janten kameunangan. Dina conto ieu, dimimitian ku sakitar 5,000 kalungguhan, hiji bakal ditungtungkeun ku sakitar 50 kameunangan. Catet yén métrik ieu tiasa seueur rupa-rupa dumasar kana harga jual rata-rata, jinis industri, sareng panjang siklus penjualan. 

Coronavirus parantos ngarobih corong

Krisis pandemi ayeuna mangaruhan unggal tahapan dina corong ieu. Luhureun corong sigana bakal ngirangan sabab anjeun moal ngagaduhan rébuan pangunjung dina acara langsung, pitunjuk jalan, sareng kagiatan sanésna. Ieu tangtosna ngirangan jumlah kalungguhan. 

Nyatana, COVID-19 mangaruhan konvérsi sapanjang corong. Ieu leres leres di tengah corong dimana handoff antara kalungguhan mumpuni pamasaran kana kalungguhan mumpuni jualan kajantenan. Éta sabab éta tahapan dimana seueur prospek sareng padumukan pelanggan kajantenan — khususna pikeun bisnis B2B. Éta di dieu dimana sadaya kajadian sareng kagiatan anu dibolaykeun mangaruhan pisan kana interaksi anu penting di jalma anu diperyogikeun pikeun mindahkeun kalungguhan ngaliwatan saluran pipa sapanjang kasempetan penjualan panas. 

Ieu masalah ageung pikeun urang pemasar. Sakumaha diagram corong kadua nunjukkeun, sanaos persentase konvérsi ngaliwatan corong dugi ka ayeuna murag turun saderhana, jumlah kameunangan turun tina 50 dugi ka 20. Éta ngan ukur matematika saderhana; nalika anjeun maju ka handap corong, bahkan perséntase drop-off leutik bakal mangaruhan pisan kana jumlah kameunangan.

ngarobih lead kovalid 19

Ngarobih Langkung Anjog Kana Kénging, Langkung gancang

Salaku réspon, tim pamasaran digital di seueur perusahaan suksés ayeuna ngaléngkah dina kaulinanna. Aranjeunna difokuskeun ngahasilkeun ratusan atanapi bahkan rébuan MQMs: rapat anu mumpuni pamasaran. Tim ieu parantos nyimpulkeun yén éta henteu cekap ngan ukur ngantunkeun MLQ. Pasti, MQL masih penting, tapi henteu nolak yén anjeun moal mampuh ngeureunkeun perjalanan anjeun dina ngahasilkeun MQL tina petunjuk atah. Anu diperyogikeun mangrupikeun tempat anu ngamungkinkeun interaksi anu penting pisan sareng konsumén anu penting pisan pikeun ngadidik palanggan, ngawalon patarosan, ngaréspon bantahan, sareng ngatur negosiasi.

Kajadian virtual, webinar, sareng ampir sadayana kampanye generasi paménta tiasa nyetir strategi papacangan palanggan sareng prospek anu mumpuni pikeun ngalanjutkeun pendidikan, bentuk tinimbangan, sareng kukituna maju aranjeunna sapanjang perjalanan pembeli. Kusabab kitu, kuring bakal ngajawab yén MQMs bahkan langkung penting MQL dina iklim pamasaran urang ayeuna. 

MQM ogé seueur serbaguna sabab tiasa dihartikeun salaku CTA virtual (panggero pikeun aksi) dina sadaya program pamasaran digital anjeun sareng acara virtual. Naha anjeun henteu resep pikeun rapat konsumén pikeun kalungguhan pelanggan? 

Rapat Palanggan Virtual tiasa Nganggo Rupa-rupa Bentuk

Pertimbangkeun diagram ieu, anu ngagambarkeun rupa-rupa jinis rapat konsumén B2B anu urang ayeuna tiasa ngatur sacara maya. 

jenis rapat virtual

Janten, upami rapat konsumén sareng ahli sareng eksekutif langkung berharga tibatan lead, kumaha urang ngahasilkeun langkung seueur ti éta? Dina kaayaan normal, nalika palanggan hoyong ningali démo, aranjeunna tiasa ningali éta dina acara atanapi roadshow atanapi sési breakout. Pikeun pikahareupeun, kagiatan ieu kedah virtual. Nya kitu, upami palanggan nyungkeun rapat sareng rapat éksékutip senior sateuacan komitmen pikeun mésér jutaan-dolar, ieu tiasa gampang ditata sacara virtual. 

Hal anu sami pikeun Roundtables sareng mitra, distributor, sareng konsumén, sareng kaayaan naon waé dimana seueur jalma kedah ngarobih pikeun méréskeun masalah sareng ngabahas solusi. Wébinar ayeuna mangrupikeun salah sahiji alat anu paling kuat pikeun ngagancangkeun perjalanan sadayana anu mésér, sareng sési sareng ahli sok penting pisan pikeun ngayakinkeun konsumén pikeun ngalih kana téknologi anyar atanapi solusi anyar. Rapat mitra ogé mangrupakeun konci pikeun seueur perusahaan pikeun nyetir usahana. Sadaya rapat konsumén B2B ieu strategis pikeun perusahaan anjeun sareng tiasa dihasilkeun ku ngahijikeun MQM kana inisiatif pamasaran digital anjeun. 

Pikirkeun Kumaha Organisasi Anjeun Tiasa Ngasilkeun MQMs

Ieu garis handap: upami anjeun hoyong ningkatkeun pendapatan anjeun, anjeun kedah mekarkeun pipa anjeun. Beuki luhur target pendapatan anjeun, beuki seueur pipa anu anjeun peryogikeun - pipa anjeun mangrupikeun indikator pangasilan (anu mangrupikeun indikator katinggaleun kasuksésan pamasaran anjeun). 

Cara anu paling pasti pikeun ngaduga pipa anjeun nyaéta fokus dina ngamaksimalkeun rapat konsumén B2B anu dijadwalkeun sareng interaksi sanés. Kalayan kecap séjén: MQMs drive pipa, anu dina gilirannana ngajalankeun panghasilan.

Program MQM anu suksés bakal ngahasilkeun seueur paménta rapat, sareng ieu kedah dikokolakeun raket sareng dilacak pikeun épéktipitas sareng tindak lanjut. Nyiapkeun rapat sareng prospek atanapi nasabah tiasa meryogikeun 14 email sareng telepon upami diurus sacara manual, janten perusahaan anu serius ngeunaan MQM nganggo platform automation meeting (MAP). 

By nambahan MAP kana tumpukan tech pamasaran anjeun anjeun bakal tiasa sacara signifikan ningkatkeun kamampuan MQM anjeun sabab bakal ngajadikeun otomatis tilu daérah anu tilelep waktos ageung: penjadwalan pra-rapat (susunan rapat orkestra pikeun para hadirin sareng mastikeun masing-masing ngagaduhan inpormasi anu diperyogikeun pikeun ngadamel rapat); manajemén alur kerja (nyayogikeun para manajer rapat, atanapi tim ops pamasaran kamampuan pikeun ngawasi sadayana pamundut rapat sareng konfirmasi, pikeun mastikeun inpormasi penjualan anu relevan ditéwak, ngatur logistik rapat); sareng post-meeting analytics (rapat sareng dipangaruhan dashboard métrik pendapatan, manajemén survei pikeun ngartos kinerja sareng maksud pembeli).

PETA Jifflenow dirancang pikeun ngan ukur tujuan pikeun ngajadikeun otomatis penjadwalan sareng ngatur rapat B2B virtual atanapi langsung. Jifflenow bakal ngabantosan anjeun ngarobih interaksi maya anjeun sareng prospek sareng konsumén kana rapat anu bermakna, dina gilirannana, tiasa ngabantosan ngembangkeun pipa penjualan sareng nyingkat siklus penjualan. 

Diajar Langkung Ngeunaan Jifflenow

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.