Strategi E-commerce Multichannel pikeun Usum Liburan Ngarobih

Usum Liburan Libur Pandemi Lockdown COVID-19

Gagasan Hideung Jumaah sareng Cyber ​​Senén salaku dinten blitz hiji-kali parantos bergeser taun ieu, sabab pangecér ageung ngaiklan poéna Hideung Jumaah sareng Cyber ​​Senén sapanjang bulan Nopémber. Salaku hasilna, éta janten kirang ngeunaan cramming hiji-off, poéna deal kana koropak anu parantos rame, sareng langkung seueur ngeunaan ngawangun strategi jangka panjang sareng hubungan sareng konsumén salami usum liburan, munculkeun kasempetan ecommerce anu pas di waktos anu leres nganggo nargétkeun saluran Dursasana online. 

Ieu ogé taun anu unik dina cara coronavirus aya pangaruh kana inventarisasi di panjuru dewan. Kusabab manufaktur ngeureunkeun sareng reureuh, bakal aya kakirangan langkung seueur tibatan cocooan-demand tinggi taunan. Janten sacara strategis tiasa ngartos kapentingan sareng téma palanggan ogé taktik komunikasi alternatip atanapi pembaruan (ku ngirim sacara real-time, balik deui kana béwara saham, contona) bakal janten konci pikeun ngarobah minat pembeli kana pameseran. 

COVID-19 parantos janten sabab pikeun pergeseran masif kana balanja online usum liburan ieu.

Aya luncat 45% YoY dina Q2 pikeun penjualan online sareng urang kedah ngarepkeun paningkatan anu sami dina Q3 sareng Q4 kumargi konsumen duanana langkung raoseun mésér online sareng kapaksa kusabab larangan toko fisik di seueur penjuru nagara.  

sumber: Biro Sénsus AS

Amazon Prime Day dina Oktober ogé nyababkeun rurusuhan pesaing nawiskeun poéna Hideung Jumaah mimiti taun ieu, nyiptakeun jandela mésér langkung lami saluareun ngan sabtu minggu balanja anu beurat.  

Langkung ti 25% sadaya penjualan ritel bakal lumangsung online ku 2024 sareng Forrester prédiksi total penjualan ritel bakal turun 2.5% taun ieu. 

sumber: Forrester

Nyandak pola pikir anu didorong data penting pisan pikeun sadaya pemasar anu hoyong motong sora dina usum sibuk. Kalayan usaha alit anu bersaing sareng pangecér ageung pikeun perhatian pelanggan sareng penjualan, toko kedah ngandelkeun téknologi sareng personalisasi pikeun mikir diluar kotak paribasa pikeun menonjol ti balaréa. 

Multichannel Marketing penting pisan pikeun Dursasana Palanggan

Multichannel Marketing ngagaduhan ayana anu tetep pikeun anjeun konsumén ngalangkungan seueur kanal, sapertos wéb, mobile, sosial sareng olahtalatah. Mangpaat panggedéna nyaéta anu mésér anjeun (konsumén atanapi pangunjung) tiasa berinteraksi sareng mérek anjeun ngalangkungan pilihanna tina sababaraha kanal, sareng tiasa gaduh pangalaman anu saluyu sareng seamless sareng merk anjeun henteu paduli saluran anu dipikaresepna. Pamasaran multichannel penting pisan dina kabiasaan konsumsi anu langkung fragmentasi tina konsumén ayeuna, anu ngarepkeun pamasaran anu target pribadi.  

Usaha anu paling diposisikan nyaéta anu kabuka pikeun mekar ka lingkungan anu robih, khususna taun ieu kusabab pandemi. Usaha anu nganut wéb, sélulér, sareng sosial sareng ngamangpaatkeun sababaraha rupa saluran talatah sapertos email, push, sareng sms bakal mastikeun yén aranjeunna aya di unggal tempat anu calon pembeli hoyong kalibet.  

Multichannel sanés ngan ukur kampanye, éta mangrupikeun strategi inti. Léngkah munggaran nyaéta ngartos dimana konsumén anjeun ayeuna kalibet, teras prioritaskeun ngembangkeun pangalaman anu tetep pikeun unggal tamu di unggal saluran éta. Dimimitian ku halaman wéb anu responsif, asumsina éta anu diénggalan pikeun aksés diobroleun pangunjung PC, Mobile sareng Tablet. Teras pelengkap saluran pertunangan primér ku pangalaman anu sami dina tujuan média sosial sareng sadaya saluran olahtalatah anjeun. Ieu kedah kaasup SMS, push sareng email, sareng damel pikeun dipersonalisasi ku karesep masing-masing konsumen.  

Salaku conto pamasaran multichannel anu tiasa dianggo, urang tiasa ningali kana WarbyParker: aranjeunna gaduh konsumén target anu langkung pinter, aranjeunna parantos ngawangun pangalaman konsumen kohesif fisik sareng digital. Aranjeunna nganggo bewara push pikeun ngiringan konsumén aktip, SMS kanggo janji sareng ngiringan deui pangguna anu parantos henteu milih saluran anu sanés, sareng nganggo email kanggo olahtalatah transaksional sapertos kuitansi. Aranjeunna bahkan nganggo surat langsung fisik kanggo nyorot gaya anyar. Masing-masing titik sentuh konsumen mangrupikeun pesen anu tetep pikeun tawaran aranjeunna, kalayan saluranna sacara ati-ati disesuaikan sareng tujuan olahtalatah.

Prakték Pangalusna Multichannel Marketing

Ieu sababaraha prakték anu pangsaéna sacara efektif ngahontal pamaké anjeun sareng ningkatkeun pembeli libur nganggo strategi komunikasi multichannel: 

  • Ngartos dimana konsumen anjeun aktip sareng nanem modal dina saluran éta. Anjeun ngan tiasa milih saluran anu leres, kumargi multichannel henteu kedah hartosna unggal kanal. Pilih anu paling raos pikeun tujuan bisnis anjeun, produk anjeun, sareng anu paling penting, konsumén anjeun.
  • Ngadegkeun konsistensi. Ngaropea sagalana pikeun saluran, tapi jaga konsistén merek sareng olahtalatah pikeun aranjeunna sadayana
  • Meunang hak anjeun pikeun dipasar dina unggal kanal: Milih sareng daptar tiasa janten sakedap sareng pangguna tiasa gancang nyabut aksés anu dimeunangkeun sacara keras. Pastikeun pikeun nuturkeun janji anjeun pikeun nyayogikeun nilai pangguna anu nyata dina unggal kanal. Pikirkeun aturan média sosial 1: 4: pikeun unggal 1 béwara promosi diri, pastikeun anjeun parantos ngirim 4 pesen anu difokuskeun ku pangguna kalayan nilai pelanggan anu nyata. 
  • Segmen, segmen, segmen. Kumpulan sareng ledakan mangrupikeun hal anu kapengker, sareng konsumén parantos gancang ngarepkeun olahtalatah anu aya hubunganana sareng pribadi dina unggal kanal. Pasihan pangguna pilihan pikeun milih eusi mana anu aranjeunna nampi dina saluran mana. Anggo kagiatanana sareng data perilaku naon waé anu anjeun gaduhkeun pikeun personalisasi pesen anjeun sabisa-bisa, bari ngaleungitkeun pesen anu teu aya hubunganana.
  • Nyiptakeun Urgency kalayan Promosi Waktos-Sensitif. Salaku conto, Jalankeun promosi "deal of the hour" anu ngagumbirakeun, nyiptakeun langkung ngadesek ku nawiskeun diskon tambahan dina luhur harga jual standar, sareng nganggo ieu salaku forum pikeun ningkatkeun daptar palanggan pilihan pikeun Push & SMS. Pangecér Shopify Plus, InspireUplift ningali kanaékan 182% dina pendapatan ku ngungkit béwara push dina strategi papacangan palanggan aranjeunna.  
  • Janten Olahtalatah anjeun visual Beunghar. Ngawangun interaksi anu pondok tapi mangaruhan dina olahtalatah anjeun. Dina Jumaah Hideung, bewara beunghar tiasa ngingetkeun pangguna ngeunaan poéna anu bakal datang sababaraha dinten sateuacan dinten ageung. Anjeun bahkan tiasa nyiptakeun undur dugi ka Jumaah Hideung dimimitian. Teras, saatos kagorénganana dimimitian, anjeun tiasa nganggo olahtalatah anu euyeub pikeun ngingetan pangguna sabaraha waktos tetep dugi ka akhir Hideung Jumaah (atanapi iraha waé perjanjian anjeun tungtungna kadaluarsa).
  • Siapkeun Sateuacanna Nganggo Pangujian A / B. Tés A / B tiasa janten salah sahiji alat anu paling berharga dina gudang senjata anjeun, uji coba dua vérsi pesen anjeun saling ngalawan anu sami sareng pemirsa anu sami, sareng niténan hasilna. Anggo pelacakan acara pikeun mastikeun pesen mana anu nyababkeun hasil anu dipikahoyong (saluareun sakadar klik), teras anggo éta pikeun ngembangkeun kampanyeu pikeun pemirsa anu langkung lega.  

Teu aya ragu ieu mangrupikeun taun anu teu dikenal pikeun eCommerce, tapi ku adaptasi sareng taat kana prakték pangsaéna sareng olahtalatah anu leres sareng titik-titik touch sareng konsumén anjeun, mérek tetep tiasa ngajalankeun pendapatan hasil pikeun nangtung tina balaréa. 

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.