Ati-ati tina Ngunggah Sababaraha Skrip Google Analytics

ga

Kalayan seueur integrasi alat pikeun seueur sistem manajemen eusi, urang ningali seueur deui palanggan kami anu gaduh masalah sareng skrip Google Analytics dilebetkeun kana halaman sababaraha kali. Ieu bakal ngarusak anjeun analytics, hasilna ageung teuing ngalaporkeun pangunjung, halaman per kunjungan sareng ampir teu aya tingkat bouncing.

Ngan dinten ieu urang gaduh klién anu ngagaduhan 2 plugins anu dimuat sareng ngonpigurasi pikeun nambihan skrip Google Analytics kana blogna. Sareng plugin sanés leres-leres mariksa naha parantos aya skrip anu dimuat! Hasilna nyaéta kunjungan éta dilaporkeun-dilaporkeun sareng tingkat mumbulna sakitar 3%. Upami tingkat bouncing anjeun turun ka handapeun 5%, yakin anjeun ngagaduhan masalah sareng sababaraha skrip dina halaman anjeun.
laju mumbul

Kumisan ti Analytics, kumaha anjeun tiasa terang upami anjeun parantos ngalakukeun ieu? Hiji metodeu ngan saukur pikeun ningali sumber halaman anjeun sareng milarian ga.js. Komo upami anjeun hoyong ngawas situsna sababaraha akun Google Analytics, kedahna ngan ukur hiji skrip.

Cara sanésna nyaéta muka alat pamekar anjeun dina panyungsi anjeun sareng ningali komunikasi jaringan saatos anjeun nyegerkeun halaman. Naha anjeun ningali skrip ga.js dipénta langkung ti sakali?
ga js

Google Analytics jalanna ku ngamuat skrip anu ngempelkeun sadaya inpormasi, nyimpen inpormasi ka cookies browser sareng ngirim kana sérver Google ngalangkungan pamundut gambar. Nalika skrip dimuat langkung ti sakali, éta sakapeung nimpa cookies, sareng ngirim sababaraha pamundut gambar ka sérver. Kusabab kitu teh laju mumbul handap pisan ... upami anjeun nganjang ka langkung ti hiji halaman dina situs, anjeun moal mumbul. Janten ... upami skrip na némbakan langkung ti sakali nalika anjeun nganjang ka hiji halaman, hartosna anjeun parantos nganjang sababaraha halaman.

Pariksa halaman anjeun sareng anjeun analytics pikeun mastikeun Anjeun analytics skrip dipasang leres dina situs anjeun, sareng pastikeun anjeun henteu ngahaja ngamuat skrip langkung ti sakali. Upami anjeun ngalakukeun, data anjeun henteu akurat.

2 Komentar

  1. 1

    Nuhun, kuring bakal nyatet hal ieu. Jigana ieu alesan naha situs ecommerce kuring henteu leres-leres lalu lintas dina laporan analitik na. skrip google bénten sareng kode pelacak anu aya dina laporan google analytics na. hatur nuhun jodo.

  2. 2

    Hai Douglas, wawasan anu saé. Kuring ngagaduhan serelek anu sami saprak kuring ngamimitian sababaraha ékspérimén dina Google Tag Manager sababaraha minggu ka pengker: 4 Halaman / Kunjungan 🙂 sareng mumbul deui ayeuna dina 0.47% 😀

    Saatos tulisan anjeun, ieu hasil kuring:

    1. Skrip: Aya 1 ga.js (kuring ngan ukur nempelkeun kode Analytics sareng Tag Manager kana situs abdi). Kuring henteu tiasa ningali dina naskah anu kadua (Tag Manager) rujukan naon waé ka ga.js tapi ngan ukur gtm.js. Kuring teu ngagaduhan kode ageung ngan ukur 2 anu ditempelkeun sasarengan (analitik kahiji, teras TM), janten kuring henteu kedah nganggo aplikasi, nanging kuring ogé mariksa nganggo firebug.

    2. Dina Tag manager Console kuring nyiptakeun ngan ukur hiji acara (waktos sami diciptakeun, waktos anu sami mimiti turunna br). Acara ieu dasarna jalan salaku pangdéngé klik Link pikeun Outbound Links sareng éta sami sareng anu disarankan ku James Cutroni kana blogna. Tapi kuring ngadamel modifikasi sakedik: Salah sahiji Hit Henteu Interaksi disetél ka Leres (éta henteu kedah pencét laju mumbul?) Tapi teras kuring nambihan Labél = referrer tibatan ngantepkeun kosong, kusabab kuring hoyong terang di dinya klik timana. (Pokokna kuring ngaleungitkeun dinten ayeuna sabab éta henteu kapaké sakumaha anu kuring panginten)
    3. Kuring masih gaduh sababaraha sababaraha tautan kaluar kalayan onClick = ”_ gaq.push ()” tertanam tapi sadayana parantos diatur Non-interaksi klik kana Leres.

    Hatur nuhun,

    Donald

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.