Freakonomics Abdi - Simpen Anggaran Anjeun nganggo Upah Anu Langkung Hadé

freakonomics

Abdi nembé réngsé maca Freakonomics. Rada lami saprak kuring teu tiasa nyimpen buku bisnis. Abdi mésér buku ieu dinten Sabtu wengi sareng mimiti maca dina dinten Minggu. Abdi réngsé sababaraha menit ka pengker. Kuring ngaku yén éta bahkan nyandak énjing-énjing, janten kuring telat damel. Inti tina buku ieu nyaéta sudut pandang anu unik Steven D. Levitt nyandak nalika anjeunna nganalisis kaayaan.

Naon anu kuring kakurangan dina kecerdasan, éjahan sareng tata basa - kuring leres-leres ulet nyobian ningali hiji masalah tina unggal sudut pandang sateuacan nyarankeun solusi. Langkung seueur kali ti sanésna, batur saleresna ngaluarkeun solusi anu pas sabab kuring langkung seueur inpormasi. Ti saprak alit, bapak diajar ka kuring yén pikaresepeun ningali sagala rupa salaku tatarucingan tibatan damel. Pikeun kalepatan kadang-kadang, éta kumaha kuring ngadeukeutan padamelan kuring salaku Manajer Produk Parangkat Lunak. 'Hikmah Konvensional' sigana mangrupikeun hikmah internal perusahaan urang. Kanggo sabagéan ageung, jalma 'pikir' aranjeunna terang naon anu dipiharep ku klien sareng nyobian ngembangkeun solusi anu leres. Tim anu parantos kami ayakeun ayeuna nyaéta naroskeun pendekatan éta sareng leres-leres nyerang masalah ku ngobrol sareng sadaya stakeholder, ti penjualan dugi ka dukungan, ti klien dugi ka ruang rapat kami. Pendekatan ieu ngarahkeun urang kana solusi anu mangrupakeun kaunggulan kompetitif jeung minuhan klien kami kalaparan pikeun fitur. Unggal dinten mangrupikeun masalah sareng jalan pikeun solusi. Éta pagawéan hébat!

'Freakonomics' pribadi kuring anu paling hébat lumangsung nalika kuring damel di koran di Wétan. Abdi henteu atoh tara sareng anu sakedik sapertos Mr. Levitt; tapi, urang ngalakukeun analisa anu sami sareng nyiptakeun solusi anu nyebat hikmah konvensional perusahaan. Dina waktos éta, urang ngagaduhan langkung ti 300 jalma paruh waktu tanpa kauntungan sareng kaseueuran gaji minimum atanapi di luhur. Elehan urang éta pikareueuseun. Masing-masing padamel kedah dilatih ku padamel anu sanés sareng peryogi sababaraha minggu kanggo dugi ka tingkat produktif. Kami ngotéktak data sareng ngaidéntifikasi yén (henteu heran) yén aya korélasi umur panjang pikeun mayar. Tantanganna nyaéta milarian 'tempat anu amis'… mayar jalma anu upah anu adil dimana aranjeunna ngarasa terhormat, bari mastikeun yén anggaran henteu ditiup.

Ngalangkungan seueur analisa, kami ngaidentipikasi yén upami urang nyéépkeun $ 100k yén urang tiasa nampi $ 200k kanggo biaya gaji tambahan kanggo lembur, omset, latihan, jst. Janten… urang tiasa nyéépkeun $ 100kt sareng ngahémat $ 100 juta deui… sareng ngadamel sakumpulan seueur folks senang! Kami mendesain sistem tingkat kenaikan gaji anu duanana angkat gaji mimiti kami ogé ngimbangan unggal pagawé di departemen éta. Aya sakedik padamel anu parantos ngaoptimalkeun jajaranana sareng henteu nampi langkung - tapi urang rumaos aranjeunna dibayar sacara lumayan.

Hasilna langkung seueur tibatan anu diramalkeun. Kami ngempelkeun sakitar $ 250k dina akhir taun. Kanyataanna éta investasi di gajih ngagaduhan pangaruh domino anu urang teu prediksi. Lembur turun kusabab ningkatna produktipitas, urang ngahémat hiji ton biaya administrasi sareng waktos kusabab pangurus nyéépkeun waktos langkung kirang dina Ngiring sareng latihan sareng langkung ngatur waktos, sareng moral sacara umum tanaga kerja ningkat sacara substansial. Produksi terus ningkat bari biaya manusa urang diréduksi. Di luar tim kami, sadaya jelema ngagaruk.

Éta mangrupikeun prestasi kuring anu paling reueus kusabab kuring sanggup ngabantosan perusahaan boh padamelna. Sababaraha karyawan saleresna surak tim manajemén saatos perobihanana ditetepkeun. Pikeun waktos anu pondok, kuring janten Rock Star of Analis! Kuring ngalaman sababaraha kameunangan ageung sanés dina karir kuring, tapi teu aya anu nyandak kabagjaan anu ieu.

Oh… sareng nyarioskeun gajih, naha anjeun mariksa situs abdi, Kalkulator Payraise? Ieu saleresna pikaresepeun javascript munggaran kuring… sababaraha bulan kapengker.

3 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Endah kumaha urang tiasa nyandak buku anu pang gunana sareng gaduh wawasan tapi tetep diterapkeun kana kahirupanna sorangan sacara rambling
    ngingetan kuring ngeunaan kursus ékonomi intro anu kuring nyandak hiji usum panas
    Aya hiji awéwé yuswa tengah anu nyandak kursus pikeun ngingetkeun dirina ku dugaan kecerdasan nyalira
    Henteu janten masalah naon anu janten masalah anjeunna pikeun nyaritakeun topik dina kahirupan sareng kumaha ogé anjeunna sareng kulawargana dina kahirupan finansial sareng materil.

    • 3

      Hai Bill,

      Panempo anu matak. Kuring henteu nyobian nguatkeun 'kecerdasan' kuring nganggo buku. Saha anu terang kuring terang yén kuring jalma biasa. Kuring miharep anjeun tetep sareng maca sababaraha tulisan deui sateuacan anjeun nyarioskeun pernyataan anu pondok.

      Misi buku na nyaéta supaya jalma mikir diluar logika konvensional. Conto kuring di luhur ngan saukur conto pikeun nguatkeun pamikiran anu teu konvensional. Kaseueuran perusahaan henteu percanten yén anjeun tiasa ngahémat artos ku mayar jalma langkung - éta geulis bal sareng padamelan kuring mah antukna.

      Abdi bangga kana naon anu dihontal ku tim kuring nalika urang ngalakukeun ieu sareng kuring hoyong bagikeun ka pamiarsa kuring.

      Sareng - leres - kuring ngaku ngacapruk.
      Doug

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.