Mitos tina DMP dina Pamasaran

hub data

Platform Manajemén Data (DMPs) sumping dina pidangan sababaraha taun ka pengker sareng katingali ku seueur salaku juru salamet pamasaran. Di dieu, aranjeunna nyarios, urang tiasa gaduh "catetan emas" kanggo palanggan urang. Dina DMP, vendor ngajanjikeun anjeun tiasa ngumpulkeun sadaya inpormasi anu anjeun peryogikeun pikeun pandangan 360 derajat pikeun konsumén.

Hijina masalah - éta ngan henteu leres.

Gartner ngahartikeun DMP salaku

Parangkat lunak anu nyerna data tina sababaraha sumber (sapertos internal CRM sistem sareng padagang luar) sareng ngajantenkeun éta sayogi pikeun pemasar pikeun ngawangun segmen sareng udagan.

Éta kajadian yén sajumlah padagang DMP ngawangun inti tina Kuadran Sihir Gartner pikeun Digital Marketing Hubs (DMH). Analis Gartner ngantisipasi salami lima taun ka hareup DMP bakal ngajantenkeun DMH, nyayogikeun:

Pemasar sareng aplikasi nganggo aksés standar kana data profil pemirsa, eusi, elemen alur kerja, olahtalatah sareng umum analytics fungsina pikeun ngararangkay sareng ngaoptimalkeun kampanye multichannel, paguneman, pangalaman sareng kumpulan data dina saluran online sareng offline, sacara manual sareng sacara program.

Tapi DMPs asalna dirancang sakitar hiji saluran: jaringan iklan online. Nalika DMP mimiti sumping di pasar, aranjeunna ngabantosan halaman wéb nganteurkeun nawaran anu pangsaéna ku ngagunakeun cookies pikeun ngalacak kagiatan wéb jalma sacara anonim. Aranjeunna teras morphed kana adtech salaku bagian tina prosés mésér programmatic, intina ngabantosan perusahaan pasar ka jenis khusus ruas. Aranjeunna saé pikeun tujuan tunggal ieu, tapi mimiti gagal nalika aranjeunna dipenta pikeun ngalakukeun langkung seueur kampanye multi-kanal anu ngamangpaatkeun pembelajaran mesin pikeun pendekatan anu langkung sasar.

Kusabab data anu disimpen dina DMP henteu dikenal, DMP tiasa ngabantosan pikeun iklan online anu dibagi. Éta henteu kedah peryogi kauninga saha anjeun pikeun ngaladénan iklan online dumasar kana sejarah surfing wéb anjeun anu sateuacana. Sedengkeun leres yén para pemasar tiasa ngahubungkeun seueur data anu mimiti, kadua sareng pihak katilu ka cookies anu disimpen dina DMP, dasarna mah ukur gudang data sareng teu sanés deui. DMPs henteu tiasa nyimpen seueur data salaku sistem relasional atanapi Hadoop.

Anu pangpentingna, anjeun moal tiasa nganggo DMPs kanggo nyimpen inpormasi anu tiasa diidentifikasi pribadi (PII) - molekul anu ngabantosan nyiptakeun DNA unik pikeun masing-masing konsumén anjeun. Salaku pamasar, upami anjeun milari nyandak sadaya data pihak kahiji, kadua sareng katilu pikeun nyiptakeun sistem rékaman pikeun palanggan anjeun, maka DMP ngan saukur henteu bakal motong éta.

Nalika urang ngajantenkeun masa depan téknologi kami nanem modal dina jaman Internét tina Hal-hal (IoT), DMP henteu tiasa dibandingkeun sareng a Platform Data Palanggan (CDP) pikeun ngahontal éta "catetan emas" anu hésé dipahami. CDP ngalakukeun hal anu unik - aranjeunna tiasa néwak, ngahijikeun sareng ngatur sadaya jinis data nasabah pikeun ngabantosan ngadamel gambar anu lengkep (kalebet data paripolah DMP). Nanging, dugi ka sabaraha gelar sareng kumaha ieu dihontal beda-beda sacara lega ti ngajual ka ngajual.

CDP didesain tina dasarna pikeun néwak, ngahijikeun sareng ngatur sadaya jinis data nasabah anu dinamis, kalebet data tina aliran média sosial sareng IoT. Pikeun tujuan éta, aranjeunna didasarkeun kana sistem relasional atanapi basis Hadoop, ngajantenkeun aranjeunna langkung sanggup ngatur banjir tina data anu aya payun salaku langkung seueur produk IoT anu berorientasi online.

Ieu sababna Témbal Brinker misahkeun DMPs sareng CDP di na Téhnologi Pemasaran Lansekap Supergraphic. Disebut kaluar dina bagan logo 3,900+ na anu nyababkeun dua kategori misah sareng anu béda-béda.

Téhnologi Marketing Lanscape

Dina nyeratna ngumumkeun grafik, Brinker nunjukkeun leres yén Hiji Platform pikeun Ngatur Sadayana ideu henteu pernah leres-leres ngahasilkeun hasil, sareng naon aya gantina nyaéta cobbling babarengan tina platform pikeun ngalaksanakeun tugas-tugas anu tangtu. Pemasar ngalih kana hiji solusi pikeun email, anu sanés pikeun wéb, anu sanés pikeun data sareng sajabana.

Anu diperyogikeun ku para pemasar sanés platform ageung anu ngalakukeun éta sadayana, tapi platform data anu masihan aranjeunna inpormasi anu diperyogikeun pikeun nyandak kaputusan.

Kabeneran aya, yén duanana Brinker sareng Gartner keuna kana hal anu nembé mimiti muncul: platform orkestrasi leres. Diwangun dina CDPs, ieu didesain pikeun pamasaran omnichannel leres, mikeun pemasar pakakas anu diperyogikeun pikeun nyandak sareng ngaeksekusi kaputusan anu didorong data dina sadaya saluran.

Nalika para pemasar nyiapkeun énjing, aranjeunna badé nyandak kaputusan mésér ngeunaan platform data na dinten ayeuna anu bakal mangaruhan kumaha aranjeunna dianggo di payun. Pilih kalayan bijaksana sareng anjeun bakal ngagaduhan platform anu bakal ngabantosan sadayana. Pilih anu kirang sareng anjeun bakal balik deui dina alun-alun dina waktos anu singget.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.