Naon Search Engine Optimization (SEO) Dina 2022?

Naon SEO?

Hiji daérah kaahlian anu kuring fokuskeun pamasaran kuring salami dua dekade terakhir nyaéta optimasi mesin pencari (SEO). Dina taun-taun ayeuna, kuring ngahindarkeun ngagolongkeun diri kuring salaku hiji Konsultan SEO, sanajan, sabab mibanda sababaraha konotasi négatip kalawan eta anu Abdi hoyong ulah. Abdi sering konflik sareng profésional SEO sanés sabab condong difokuskeun algoritma di luhur mesin pencari. Kuring gé noél base on éta engké dina artikel.

Naon Dupi A Search Engine?

Dina harti pangbasajanna, mesin pencari ngan saukur alat pikeun milarian sumber anu relevan dina Internét. Indéks mesin pencari sareng nyimpen inpormasi umum situs anjeun sareng nganggo algoritma anu kompleks pikeun pangkat sareng ngungkabkeun naon anu aranjeunna percanten nyaéta hasil anu pas deui ka pangguna mesin pencari.

Naon mesin pencari anu paling populér?

Di Amérika Serikat, mesin pencari anu pang populerna nyaéta:

search Engine Pangsa pasar
Google 86.7%
Bing 7.21%
Yahoo! 3.13%
DuckDuckGo 2.52%
Ékosia 0.09%
YANDEX 0.11%
Baidu 0.04%
ngamimitian Page 0.07%
info.com 0.03%
Kaol 0.02%
Qwant 0.01%
Dogpile 0.01%
Sumber: Statcounter

hiji neangan mesin nu leungit didieu nyaeta YouTube. Ku polumeu, YouTube mangrupikeun mesin pencari kadua panggedéna di dunya, sanaos sadayana diindekskeun nyaéta eusi pidéo dina platformna nyalira. Nanging, éta mangrupikeun harta anu teu kedah diémutan kumargi seueur pangguna anu ngagunakeunana pikeun milarian produk, jasa, kumaha cara, sareng inpormasi anu sanés.

Tip: Loba praktisi SEO sok nempo Google saprak maranéhna ngadominasi pasar. Éta henteu hartosna yén pamirsa anu anjeun pikahoyong henteu aya dina mesin pencari sanés anu anjeun gampang difokuskeun sareng pangkat. Entong nganggap mesin pencari sanés ieu… anu masih nampi puluhan juta patarosan sadinten.

Kumaha Milarian Mesin Milarian sareng Indéks Kaca anjeun?

  • Mesin pencari kedah terang yén anjeun aya. Aranjeunna tiasa mendakan situs anjeun ngalangkungan tautan dina halaman wéb anu sanés, anjeun tiasa ngadaptarkeun situs anjeun ngalangkungan konsol panéangan, atanapi anjeun tiasa ngalakukeun naon anu katelah a ping dimana anjeun ngabéjaan mesin pencari situs anjeun. Paling sistem manajemen eusi utama ilaharna ngarojong pinging mesin pencari kiwari.
  • Mesin pencari kedah dibéjaan yén eusi anjeun parantos robih atanapi parantos diropéa. Mesin pencari gaduh sababaraha standar anu aranjeunna nyebarkeun pikeun ieu.
    • Robots.txt - file téks root dina lingkungan hosting anjeun bakal ngabejaan ka mesin pencari naon anu kudu jeung teu kudu ngorondang dina situs anjeun.
    • Sitemap XML – hiji atawa mindeng runtuyan payil XML disambungkeun otomatis diterbitkeun ku sistem manajemen eusi Anjeun nu mintonkeun mesin pencari unggal kaca sadia jeung panungtungan waktu eta diropéa.
    • Indéks atanapi Noindex - halaman anjeun tiasa gaduh kode status header anu ngabéjaan mesin pencari naha aranjeunna kedah atanapi henteu kedah indéks halaman.

nu prosés pikeun mesin pencari pikeun ngorondang sareng indéks situs anjeun nyaéta maca file robots.txt anjeun, turutan sitemap XML anjeun, baca inpormasi status halaman, teras indéks eusi halaman. Eusi tiasa kalebet jalur (URL), judul pikeun kaca, meta déskripsi (ngan bisa ditempo ku mesin pencari), lulugu, eusi tékstual (kaasup kandel jeung miring), eusi sekundér, gambar, video, jeung metadata séjén diterbitkeun dina kaca (ulasan, lokasi, produk). , jsb.).

Kumaha mesin pencari pangkat Kaca anjeun?

Ayeuna yén mesin pencari ngartos kecap konci sareng frasa konci halaman anjeun, éta ayeuna kedah pangkat sareng halaman anu bersaing. Ranking pikeun kecap konci téh di jantung optimasi search engine. Sababaraha faktor anu aub dina prosés ieu:

  • Backlinks - aya relevan, situs populér nu numbu ka situs anjeun?
  • Performance – kumaha kaca anjeun ngajalankeun luyu jeung vital inti Google? Kumisan ti speed, kaca kasalahan sarta downtime bisa dampak naha a search engine wishes mun pangkat anjeun ogé.
  • Mobile-siap - saprak loba pamaké search engine anu ngagunakeun alat mobile, kumaha mobile-friendly situs anjeun?
  • otoritas domain - naha domain anjeun gaduh sajarah relevan, eusi luhur-ranking? Ieu wewengkon perdebatan hébat, tapi sababaraha urang bakal ngajawab yén situs-otoritas tinggi teu boga hiji waktu gampang ranking eusi (sanajan éta dahsyat).
  • relevansina - tangtosna, situs sareng halaman kedah relevan pisan kana pamundut pamilarian anu saleresna. Ieu kalebet markup, metadata, sareng eusi saleresna.
  • tingkah laku – mesin pencari kawas Google nyatakeun yén maranéhna teu sabenerna niténan kabiasaan pamaké saluareun search engine. Nanging, upami kuring pangguna mesin pencari sareng kuring ngaklik tautan, teras gancang uih deui ka pilarian kaca hasil mesin (SERP), éta mangrupa indikator yén hasil search engine bisa jadi teu relevan. Kuring boga saeutik ragu yén mesin pencari kedah niténan tipe ieu kabiasaan.

Kumaha ranking Search Engine Robah Leuwih The Taun?

Ieu cukup gampang pikeun kaulinan algoritma search engine sababaraha taun ka pengker. Anjeun bisa nulis sering, low-nilai, eusi, cross-promosikeun eta (backlink) dina rupa situs, sarta meunang eta rengking ogé. Sakabeh industri muncul dimana konsultan nyéépkeun milyaran dolar kanggo mésér backlinks palsu anu diwangun dina kebon backlink… kadang teu dipikanyaho ku organisasi anu nyéwa aranjeunna.

Salaku algoritma search engine robah, aranjeunna janten jauh leuwih hadé dina identifying backlinks toksik leuwih sehat sarta situs jujur ​​(kawas milik) mimiti pangkat deui bari pesaing curang anu dikubur di low dina hasil teangan.

Dina inti maranéhanana, naon nu algoritma tuh éta kritis éta nengetan kualitas eusi, kinerja situs, sarta otoritas domain ... pikeun mastikeun yén pamaké search engine ieu disadiakeun pangalaman alus. Inget di luhur dimana Cenah mah condong béda ti konsultan SEO séjén? Éta sabab kuring henteu museurkeun pisan kana algoritma sapertos anu kuring lakukeun dina pangalaman tina pangguna.

Kuring geus ngomong saméméhna yén tradisional SEO maot.. jeung bener angered loba jalma di industri kuring. Tapi éta leres. Kiwari, anjeun kedah investasi dina pangguna sareng anjeun bakal pangkat saé. Nulis eusi endah tur Anjeun bakal earn tautan kalawan situs pangalusna tinimbang kudu menta leuwih crappy mun backlink ka anjeun.

Search Engine Optimasi pamaké

Kuring miharep yén urang bisa dump istilah SEO na, gantina, difokuskeun Search Engine Optimasi pamaké. Kumaha hiji ngalakukeun éta?

  • Anjeun ngukur kabiasaan lalulintas organik Anjeun handap ka unggal jéntré, incorporating acara, funnels, kampanye, tés, sarta conversions pikeun nempo naon resonating kalawan udagan panongton anjeun sarta naon henteu. Abdi henteu percanten kana jumlah konsultan anu bangga nyatakeun yén aranjeunna ngagaduhan peringkat klienna… tapi éta henteu ngahasilkeun hasil ahir pikeun usaha éta. Rengking henteu janten masalah upami éta henteu nyababkeun hasil usaha.
  • Tinimbang terus medarkeun eusi low-nilai, Anjeun ngamekarkeun perpustakaan eusi nu panongton udagan anjeun néangan. Ieu jero, multi-sedeng, eusi euyeub éta tetep seger sareng diropéa. Tulisan ieu, contona, mimitina diterbitkeun 12 taun ka pengker sareng kuring teras-terasan ningkatkeunana. Kuring mindeng retire eusi heubeul jeung alihan URL kana eusi anyar éta relevan. Téori kuring nyaéta yén gaduh situs anu pinuh ku eusi anu teu diurutkeun, eusi anu rendah nilai bakal nyered sesa réngking anjeun (sabab éta pangalaman anu goréng). Nyingkirkeun éta! Abdi langkung resep ngagaduhan belasan artikel dina 3 luhur tibatan sarébu artikel dina halaman 3.
  • Anjeun ngalaksanakeun sagala teknis aspék optimasi situs. Analogi anu kuring tarik dina ieu nyaéta anjeun tiasa ngawangun toko anu luar biasa… tapi jalma-jalma masih kedah mendakan anjeun. Mesin pencari mangrupikeun jalan anjeun sareng anjeun kedah ngabantosan aranjeunna nyandak anjeun dina peta ku nuturkeun prakték pangsaéna.
  • anjeun ngawas situs anjeun terus-terusan pikeun masalah - ti kaca anu teu kapanggih, nepi ka backlinks toksik nu mungkin geus diterbitkeun menyakiti anjeun, kinerja situs jeung masalah pangalaman mobile. Kuring terus-terusan ngorondang situs klien kuring sareng gaduh puluhan audit sareng laporan otomatis nganggo Semrush. Kuring ngawas konsol pilarian sarta parabot webmaster sarta kerja keras pikeun nangtukeun jenis panyakitna jeung ngabenerkeun masalah anu bisa jadi hurting rankings maranéhanana.
  • Anjeun ngawas anjeun pesaing ' situs jeung eusi. Anjeun nuju balapan ngalawan pesaing anjeun sareng aranjeunna nuju investasi pikeun ngéléhkeun anjeun dina pangkat… anjeun kedah ngalakukeun anu sami. Tetep hiji hambalan dihareupeun aranjeunna ku ngajaga situs anjeun ngajalankeun beautifully sarta terus ngaronjatkeun eusi Anjeun.
  • Anjeun nyebarkeun SEO lokal usaha ku medarkeun dina kaca Google Usaha anjeun, ngumpulkeun ulasan, sarta tetep listings diréktori alus up to date.
  • Anjeun nyebarkeun usaha internasional ku ngagunakeun tarjamahan anu akurat tina situs anjeun, nawiskeun dukungan multi-basa, sareng ngawaskeun réngking anjeun di nagara-nagara sanés sareng mesin pencari anu dominan.
  • Anjeun milarian kasempetan mun pangkat ogé dina kombinasi keyword nu kacida relevan sarta teu boga loba kompetisi. Ieu bisa ngawengku pitching eusi anjeun ka penerbit (kawas kuring), tamu nulis dina platform industri, atawa malah Ngiring influencers na compensating aranjeunna (kalawan panyingkepan pinuh).

Tip: Loba teuing konsultan SEO difokuskeun volume tinggi, istilah keyword kacida kalapa anu - terus terang - teu mungkin mun pangkat on. Otoritas loba situs anu pangkat dina istilah kacida kalapa bisa jadi belanja jutaan tetep sorangan aya. Kombinasi kecap konci anu pohara relevan, volume-rendah anu gampang pikeun pangkat tiasa nyababkeun hasil bisnis anu saé pikeun organisasi anjeun.

Sareng anu paling penting, anjeun kedah prioritas usaha anjeun. Henteu unggal peringatan situs bakal ngarugikeun ranking anjeun atanapi pangalaman pamaké anjeun. Kaseueuran sistem pamariksaan komprehensif tapi aranjeunna henteu tiasa nimbangkeun dampak tina hiji masalah atanapi masalah sareng kasempetan. Kuring sering nyarios ka klien kuring yén kuring langkung resep aranjeunna investasi dina hiji infographic anu tiasa nyababkeun seueur kunjungan, saham sosial, sareng backlink… tibatan ngalereskeun sababaraha masalah anu teu jelas anu henteu ngarugikeun aranjeunna.

SEO Dupi Ngeunaan Hasil Usaha

Investasi anjeun dina ranking sacara organik sadayana ngeunaan hasil bisnis. Jeung hasil bisnis ngeunaan nyadiakeun nilai ngaliwatan eusi anjeun sarta usaha pamasaran ka konsumén poténsial jeung aya. Ngartos kumaha ranking ngabantosan anjeun ngawangun pangakuan merek, ngawangun otoritas sareng mesin pencari, ngawangun nilai sareng konsumén poténsial, nyayogikeun nilai tambahan pikeun konsumén ayeuna, sareng ngajalankeun pangguna mesin pencari dugi ka ngalakukeun bisnis sareng anjeun mangrupa tujuan pamungkas tina SEO. Pamaké mesin pencari boga niat pikeun panalungtikan sarta mindeng hajat mésér - kudu fokus badag usaha pamasaran digital Anjeun sakabéh.

Dupi éta dianggo? Leres pisan… ieu mangrupikeun hasil anu saleresna anu urang bagikeun ayeuna sareng klien multi-lokasi ayeuna dimana urang prioritaskeun optimasina, ngawangun deui situsna, nyerat ulang eusina, dialihkeun lalu lintasna, sareng nyayogikeun pangalaman multi-basa anu unggul… sadayana ngamangpaatkeun strategi milarian organik. . Ieu mangrupakeun akuisisi pilarian organik bulanan keur Juli dibandingkeun Juli panungtungan:

lalulintas SEO

Upami anjeun peryogi konsultan anu jujur ​​​​saé anu ngartos kumaha cara ngungkit milarian organik pikeun ningkatkeun hasil bisnis, ngirangan biaya, ningkatkeun pelaporan, sareng ngalebetkeun kana program pamasaran multi-saluran… Highbridge.

panyingkepan: Martech Zone ngagunakeun tautan afiliasi pikeun platform anu disebatkeun dina tulisan ieu. Abdi ogé ko-pangadeg sareng pasangan Highbridge.

4 Komentar

  1. 1

    Wilujeng sumping deui, DK!

    Léngkah salajengna: Candak alih Perancis!

    Dupi anjeun kersa masihan kami conto dimana ngamajukeun blog anjeun?

  2. 2

    Koméntar kana blog pamimpin industri anu dipikanyaho mangrupikeun cara anu saé pikeun manjangkeun jangkauan blog anjeun. Syndication ngaliwatan Twitter (kalawan hashtags), Facebook jeung Facebook kaca (ondang babaturan anjeun sarta malah ngamimitian Iklan Facebook), sarta ngamutahirkeun statuses on LinkedIn kalawan tumbu deui tulisan téh métode hébat promosi.

  3. 3
  4. 4

    Douglas-

    Tinjauan alus teuing. Upami kuring nguping atanapi ningali "optimasi SEO" sakali deui, kuring bakal kaleungitan! Kuring parantos lami sareng Tesis dina blog pribadi kuring, sareng ngalaksanakeun tugasna (tapi kuring henteu acan ngabandingkeunana sareng téma anu bersaing). Ngadéngé loba hal hébat ngeunaan Scribe, jadi kuring gé kudu pariksa kaluar ayeuna nu geus nyarankeun eta, teuing. Kuring nembé mimiti nganggo Raven pikeun nyukcruk SERP (éta piaraan sanés anu sanés, disebatkeun: Nalika jalma nyerat "hasil SERP") sareng kuring resep éta.

    Taya barang ieu emas SEO on sorangan. Teu aya solusi anu gampang, sakumaha anu anjeun tunjukkeun. Urang kedah tetep dina luhureun éta, silih bantosan nalika mungkin, sareng naroskeun alat anu ngabéréskeun masalah anu kami tunjukkeun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.