The Black Swan and Peanut butter and Jelly Sandwiches

Sababaraha minggu ka pengker kuring nganggo jasa pikeun nganalisis blog kuring pikeun ningali tingkat maca naon anu ditulis dina. Kuring rada kagét yén situs na aya di tingkat SMP. Salaku pamaca sareng blogger anu getol, kuring kedah langkung hadé tibatan SMP, henteu? Ku dipikir-pikir deui, kuring henteu yakin yén kuring ngagaduhan anu matak isin.

Kumaha Cara Ngadamel Mentega Kacang sareng Jelly Sandwich

Kacang Mentega sareng Jelly SandwichSalah sahiji profesor Inggris favorit kuring muka kelas urang sakali ku latihan nyerat, Kumaha cara ngadamel Mentega Kacang sareng Jelly Sandwich. Kami gaduh waktos anu saé 30 menit nyerat pitunjukna, sareng énjingna, anjeunna ngareuwaskeun kami ku nyangking guci mantega kacang, jeli, roti, sareng péso mantega.

Profésor anu hadé kami teras ngamimitian nuturkeun paréntah sareng ngadamel sandwich. Produk akhir mangrupikeun musibah kalayan arah anu pondok sapertos anu paling deskriptif. Panginten anu paling lucu nyaéta anu henteu pernah nyebatkeun ngagunakeun péso pisan. Ieu mangrupikeun kelas Inggris anu munggaran anu kuring candak yén kuring kaluar kalayan nyeri beuteung kusabab seuri pisan. Titik palajaran nyangkut kuring.

Kalimat pondok, déskripsi sing ringkes, kosa kecap saderhana sareng tulisan pondok tiasa nyababkeun anjeun ka tingkat Bacaan SMP, tapi ogé muka blog anjeun (atanapi buku) ka pemirsa anu langkung lega anu bakal ngartos inpormasi. Sigana mah upami kuring ngagaduhan tujuan pikeun maca tingkat dina blog kuring, éta sigana bakal SMP! Upami kuring tiasa ngajelaskeun téknologi anu kuring damel sareng jalma anu yuswa 15 taun, maka batur anu 40 taun pasti tiasa nyerna!

The Black Swan ku Nassim Nicholas Taleb

Nya ku sikep ieu kuring muka buku resep Swan Hideung sareng henteu tiasa ngaliwat 50 halaman munggaran dina sabulan maca. Salaku hiji Kritik Amazon nempatkeun éta:

[Kumisan ti Bab 15 dugi ka 17]… Sésa-sésa buku nguciwakeun. Ratusan halaman tiasa dijumlahkeun dina ngan nyatakeun yén urang moal tiasa ngaduga kajadian anu langka.

Weh! Sukur atuh sanés ngan ukur hiji-hiji! Buku ieu matak nyeri. Teu heran naha jalma-jalma ngahargaan blog pisan ayeuna. Kuring henteu nyobian nyerat buku terlaris New York Times ogé kuring henteu nyobian ngémutan Ivy-leaguer. Kuring ngan ukur nyobian ngajelaskeun hal ieu saderhana kuring tiasa supados kuring tiasa ngabagi na anjeun tiasa ngartos.

Kecap anu kuring anggo pikeun ngajelaskeun The Black Swan: bombastic, chatty, diffuse, discursive, flatulent, gabby, garrulous, inflated, lengthy, long-winded, loquacious, palaverous, pleonastic, prolix, rambling, redundant, retorical, boringful, turgid, verosa, voluble, windy. (Nuhun Tésaurus.com)

Upami Taleb parantos nyerat Kumaha cara ngadamel Mentega Kacang sareng Jelly Sandwich, profésor kuring panginten masih ngerjakeun éta - sareng éta diragukeun éta bakal nyarupaan sandwich pisan.

Kitu cenah, kuring bakal balik sareng nyandak naséhat para kritikus sareng maca Bab 15 dugi ka 17. Sareng panginten mentega suuk sareng sandwich jelly anu saé ditata! Sedengkeun pikeun analisis tingkat bacaan, tong merhatoskeun teuing… hiji paragraf dilebetkeun tina tésaurus panginten tiasa ngagugulung anjeun. 😉

5 Komentar

  1. 1

    Sabenernna, numutkeun para ahli nulis, ngalakukeun "hadé" bakal nyerat dina tingkat kelas anu langkung handap. Rata-rata tingkat maca di nagara ieu nyaéta kelas 6, sareng sadaya koran ditulis dina tingkat éta. Panulis Komunikasi Pemasaran Anu Saé ogé bakal nyerat dina tingkat ieu, tibatan dina tingkat anu langkung luhur. Éta ngajantenkeun salinanna langkung gampil dibaca sareng dipikahartos, janten ngirut sagala kakusutan dina kahirupan urang, sahingga, éta langkung gampang ngayakinkeun. (Éta ogé henteu nyarios "sahingga.")

    Kuring ogé kantos maca Hideung Swan, sareng NGARUH. Kuring miharep anjeun dipasang blog ieu ngeunaan lima bab ka tukang sareng nyalametkeun kuring tina panyiksaan ieu.

  2. 2

    Salamet anjeun, Doug, sareng komentator anjeun pikeun nyandak Black Swan. Éta pangaruh anu sami ka kuring salaku kopling Seconals – 10 menit nganggo buku sareng kuring teu aya. Tadi wengi abdi bobo jam 8:45!
    Budak anjeun Nassim anu ku kuring disebat SAKIA – burit pinter terang-éta-sadayana. Anjeunna ogé sasuai kana definisi kerja kuring tina highbrow – anu pendidikanana ngalangkungan kapinteranna. Batur kedah bitchslap punk smarmy ieu – nyésakeun tip $ 100 kanggo cabbies.
    Salaku jurusan ékon anu pulih, urang kantos gaduh nami Swans Hideung. Kami nyebatna "kajadian anu eksogen", sareng aranjeunna teras-terasan ngarusak sadayana téori ramalan urang anu rapih. Jurusan Econ gaduh pamahaman anu langkung ageung pikeun hal ieu – kajadian anu teu bisa diprediksi henteu bisa diprediksi.

  3. 3

    Nalika Derek nyebatkeun perkawis Koran jsb, kuring maca di hiji tempat (kecap las terkenal leres :) yén TIME némbak pikeun tingkat maca kelas 6-7 nalika nyerat carita na supados langkung gampang dibaca ku sadayana.

    Sababaraha tulisan anu paling saé anu kuring baca dina blog anu béda nyaéta sababaraha kalimat pondok anu ngandung hartos, saur Seth Godin mangrupikeun master tina ieu.

  4. 4
  5. 5

    Émutan abdi Swan Hideung bisa jadi pantes pikeun para pamasar kusabab paham kana résiko anu leres anu ayeuna urang pikahareupeun di pasar ayeuna? Dina buku ieu, anjeun bakal diajar langkung seueur ngeunaan kakuatan sareng kontrol tibatan dimana waé. Kakuatan sareng kontrol kéngingkeun niup anu goréng - saurna, para pemasar ngayakinkeun jalma unggal dinten sareng ieu mangrupikeun dua sipat anu cukup pérsuasi? Sangkaan abdi.

    Sanés gampang dibaca tapi bakal nyarankeun ieu pikeun anu nyandak kaputusan sagala rupa.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.