The Black Swan and Peanut butter and Jelly Sandwiches

Sababaraha minggu ka pengker kuring nganggo jasa pikeun nganalisis blog kuring pikeun ningali tingkat maca naon anu ditulis dina. Kuring rada kagét yén situs na aya di tingkat SMP. Salaku pamaca sareng blogger anu getol, kuring kedah langkung hadé tibatan SMP, henteu? Ku dipikir-pikir deui, kuring henteu yakin yén kuring ngagaduhan anu matak isin.

Kumaha Cara Ngadamel Mentega Kacang sareng Jelly Sandwich

Kacang Mentega sareng Jelly SandwichSalah sahiji profesor Inggris favorit kuring muka kelas urang sakali ku latihan nyerat, Kumaha cara ngadamel Mentega Kacang sareng Jelly Sandwich. Kami gaduh waktos anu saé 30 menit nyerat pitunjukna, sareng énjingna, anjeunna ngareuwaskeun kami ku nyangking guci mantega kacang, jeli, roti, sareng péso mantega.

Profésor anu hadé kami teras ngamimitian nuturkeun paréntah sareng ngadamel sandwich. Produk akhir mangrupikeun musibah kalayan arah anu pondok sapertos anu paling deskriptif. Panginten anu paling lucu nyaéta anu henteu pernah nyebatkeun ngagunakeun péso pisan. Ieu mangrupikeun kelas Inggris anu munggaran anu kuring candak yén kuring kaluar kalayan nyeri beuteung kusabab seuri pisan. Titik palajaran nyangkut kuring.

Kalimat pondok, déskripsi sing ringkes, kosa kecap saderhana sareng tulisan pondok tiasa nyababkeun anjeun ka tingkat Bacaan SMP, tapi ogé muka blog anjeun (atanapi buku) ka pemirsa anu langkung lega anu bakal ngartos inpormasi. Sigana mah upami kuring ngagaduhan tujuan pikeun maca tingkat dina blog kuring, éta sigana bakal SMP! Upami kuring tiasa ngajelaskeun téknologi anu kuring damel sareng jalma anu yuswa 15 taun, maka batur anu 40 taun pasti tiasa nyerna!

The Black Swan ku Nassim Nicholas Taleb

Nya ku sikep ieu kuring muka buku resep Swan Hideung sareng henteu tiasa ngaliwat 50 halaman munggaran dina sabulan maca. Salaku hiji Kritik Amazon nempatkeun éta:

[Kumisan ti Bab 15 dugi ka 17]… Sésa-sésa buku nguciwakeun. Ratusan halaman tiasa dijumlahkeun dina ngan nyatakeun yén urang moal tiasa ngaduga kajadian anu langka.

Weh! Sukur atuh sanés ngan ukur hiji-hiji! Buku ieu matak nyeri. Teu heran naha jalma-jalma ngahargaan blog pisan ayeuna. Kuring henteu nyobian nyerat buku terlaris New York Times ogé kuring nyobian ngiringan Ivy-leaguer. Kuring ngan ukur ngajelaskeun hal ieu saderhana kuring tiasa supados kuring tiasa ngabagi sareng anjeun tiasa ngartos.

Kecap anu kuring anggo pikeun ngajelaskeun The Black Swan: bombastic, chatty, diffuse, discursive, flatulent, gabby, garrulous, inflated, lengthy, long-winded, loquacious, palaverous, pleonastic, prolix, rambling, redundant, retorical, boringful, turgid, verosa, voluble, windy. (Nuhun Tésaurus.com)

Upami Taleb parantos nyerat Kumaha cara ngadamel Mentega Kacang sareng Jelly Sandwich, profésor kuring panginten masih ngerjakeun éta - sareng éta diragukeun éta bakal nyarupaan sandwich pisan.

Kitu cenah, kuring bakal balik sareng nyandak naséhat para kritikus sareng maca Bab 15 dugi ka 17. Sareng meureun hiji mentega kacang sareng sandwich jelly anu hadé aya dina urutan! Sedengkeun pikeun analisa tingkat maca, tong merhatoskeun teuing… hiji paragraf dilebetkeun tina tésaurus panginten tiasa ngagugulung anjeun. 😉

5 Komentar

  1. 1

    Sabenerna, nurutkeun para ahli nulis, ngalakukeun "hadé" bakal nulis dina tingkat kelas malah handap. Tingkat bacaan rata-rata di nagara ieu nyaéta kelas 6, sareng sadaya koran ditulis dina tingkat éta. Panulis Komunikasi Pemasaran anu saé ogé bakal nyerat dina tingkat ieu, tinimbang dina tingkat anu langkung luhur. Éta ngajantenkeun salinanna langkung gampil dibaca sareng dihartoskeun, ku kituna ngaleungitkeun sagala kekacauan dina kahirupan urang, ku kituna, éta langkung dipikaresep pikeun ngayakinkeun. (Éta ogé henteu nyarios "sareng kitu.")

    Kuring ogé geus maca Black Swan, sarta éta nyeri. Abdi ngarepkeun anjeun parantos masang blog ieu sakitar lima bab ka tukang sareng nyalametkeun kuring tina panyiksaan ieu.

  2. 2

    Ngaberkahan anjeun, Doug, sareng koméntar anjeun pikeun nyandak The Black Swan. Éta gaduh pangaruh anu sami pikeun kuring salaku coupla Seconals–10 menit nganggo buku sareng kuring angkat. Tadi peuting kuring indit ka ranjang di 8:45!
    Budak anjeun Nassim anu ku kuring disebat SAKIA–burit pinter terang-eta-sadayana. Anjeunna ogé saluyu sareng definisi kerja kuring ngeunaan highbrow-hiji anu pendidikanna ngaleuwihan kecerdasan na. Aya anu kedah nyabak punk pinter ieu - nyéépkeun tip $ 100 pikeun taksi.
    Salaku jurusan econ recovering, urang dipaké pikeun boga ngaran pikeun Hideung Swans. Urang disebut aranjeunna "acara exogenous", sarta aranjeunna invariably crapped up sakabéh téori prediksi rapih urang. Jurusan Econ gaduh pamahaman anu langkung seueur ngeunaan hal-hal ieu-kajadian anu teu kaduga teu kaduga.

  3. 3

    Salaku Derek disebutkeun ngeunaan Koran jsb, Kuring maca wae (kecap las kawentar katuhu :) yén TIME némbak pikeun tingkat bacaan 6-7 kelas nalika nulis carita maranéhna pikeun nyieun leuwih gampang pikeun sakabéh jalma maca.

    Sababaraha tulisan anu pangsaéna anu kuring baca dina blog anu béda nyaéta sababaraha kalimat pondok anu ngandung harti, saur Seth Godin nyaéta master ieu.

  4. 4
  5. 5

    Émutan abdi Swan Hideung bisa jadi luyu pikeun marketers sabab pamahaman na resiko sabenerna urang ayeuna nyanghareup di pasar kiwari. Dina buku ieu, anjeun bakal diajar langkung seueur ngeunaan kakuatan sareng kontrol ti mana waé. Kakuatan jeung kontrol meunang niup goréng - sanggeus kabeh, marketers anu ngayakinkeun jalma unggal poé sarta ieu dua Tret geulis persuasif? Sangkaan abdi.

    Henteu gampang dibaca tapi bakal nyarankeun ieu pikeun panyusun kaputusan sagala jinis.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.