Naon Iklan Pribumi Wéb Anu Kusut Bakal Nganyam

iklan pituin

Kuring henteu yakin kana naha anjeun parantos ningali pidéo ieu. Éta teu aman pikeun digawé tapi leres-leres lucu ngeunaan topik koran utama sareng publikasi warta tradisional anu hoyong ningkatkeun pendapatan ngalangkungan tampilan iklan pituin, ogé dikenal salaku eusi anu disponsoran.

Naon ari Advertising Asli?

Iklan pituin mangrupikeun cara iklan online anu ngiklankeun usaha pikeun narik perhatian ku nyayogikeun kontén dina kontén pangalaman pangguna. Format iklan pituin cocog sareng bentuk sareng fungsi pangalaman pangguna dimana aranjeunna disimpen.

Kuring nyandak dua masalah anu dituduhkeun ku John Oliver ngeunaan iklan pituin.

  1. Periklanan Asli nyaéta nu nipu, utamina nalika kapercayaan sareng organisasi ieu paling penting pikeun ayana.
  2. Industri berita tradisional nyarioskeun diri kana iklan pituin salaku anu hirup, dipercaya cara ngadamel artos ... sadayana nalika ngahasilkeun berita anu henteu.

Kuring teu ngagaduhan kaayaan teu satuju sareng John Oliver ngeunaan ieu. Anjeun kedah naroskeun ka diri naha sababaraha publikasi mekar bari seueur média tradisional henteu. Éta henteu kusabab jalma-jalma moal mayar berita - kuring mayar berita ngalangkungan sajumlah sumber. Éta anu aranjeunna nempatkeun kaluar omong kosong sareng ngaharepkeun mayar kanggo éta.

Ngabandungan Media Warta Tradisional

Dina taun-taun akhir kuring di industri koran, kuring leres-leres déprési ngeunaan kaayaan berita. Sedengkeun departemen pamasaran basis data kuring gaduh jutaan pangasilan sareng unggal alat anu dipikaterang ku manusa, rakana - panaliti di rohangan berita ngagaduhan desktop anu lami sareng henteu alat anu sanés Google pikeun ngalaksanakeun padamelan na. Anjeunna narik sababaraha kaajaiban sareng damel haténa, tapi kuring tiasa terang spiral handap parantos dimimitian. Anu ironisna nyaéta séntimén anti perusahaan dina tulisan dina berita anu panginten dilahirkeun ti karakah industri sorangan. Kuring émut jelas nalika urang ngagaduhan 40% margina kauntungan sareng ngirangan anggaran éditor. Heug

Tingali wae feed sosial tina stasiun berita naon waé ayeuna sareng katingalina siga aranjeunna selebritis supermarket mag. Aranjeunna nyéépkeun waktos anu teu saé pikeun potongan hargana ramalan cuaca, skor olahraga, sareng kajahatan sadayana diabrak kana jandela 30 menit atanapi 60 menit kalayan henteu jero teuing. Tangtosna, ieu inpormasi anu anjeun tiasa kéngingkeun tina sababaraha sumber. Kamungkinan ageung sumber anu sami para wartawan nampi éta.

Taun ayeuna kuring reueus parantos aya di berita lokal pikeun ngumumkeun penggalangan dana daérah. Kuring nyéépkeun sakitar 20 detik sareng reporter dina dipan nalika kami badé hirup sareng ruasna. Teu aya wawancara latar, teu aya wawasan, teu jero sareng teu aya karep dina carita naon waé. Kuring dikintunkeun ka studio, ngalakukeun tempat éta, teras dikéngingkeun. Sanés carita kuring luar biasa, tapi sababaraha dinten ngali tiasa ngahasilkeun carita anu teu kaétung anu bakal nyentuh haté masarakat sareng ngadorong seueur perhatian ka saluran.

Ku nyandak artos kanggo iklan pituin, toko berita ieu henteu nyarioskeun yén aranjeunna moal tiasa dipercaya ... aranjeunna nyarios ka kami aranjeunna henteu percanten ka dirina sorangan. Aranjeunna parantos nyerah.

Permintaan kanggo Inpormasi Sanggup

Anu ironis anu hanjelu, tangtosna, ieu mangrupikeun wartawan anu terlatih sareng berbakat anu sacara formal anu nalungtik sareng nyerat langkung saé tibatan saha waé di planét. Paménta pikeun kontén caket nalika koran sareng stasiun tipi beuki nambahan anggaranana.

Masalahna sanés berita henteu tiasa dijual, éta toko berita henteu nyayogikeun ajen éta jalma ngarepkeun. Berita ayeuna mangrupikeun outlet propaganda pikeun politikus, éta anti bisnis dina ékonomi nalika urang peryogi perusahaan langkung ti kantos, sareng éta pro-belanja nalika urang kedah motong sabuk urang. Jalma-jalma anu ngarahkeun berita henteu ngan ukur ngalanggar kapercayaan sareng iklan asli, aranjeunna parantos niupkeun kapercayaan sareng masarakat kusabab usaha jurnalistikna anu leueur, cetek sareng konéng.

Alesan kunaon kuring maca blog téknologi atanapi ngadangukeun podcast perusahaan tibatan média tradisional nyaéta kusabab eusina dihasilkeun ku para profesional anu ngartos matéri sacara raket, éta waktuna nalika aranjeunna ngadamel papanggihan, sareng éta atah sareng sering henteu disensor kanggo di kaleresan. Kuring nonton berita nyarioskeun ngeunaan téknologi sareng kuring sering nyumputkeun raut kuring dina éra kusabab kurangna élmu. Kuring ogé tiasa nganggo média sosial pikeun milarian inpormasi ti toko perusahaan sareng kéngingkeun sudut pandang anu sanés tina kelompok profesional anu ngagaduhan informasi anu hadé anu kuring jaringan. Ieu ngamungkinkeun kuring ngagunakeun sadaya inpormasi anu kuring tiasa mendakan sareng ngembangkeun pamahaman kuring nyalira tibatan pendapat anu salah informasi tina wartawan anu buru-buru.

Catetan samping ... émut nalika industri berita nyobian ngancurkeun blogger sareng blogging? Aranjeunna benci kana industri sareng bahkan bajoang pikeun nyabut panyalindunganna dina kabebasan pers. Nalika aranjeunna éléh, koran janten blogging sareng ayeuna nuju kana produksi kontén pikeun bisnis? Wah ... nyarioskeun ngeunaan hiji-dalapan puluh!

Usaha Kedah Nyingkahan Iklan Asli

Pangaruh négatip tina iklan négatip pikeun situs berita nyaéta kapercayaan. Pamaké wéb Amérika Serikat anu kontéstal pikeun ngaidentipikasi naha aranjeunna henteu percanten kana situs anu ngajalankeun artikel anu disponsoran:

warta-situs-kredibilitas-umur

 

Ieu tiasa janten masalah pikeun bisnis ogé. Dina sadaya padamelan anu parantos kami laksanakeun ku palanggan online, ngamajukeun blogging perusahaan sareng média sosial - pusatna sadayana éta ngagaduhan kapercayaan sareng otoritas anu maca. Tanpa kapercayaan, aya saeutik pisan jalma anu bakal ngempelkeun telepon sareng hoyong damel bisnis sareng anjeun. Kapercayaan anu sadayana sareng ieu iklan pituin mangrupikeun hartos pisan tina tipu daya ... nambihan bandéra sakedik anu nyebatkeun eusi anu disponsoran henteu ngarobih kanyataan yén éta aya pikeun nipu.

Kami henteu ngagaduhan kontén anu mayar dina blog ieu. Kami diuji kapungkur sareng duanana gagal sangsara ogé nganyenyeri reputasi urang. Ayeuna kami ngagaduhan sponsor situs sacara umum anu kami promosikeun iklan dinamis pikeun sareng kami bahkan nyebatkeun éta tina waktos ka waktos dina eusi kami - tapi ku bantahan anu ati-ati pisan ngeunaan hubungan moneter kami. Kami ogé henteu janji pikeun sponsor kami ngeunaan naon anu bakal kami tuliskeun atanapi henteu bakal nyerat ngeunaan aranjeunna.

Nalika kami nampi panulis tamu, arahan anu munggaran kami nyaéta lamun aranjeunna dibayar ku cara naon waé pikeun nempatkeun konténna, urang bakal mecat, mupus tulisan, sareng bahkan tiasa nyandak tindakan hukum. Aranjeunna dititah ngajual di bio pangarangna, henteu pernah dina konténna. Kami hoyong tulisan kami janten inpormatip - dikurilingan kasempetan bisnis tapi henteu nyobian ngajalankeun éta kalayan nipu. Hmmm… ngingetan jaman baheula tina warta tradisional?

Upami klien kami peryogi bantosan dina ngahasilkeun kontén sapertos infographic sareng whitepaper, kami bakal nyiptakeunana sareng nyebarkeunana maranéhanana situs, ngamajukeun dina maranéhanana jaringan… teras urang tiasa ningalikeun éta - kalayan bantahan - tina situs kami. Malah nyebut situs kami bakal ngadorong jalma deui kana situsna, sanaos. Kami henteu nyobian bersaing pikeun bola panon, kami nyobian masihan nilai pikeun pamiarsa urang. Aya puluhan potongan eusi anu dihasilkeun pikeun klien anu kami henteu kantos bagikeun di dieu.

Kami henteu ogé toko berita sareng kami ngakuan tanggung jawab anu parantos dipasihkeun ku kamekaran pemirsa sareng komunitas di dieu. Tapi teras urang henteu kedah mayar sareng ngatur birokrasi sareng sababaraha lapisan manajemén, ogé. Mungkin nilai warta anu disayogikeun ku toko ieu ngan saukur disaluyukeun pikeun éta leres-leres pantes pikeun masarakat. Sugan aranjeunna kedah milarian nguatkeun staf editorial sareng fokus dina nyayogikeun kualitas tibatan ningkat pendapatan. Penghasilan sareng kapercayaan.

Tumuwuhna Periklanan Asli

Mopub ngabagi kumaha gancangna méakkeun iklan pituin naék dina jaringanna sorangan:

Iklan Asli Mopub

Photo: Minggu tukang peuting kalayan John Oliver

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.