Naon Sistem Net Promoter Score (NPS)?

skor promotor bersih nps

Minggu kamari, kuring ngumbara ka Florida (kuring ngalakukeun ieu unggal kuartal atanapi langkung) sareng pikeun pertama kalina kuring ngupingkeun buku ngeunaan Audible nalika turun. Kuring milih Patarosan Ultimate 2.0: Kumaha Perusahaan promotor Net berkembang di Dunya anu Didorong ku Palanggan saatos dialog sareng sababaraha ahli pamasaran online.

nu Sistem Skor Promoter Net didasarkeun tina patarosan saderhana ... éta patarosan pamungkas:

Dina skala 0 dugi ka 10, kumaha kamungkinan anjeun ngarujuk babaturan?

Buku éta ngajelaskeun kumaha sistem sumber terbuka parantos diadopsi di sadaya industri, sering dirobih saluareun skala 0 dugi ka 10, patarosan sakapeung bénten-bénten, sareng patarosan-patarosan lanjutan dioptimalkeun sareng waktosna nyayogikeun skor anu valid sacara statistik anu ngagambarkeun kaséhatan. tina perusahaan anjeun. Émut yén éta sanés skor khusus anu diperyogikeun pikeun ngaduga kumaha kinerja perusahaan, éta kedah dianalisis ngalawan sadaya skor pesaing di industri anjeun. Anjeun teu kedah gaduh 9 nalika sésana industri anjeun ngadorong 3s! Sababaraha industri ngan saukur narik pelanggan anu pikareueuseun.

NPS janten alat anu cukup umum pikeun ngukur kasatiaan palanggan sareng pangaruh pamasaran, penjualan, layanan palanggan sareng bahkan kasihatan kauangan perusahaan. Beda sareng seueur métrik kinerja konci jangka pondok pikeun perusahaan, NPS nyayogikeun kumaha kamungkinan konsumén anjeun tetep sareng anjeun bahkan nyarankeun anjeun. Kusabab nahan konsumén penting pisan pikeun kameunangan sareng lisan ti salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun kéngingkeun palanggan, NPS ngabuktikeun dirina janten sistem anu saé pisan pikeun ngaramal kasihatan jangka panjang perusahaan. Nalika sadaya departemén sareng strategi dijantenkeun pikeun ngaoptimalkeun kasatiaan palanggan anjeun, anjeun henteu ngajalankeun résiko gaduh silo anu saling bersaing dina organisasi anu tiasa ngahasilkeun jumlah anu seueur - tapi henteu nyayogikeun pangalaman pelanggan anu hébat.

Dina akar na, NPS = Perséntase promotor - Perséntase Detractors. Janten, upami 10% konsumén anjeun ngamajukeun perusahaan anjeun sareng 8% ngarugikeun mérek anjeun ngalangkungan kecap-kecap anu négatip, anjeun gaduh NPS 2.

Sistem Skor Promosi Net ngarecah konsumén anjeun kana promotor, detractors sareng pasip. Unggal perusahaan kedah ngirangan detractors na sabab peryogi sakitar 5 promotor pikeun merangan unggal detractor ... anu lumayan aya damel! Sareng unggal bisnis bakal langkung saé upami ngajauhan pasip sareng detractors sadayana sareng narik pelanggan anu pas - promotor. Saluareun kasatiaan palanggan, NPS ogé nuju kana analisa kapuasan pagawé. Sakumaha anjeun ngarepkeun mendakan palanggan pikeun ngamajukeun usaha anjeun, anjeun ogé hoyong pagawé anu ngamajukeun ogé!

The folks di Duta Besar ngahijikeun infographic ieu dina Net Promoter Score anu jumlahna:

pamahaman-the-net-promoter-skor

PS: Nalika buku éta hebat, IMO sigana masalahna tiasa dikirangan langkung ti 7 jam janten ngan sababaraha, sanaos. Éta tautan afiliasi kuring upami anjeun badé mésér buku.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.