Rencanana Netflix Ngadopsi Pidéo Berbasis Iklan On Demand (AVOD) nunjuk kana Tren anu Langkung Lega Dina Layanan Streaming

Netflix AVOD - Advertising-Based Video On Demand

Langkung ti 200,000 palanggan parantos ninggalkeun Netflix leuwih kuartal kahiji 2022. sharing na ragrag, sarta pausahaan ieu shedding karyawan pikeun ngimbangan. Sadaya ieu kajantenan dina waktos Converged TV (CTV) platform anu ngarasakeun popularitas unparalleled diantara duanana publik Amérika sarta pemirsa internasional, hiji trend anu sigana duanana stabil sarta dipikaresep némbongkeun pertumbuhan. Kasulitan Netflix, sareng kumaha dugi ka titik ieu, mangrupikeun carita panjang sanés anu pantes sahenteuna hiji bab. Tapi, éta ogé patut ningali kana résponna, sareng sajumlah jasa streaming anu sanés, pikeun ngadopsi pidéo pariwara anu dipénta (AVOD) modél bisnis.

Naon AVOD?

Hiji model panghasilan dumasar-iklan pikeun konsumsi video dimana pamakéna kudu ningali Iklan haratis pikeun lalajo eusi sabenerna nu aranjeunna mutuskeun pikeun lalajo. Conto populér nyaéta YouTube. AVOD nguntungkeun pikeun platform anu ageung atanapi fokus kana topik sabab modélna peryogi jumlah pamirsa anu ageung pikeun nyéépkeun biaya produksi.

Advertising-Dumasar Video on Demand

Ékonomi anu langkung ketat hartosna pamirsa anu langkung jelas

Kalayan palanggan anu bocor platform, éta henteu heran yén Netflix ayeuna mikir ngeunaan ngalebetkeun jasa berbasis AVOD. Inflasi mangrupakeun masalah tumuwuh di AS jeung nagara séjén: gajih anu ngeuyeumbeu sarta biaya hirup naek, sarta salaku hasilna, pamakéna kirang daék méakkeun duit kana expenses teu perlu. Digabungkeun sareng Netflix saleresna ningkatkeun biaya langgananna - naék tina $ 13.99 ka $ 15.49 - konsumén sadar anggaran ngabatalkeun kaanggotaanna.

Ku ngadopsi modél AVOD, Netflix ngaharepkeun pikeun nerapkeun solusi pikeun sababaraha masalah, kalebet persaingan anu ningkat sareng paménta konsumen anu langkung mirah pikeun kontén anu dirojong ku iklan. Sareng sanés ngan ukur Netflix anu aya kana strategi ieu; sajumlah platform ngarah séjén geus diadopsi AVOD. HBO, kasohor acara TV kaasup Game of Thrones jeung Sopranos, ngaluncurkeun layanan anu dirojong iklan dina Juni taun ka tukang pikeun $ 9.99 salaku alternatif pikeun standar, pilihan bébas iklan, anu hargana $ 14.99.

Ogé kudu dicatet yén sajarahna, Netflix telat kana konsép rencana harga AVOD. Hulu, raksasa streaming utama anu sanés, parantos nawiskeun jasa anu dirojong iklan salami sababaraha taun, anu 50% langkung mirah tibatan jasa gratis iklanna, sareng akunna. 70% tina pemirsa platform urang. Naha ieu mangrupikeun hal anu tiasa ngarobih nasib Netflix?

Kasep atawa Fashionably Awal?

Hiji tiasa nyebatkeun yén Netflix ngan telat, sabab nalika ngalaman kasulitan, éta boro aya dina turunna terminal, sareng perusahaan masih resep kana posisi hegemonik di pasar CTV. Sakali deui, nalika pamirsa mikirkeun CTV/OTT, aranjeunna mindeng mikir Netflix. Ngagunakeun modél AVOD pikeun nyadiakeun modél langganan anu langkung mirah dina waktos naékna biaya sareng gajih anu stagnan, kusabab alesan anu jelas, sigana bakal suksés. Urang ngan ukur kedah ningali conto Hulu tina sababaraha taun ka pengker dimana perusahaan nawiskeun modél murah, dumasar-iklan, kabuktian populer, sareng nganggap yén éta dilakukeun dina waktos anu gaduh konstrain ékonomi anu langkung sakedik.

Topik karagaman nyaéta salah sahiji anu nyerep média Amérika dina tingkat anu lumayan ayeuna, sareng éta rada prescient, sabab Netflix nembé ngumumkeun yén éta bakal ngaleungitkeun sababaraha anu paling seueur. sadar sosial pagawe. A sawala ngeunaan merits finansial of diversity dina eusi mangrupakeun subjék pikeun waktos sejen, tapi aya wewengkon sejen dimana diversity, dina formulir pancen mangpaat, aya - model langganan. 

Ku nyayogikeun langkung seueur pilihan ka konsumen kalayan tingkat harga anu béda-béda, anjeun mastikeun yén platform anjeun henteu kamungkinan ngalaman ditarikna palanggan anu parah, khususna dina kaayaan kasusah ékonomi. Tingkat langganan anu béda nyebarkeun résiko ditarikna palanggan, khususna upami platform anjeun nyayogikeun panawaran tingkat anggaran, hal anu dipikaresep ku Netflix ayeuna. 

Aya ogé kauntungan tambahan (sareng rada signifikan) dina belanja iklan dina jasa basis CTV di AS ngembang sacara éksponénsial:

Ladenan basis CTV parantos ningkat kana $13 milyar dina 2021 sareng kamungkinan ngahontal langkung ti $17 milyar taun ieu.

TVSquared, Kaayaan TV Konvergen

Ieu mangrupikeun pasar anu ngembang kalayan minat anu jelas ti para investor sareng konsumen sami, sareng upami Netflix henteu ngalaman masalah ayeuna, sigana perusahaan bakal ngalih ka wilayah AVOD pamustunganana.

Kualitas Iklan Leuwih Kuantitas

Urang tiasa ngarep-ngarep ningali sababaraha parobihan dina industri TV canggih di 2022 sareng salajengna, sareng AVOD sigana bakal di payuneun prosés ieu, khususna formatna beuki diadopsi ku platform CTV utama. Tren ieu tiasa dicirikeun ku pangsaeutikna iklan anu leres-leres dijalankeun salami pilem sareng acara TV - sabab jasa CTV moal hoyong ngajalankeun résiko ngaleungitkeun palanggan énggal kalayan seueur teuing iklan, khususna upami iklan éta tiasa dianggap teu relevan pikeun pangguna. . Hulu ayeuna tiasa ngajalankeun antara 9-12 menit iklan per jam, tapi pamilik perusahaan Disney ngarencanakeun ngajalankeun sakedik opat menit per jam nalika ngaluncurkeun sistem AVOD sorangan taun ieu.

Upami tren pangsaeutikna iklan per jam ieu diteruskeun, sareng aya unggal indikasi anu nunjukkeun yén éta bakal dilakukeun kumargi Disney nempatkeun dirina janten pamaén pasar utama, maka masalah konci pikeun pangiklan bakal mastikeun yén aranjeunna ngadopsi pendekatan dumasar kana tingkat luhur. -kualitas targeting. Panyipta iklan anu damel di AVOD kedah émut ieu sareng nganggo data sareng alat analitik anu aya pikeun mastikeun aranjeunna nargétkeun pamirsa anu leres dina waktos anu pas.

Ogé, pamaké anu jadi leuwih gampang babagi rekening maranéhanana, nu ngagambarkeun tangtangan sakumaha eta bisa nyieun eusi iklan leuwih hese sasaran. Lamun yakin yén panongton anjeun leuwih gampang babagi kecap akses maranéhanana ti rata lajeng mertimbangkeun targeting umur husus sarta dumasar gender, sakumaha sandi-sharers condong jadi ngora jeung kirang nguntungkeun ékonomi. Ieu ngagambarkeun pendekatan lega, sarta targeting precision kedah tetep pilihan pangalusna pikeun advertisers, tapi bari fenomena babagi ieu aya, pendekatan lega bisa jadi mangpaat. Nanging, parantos aya tanda-tanda yén pangguna anu ngabagi kecap konci tiasa langkung sesah pikeun ngalakukeunana dina waktos anu caket.

Netflix gaduh rencana pikeun ngecas biaya tambahan di luhur bungkusan langganan anu tos aya pikeun unggal waktos kecap konci dibagikeun. Dina uji coba di tilu nagara béda, fee babagi téh ngeunaan $2.13 per bulan di Peru, $2.99 ​​di Kosta Rika, sarta $2.92 di Chili. Ieu écés bakal ngahasilkeun pendapatan pikeun Netflix, tapi dina waktos perusahaan ngarencanakeun nawiskeun jasa AVOD pikeun ngahémat artos konsumén, éta henteu écés naha inisiatif énggal ieu tiasa ngajauhan langkung seueur pangguna.

Salami biaya krisis hirup tetep, teras AVOD bakal terus ningkat dina popularitas diantara platform streaming online. Éta bakal pikaresepeun pikeun ningali kumaha kaputusan Netflix pikeun cabang kana AVOD pikeun perusahaan, tapi henteu paduli kasuksésan atanapi kagagalan, AVOD sacara umum bakal teras-terasan mikaresep posisi anu kuat. Salami advertisers nangtung siap nyieun eusi inovatif tur ngalakonan, aranjeunna dipikaresep bakal neruskeun makmur dina bentang ékonomi ayeuna.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.