New Domain Regular Expression (Regex) alihan Dina WordPress

Regex - Ekspresi Biasa

Pikeun sababaraha minggu ka tukang, urang parantos ngabantosan klien pikeun ngalakukeun hijrah anu rumit sareng WordPress. Kliénna ngagaduhan dua produk, anu duanana parantos populér dugi ka aranjeunna kedah ngabagi usaha, mérek, sareng konténna pikeun misahkeun domain. Éta lumayan lah!

Domain anu aya na tetep nempatkeun, tapi domain anyar bakal gaduh sadaya eusi anu aya kaitannana sareng produk éta ... tina gambar, tulisan, studi kasus, unduhan, bentuk, basis pangetahuan, sareng sajabana. Kami ngalakukeun inok sareng ngarayap situs pikeun mastikeun yén kami henteu moal sono kana hiji aset.

Sakali kami ngagaduhan situs anyar dina tempat sareng operasional, waktos kanggo narik saklar sareng nempatkeun éta langsung parantos sumping. Éta hartosna yén naon waé URL tina situs primér anu kagolong kana produk ieu kedah dialihkeun ka domain anu énggal. Kami nyimpen paling jalur anu saluyu antara situs, janten konci nyaéta nyetél alihan anu pantes.

Alihan Plugins dina WordPress

Aya dua plugins populér anu sayogi anu damel padamelan ngatur alihan sareng WordPress:

  • redirection - panginten plugin anu pangsaéna dina pasaran, kalayan kamampuan éksprési biasa sareng bahkan kategori pikeun ngatur pangalihan-pangalihan anjeun.
  • SEO Rankmath - plugin SEO ringan ieu mangrupikeun napas anu seger sareng ngajantenkeun daptar kuring Plugins WordPress Pangsaéna di pasar. Éta gaduh alihan salaku bagian tina tawaran na bahkan bakal ngimpor data Redirection upami anjeun hijrah ka dinya.

Upami anjeun nganggo mesin Managed WordPress Hosting sapertos WPEngine, aranjeunna gaduh modul kanggo nanganan alihan sateuacan jalmi kantos pencét situs anjeun… fitur anu saé pisan anu tiasa ngirangan latency sareng overhead dina hosting anjeun.

Sareng, tangtosna, anjeun tiasa tulis aturan pangalihan kana file .htaccess anjeun dina sérver WordPress anjeun ... tapi kuring moal nyarankeun éta. Anjeun salah kasalahan sintaksis tina ngajantenkeun situs anjeun henteu tiasa diakses!

Kumaha Cara Nyiptakeun alihan Regex

Dina conto kuring nyayogikeun di luhur, sigana mah saderhana ngan saukur ngalakukeun pangalihan khas tina subfolder kana domain sareng subférder anu énggal:

Source: /product-a/
Destination: https://newdomain.com/product-a/

Tapi aya masalah sareng éta. Kumaha upami anjeun parantos ngadistribusikaeun tautan sareng kampanye anu ngagaduhan querystring pikeun ngalacak atanapi rujukan kampanye? Kaca-kaca éta moal leres dialihkeun. Sugan URL na nyaéta:

https://existingdomain.com/product-a/?utm_source=newsletter

Kusabab anjeun nyerat pertandingan anu pasti, URL éta moal dialihkeun ka mana waé! Janten, anjeun panginten bakal kagoda ngajantenkeunana janten ungkapan biasa sareng nambihan wildcard kana URL:

Source: /product-a/(.*)
Destination: https://newdomain.com/product-a/

Éta saé saé, tapi masih aya sababaraha masalah. Mimiti, éta bakal cocog sareng URL naon waé / produk-a / di jerona teras alihan sadayana ka tujuan anu sami. Janten sadaya jalur ieu bakal dialihkeun ka tujuan anu sami.

https://existingdomain.com/product-a/
https://existingdomain.com/help/product-a/
https://existingdomain.com/category/parent/product-a/

Éksprési rutin mangrupikeun alat anu saé. Mimiti, anjeun tiasa ngamutahirkeun sumber anjeun pikeun mastikeun yén tingkat folder dicirikeun.

Source: ^/product-a/(.*)
Destination: https://newdomain.com/product-a/

Éta bakal mastikeun yén ngan tingkat folder primér anu bakal dialihkeun leres. Ayeuna pikeun masalah anu kadua ... kumaha anjeun kéngingkeun inpormasi querystring anu ditangkep dina situs énggal upami pangalihan anjeun henteu kalebet? Nya, ungkapan biasa gaduh solusi anu hadé pikeun éta ogé:

Source: ^/product-a/(.*)
Destination: https://newdomain.com/product-a/$1

Inpormasi wildcard leres-leres ditangkep sareng nambihan tujuan ku ngagunakeun variabel. Janten…

https://existingdomain.com/product-a/?utm_source=newsletter

Leres bakal dialihkeun ka:

https://newdomain.com/product-a/?utm_source=newsletter

Émut yén wildcard bakal ngaktipkeun subférder ogé dialihkeun, janten ieu ogé bakal diaktipkeun:

https://existingdomain.com/product-a/features/?utm_source=newsletter

Badé alihan ka:

https://newdomain.com/product-a/features/?utm_source=newsletter

Tangtosna, ungkapan biasa tiasa langkung rumit tibatan ieu ... tapi kuring ngan ukur hayang nyayogikeun conto gancang kumaha cara nyetel alihan regex wildcard anu ngalirkeun sadayana kalayan bersih ka domain anu anyar!

2 Komentar

  1. 1

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.