Koran kedah mikir…

koran.gifTi Seth blog dinten ieu perkawis an artikel dina Éditor sareng Penerbit ngeunaan pandangan Godin ti Leutik nyaéta Anyar Anyar sareng kumaha éta lumaku pikeun Industri Koran.

Kaseueuran perusahaan anu ngarepkeun nyalira bakal ngalakukeun analisis SWOT ngabandingkeun dirina kana persainganna. Masalahna nyaéta média 'lokal' ngalakukeun padamelan hébat pikeun malire Internét salaku ancaman pikeun waktos anu lami. Henteu dugi Koran masihan pendapatan Klasifikasi kana Daptar Craig sareng eBay aranjeunna terang yén hal Interweb ieu aya di dieu pikeun cicing. Tapi aranjeunna henteu acan ngagulung otot régional sareng ngamangpaatkeun dimana ayana.

SWOT = (S) panjangna, (W) éaknesses, (O) kasempetan, (T) hreats

Aya tilu faktor konci anu gaduh koran ngeunaan persaingan Internét na: sinyalna lokal, distribusi lokal sareng sumberdaya lokal. Naha anjeun ningali anu sami di dinya? Lokal, lokal, lokal !!! Ieu mangrupikeun 3 faktor anu kedah dirobih janten kaunggulan kompetitif sapeuting! Kuring nyéépkeun langkung ti dasawarsa dina industri koran ngagorowok tina luhur paru-paru kuring yén urang peryogi ngamangpaatkeun kakuatan urang pikeun ngamangpaatkeun kasempetan janten lokal. Éta dina Ceuli pireu.

Masalah utama nyaéta industri koran mangrupikeun industri sumbang. Pamingpinna dididik dina industri sareng jarang ninggalkeun industri pikeun bakat. Industri Internét, di sisi séjén, parantos ngumpulkeun bakat ti seueur industri - kalebet Koran (moi).

Kuring henteu yakin yén kuncinya nyaéta koran kedah mikir leutik, kuring leres-leres yakin yén aranjeunna peryogi ngan ukur ngamangpaatkeun bédana anu ngagaduhan salaku bisnis régional. Ogé, kuring pikir waktosna aranjeunna mimiti ningali di luar opat témbokna pikeun narik bakat. Jalma anu parantos aya saumur hirupna henteu ngalakukeun éta saé pisan.

One comment

  1. 1

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.