Koran Masih Salah Ngira Nilai Na

Rada lami saprak kuring teu resep ngeunaan koran. Kusabab kuring sumping ti industri, éta masih aya dina getih kuring sareng sigana bakal salawasna. Koran munggaran anu kuring kantos damel nyaéta kanggo dijual, sareng koran lokal di dieu ngambekan napas terakhirna. Sapertos seueur, kuring henteu maca koran deui, kacuali kuring ningali tulisan anu disarankeun ngalangkungan Twitter atanapi salah sahiji eupan anu kuring nyerna.

Bulan ieu urang Majalah .NET nyebatkeun tulisan pondok ngeunaan kumaha Google sareng micropayments tiasa nyobian nyalametkeun industri koran. Sigana mah Google parantos ngalebetkeun rekomendasi ka Asosiasi Koran Amérika ngeunaan rencana ngamangpaatkeun micropayments. Jujur, kuring pikir ieu ideu anu pikareueuseun. Koran online pamiarsa henteu hadé pisan - janten kuring henteu percanten nyungkeun artos atanapi dua artos artosna.

Koran buta ngeunaan nilaina. Pers bébas gaduh sajarah anu warna-warni di nagara ieu… dugi ka 40% margina kauntungan pikeun nyempetkeun iklan kana unggal juru tulisan éta kajantenan. Buka ruang rapat koran sareng diskusi ngeunaan sadayana ngeunaan pendapatan iklan sareng kumaha cara nyetak tinta dina tangkal paéh kanggo kauntungan. Buka mogul koran naon waé sareng sadayana tentang kumaha motong staf, ngaleutikan biaya koran, sareng - mung ayeuna - kumaha ngamimitian kéngingkeun kauntungan online.

Lengser tina salah sahiji paguneman éta mangrupikeun bakat luar biasa para wartawan pikeun ngagali jero sareng nyerat tulisan anu jero anu duanana ngajaga masarakat sareng ngajaga démokrasi urang. Sababaraha taun ka pengker, kuring nyarios éta ngajual berita parantos maot… Kuring ngémutan deui ayeuna.

Ieu naséhat kuring ka koran:

Entong ngajual kontén anjeun ka pamiarsa. Sabalikna, ngajual kontén anjeun ka portal, halaman wéb, sareng bisnis. Ngidinan halaman wéb pikeun mendakan sareng nyaring inpormasi anu aranjeunna hoyong tampilkeun, ngamungkinkeun aranjeunna ngahijikeun kontén kana situsna nyalira, sareng ngamungkinkeun aranjeunna nampilkeunana sapertos anu aranjeunna pikahoyong ditepikeun ... kalayan biaya.

Koran panginten parantos janten média iklan anu efektif salami mangtaun-taun, tapi aranjeunna kedah uih deui kana akarna… nyayogikeun kontén anu hébat sareng panulis anu paling berbakat dina industri sareng daérah masing-masing.

Prosés nyetir carita tina ideu pikeun nyetak mangrupikeun prosés anu luar biasa anu, numutkeun kuring, musnah dina sababaraha taun ka pengker. Koran kedah balik deui kana akar na upami aranjeunna hoyong salamet. Ngidinan wartawan pikeun nyohor ngaran dirina, mayar aranjeunna pikeun kinerja konténna, ngamungkinkeun aranjeunna janten bintang rock. Éta henteu hartosna wartawan kedah ngajual jiwa ... aranjeunna ngartos pentingna reputasi anu bersih.

xnumx_xnumx.jpg Abdi resep pisan pikeun nambihan eusi dina Martech Zone kalayan eusi ti wartawan propésional jadi mata pelajaran sareng konténna duanana lega jeung jero ... bari ngajaga biaya handap.

Anu di luar industri parantos ningali kasempetan éta. Sobat Taulbee Jackson parantos ngaluncurkeun Jasa Kandungan Digital Raidious, sareng perusahaanna nginjeum prosés boh bakat ti industri koran. Ironisna, éta koran lokal ngalakukeun tulisan dina ngamimitian.

Kuring henteu yakin lamun aya harepan koran pikeun nyabut diri tina batang ieu. Kuring ngan ukur resep ningali bakat organisasi ieu bakal musna, sanaos. Eusi anu hébat sesah milarian ayeuna ... maka kabutuhan pikeun milarian média sosial anu canggih. Koran tiasa nyéépkeun jurang, ngajaga bakatna, sareng ngalih deui kana kauntungan.

3 Komentar

  1. 1

    Doug,

    Kuring pikir anjeun leres dina ieu. Industri koran éta (sareng kedah deui) dina bisnis warta, sanés bisnis iklan. Naha henteu ngungkit naon anu parantos aranjeunna gaduh - wartawan - sareng masihan aranjeunna infrastruktur pikeun ngajalajah karajinanna. Modelna bakal sami sareng agén perumahan anu saluyu sareng agénsi khusus.

    Thanks.

    Curt Franke, BitWise Leyuran

  2. 2

    Anjeun nyarios koran pamaca online "henteu saé pisan." Numutkeun Quantcast:

    NYTimes.com -> situs rengking 45th
    LATimes -> situs rengking ka-110
    SFGate.com -> situs rengking ka-133
    WashingtonPost.com -> situs rengking ka-152
    NYDailyNews.com -> situs rengking ka-160

    Tempo yén ieu situs lokal (sanajan ieu teu boga daya tarik nasional), sarta tempo jajaran ieu ngalawan situs kawas facebook, google na yahoo, abdi bakal nyebutkeun readership téh geulis alus. Kamampuhan pikeun monetisasi mangrupikeun patarosan anu béda-béda.

    • 3

      Rengking @Halwebguy mangrupikeun snapshot, mangga tingali tren di perusahaan ieu. Nytimes tanked di 2009 sarta ngan nembe dimimitian ngawangun readership online. Latimes datar dina taun kamari. SFGate parantos datar salami 2 taun. Washingtonpost.com parantos turun ka handap dina taun ka tukang. NYDailyNews.com mangrupikeun hiji-hijina anu katingalina tumbuh saé.

      Émut yén narik sababaraha situs top henteu nyarioskeun dongéng sadaya industri, sanaos! Kuring maca sababaraha situs ieu anu anjeun nyarioskeun… tapi kuring ngalakukeun éta kusabab kuring ngabatalkeun koran lokal sareng ngeureunkeun macana unggal dinten. Gemblengna, pamiarsa koran online terus turun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.