Teu langkung Googling ... tapi anjeun tiasa Yahoo!

Yahooglenu Seattle Times ngalaporkeun yén Google badé ngambah jalma-jalma anu ngagunakeun kecap pagawéanana kalayan sia-sia. Pilgrim Marketing mendakan anu saé post blog ti Yahooer anu nyarios ... anjeun moal tiasa Google tapi ngaraos bébas ka Yahoo!

Dina hiji gerakan nyapu, Yahoo! parantos janten asik sareng Google parantos janten perusahaan jahat. Kuring ngalakukeun sababaraha penjelajah sareng teu acan ningali koméntar ti Google ngeunaan naha aranjeunna milih pikeun ngalakukeun tindakan ieu. Sigana kuring mah éta téhnik pamasaran viral anu saé ... ngenalkeun kecap kerja anyar pikeun dunya anu ngagaduhan nami bisnis anjeun, sareng anjeun bakal ngadu'a? Hal satuluyna anjeun terang industri musik bakal ngajanggélék sareng bakal ngamimitian ngagugat jalma-jalma kusabab ngabagi musik hébat! (Oh antosan ...)

Kuring kedah nganjang ka kantor pusat Google nalika dina perjalanan bisnis taun kamari. Kuring kagum ka kampus, skuter, dapur, korsi pijat, sareng sajabana. Sababaraha pikiran ngalangkungan sirah kuring ... aéh, asik, tempat ieu seueur teuing artos, sareng jalma-jalma ieu tiasa nganggo kode pakéan! Tapi ayeuna katingalina yén 'perusahaan' ayeuna sacara resmi di kampus. Salah sahiji hint ieu nalika Imah Kambrian diturunkeun ti kampus saatos nyobian nyoco Google ku sarébu pizza.

Pikeun perusahaan anu leres-leres hasil dumasarkeun kana pamasaran viral, endah pikeun kuring yén nalika aya kasempetan pikeun bener-bener nunjukkeun kumaha 'asik' aranjeunna nyarios, aranjeunna ngan saukur bodo. Best Buy damel taun kamari ieu nalika Improv Everywhere ngagaduhan sababaraha ratus jalmi sapertos anu katingali sapertos karyawan Best Buy sareng aranjeunna teras kaganggu, pulisi nelepon, sareng aranjeunna dipasihan boot.

Intina, upami anjeun badé nyarios ka jalma yén anjeun énggal, pinggul, keren, bom, ketat, sareng sajabana ... maka langkung saé anjeun henteu ngaco éta dina hiji gerakan bodo. Google nembé turun 10 derajat dina coolmometer kuring.

Dear Bapak Google,

Punten tong dicabut email abdi, pamaca, analytics, pemetaan api, forum diskusi, atanapi akun halaman utama google. Kuring masih pikir anjeun cool. Ngan henteu as tiis.

Salam Hormat,
Doug

Yahoo! kedah ngamangpaatkeun kasempetan ieu. Dupi anjeun yahooing?

2 Komentar

  1. 1

    Google kedah ngajagi namina atanapi éta bakal leungit hak ciptana sareng situs porno mana waé tiasa nganggo kecap éta pikeun narik lalu lintas. Tangtu Yahoo hayang anjeun Yahoo! salaku kecap pagawéan. Inget iklan TV maranéhanana anu nanya "Naha Anjeun Yahoo !?" Hanjakal, taya sahijieun tuh Yahoo. Tapi tanpa iklan, jalma ngamimitian Googling. Kumaha ngerakeun pikeun Yahoo! Anjeun teu tiasa ngiklankeun atanapi ngabela kasejuk, anu ngajantenkeun anjeun janten kecap pagawéan.

    Isu Cambrian House nunjukkeun Sisi Gelap Google anu ageung: Ieu rasiah. urang sakabehna anu ngaléngkah dina harta Google tanpa diondang bakal di-boot. Kuring geus booted kaluar. Ieu rada senang.

  2. 2

    Richard,

    Abdi condong satuju sareng anjeun ngeunaan Google kedah ngajaga hak ciptana; kumaha oge, kuring sok manggihan eta metot yén pausahaan teu ngawadul nepi ka duit ngalir. Google henteu ngawadul salaku ngamimitian nalika jalma-jalma mimiti nganggo istilah 'googling'; maranéhanana paling dipikaresep starved pikeun perhatian. Nanging, ayeuna aranjeunna tiasa nanggung jabatan hukum, sigana teu tulus éta ayeuna aranjeunna bade nyobian ngajaga ngaran alus maranéhanana.

    Ieu sinonim jeung industri rékaman. Nalika anjeun musisi bangkrut, anjeun menta jalma-jalma pikeun ngadangukeun… nalika anjeun multi-jutawan, anjeun kedah ngahubungi RIAA sareng ngamimitian ngagugat.

    Doug

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.