Punten Henteu Ngabandingkeun NSA Spying sareng Marketing

nsa nenjo ngalawan pamasaran

Salah sahiji paguneman anu kuring teraskeun ningali naék ka luhur Kontroversi spionase NSA nyaéta perusahaan-perusahaan parantos ngempelkeun data sapertos ieu di Amérika pikeun usaha pamasaran.

Pikeun anjeun di luar Amérika Serikat, Konstitusi rada jelas sareng Amandemen Kaopat pikeun Bill of Rights kami salaku warga nagara.

Perbaikan Kaopat kana RUU Hak

Hak masarakat pikeun aman pikeun jalma, imah, kertas, sareng épékna, ngalawan pamilarian anu teu wajar sareng panyitaan, moal dilanggar, sareng henteu aya waran anu kedah dikaluarkeun, tapi ku sabab anu disababkeun, dirojong ku sumpah atanapi negeskeun, sareng khususna ngajelaskeun tempat anu kedah dipilarian, sareng jalmi-jalmi atanapi barang-barang anu kedah direbut.

Naha anjeun henteu percanten yén kumpulan data meta kedah atanapi henteu kedah ditutupan dina Amandemen ka-4 henteu bakal didebat di dieu. Kuring gaduh kayakinan kuring nyalira tapi kuring sanés pangacara Konstitusi (komo aranjeunna henteu satuju).

Anu kuring hoyong debatkeun nyaéta tujuan sareng metodologi kumpulan data meta. Pikeun perusahaan, data ieu dikumpulkeun pikeun ngahususkeun sareng ningkatkeun pangalaman pangguna sacara online kalayan tujuan ningkatkeun akuisisi, ingetan atanapi nilai pelanggan. Éta mata pelajaran anu pikaresepeun pikeun sababaraha - utamana kumaha data na akumulasi sareng naha konsumen henteu nampi ijin na. Kaseueuran waktos aranjeunna leres, tapi éta dikubur dina mumbo-jumbo sah tina istilah panggunaan anu anjeun satuju nalika anjeun daptar pikeun layanan.

Kuring terang kuring mangrupikeun pamasar janten pendapat kuring miring, tapi kuring resep yén perusahaan merhatoskeun kuring. Abdi hoyong bagikeun inpormasi sareng aranjeunna sareng kuring hoyong aranjeunna ngagunakeunana pikeun ningkatkeun pangalaman palanggan kuring. Upami éta hartosna rekomendasi produk atanapi olahtalatah anu dituju, punten lakukeun! Abdi resep rekomendasi produk!

Ayeuna, hayu urang sami-sami tujuan pemasar ka tujuan spionase pamaréntah. Pamaréntah ngudag data meta nyaéta pikeun ngaidéntifikasi pola anu nyababkeun panilitian anu langkung jero ngeunaan warga nagara dumasar kana paripolahna. Panilitian éta tiasa ngakibatkeun tuduhan sareng pamustunganana, panjara. Janten nalika para pemasar milarian ngajual langkung seueur ku data ... pamaréntah milarian mendakan sareng panjara jalma-jalma pikeun ngajagi Amerika.

Éta henteu caket sami, punten lirén ngabandingkeun anu dua.

Abdi henteu maksad janten licik, tapi punten tingali sajarah panjara kami di nagara ieu. Numutkeun data, 95% tina kayakinan kajahatan mangrupikeun hasil tina tawaran tawar anu teu aya buktos resmi anu kantos ditepikeun, sareng anu paling henteu pernah ngaganggu banding.

Janten hayu urang nyandak longshot di dieu. Kuring sering ngumbara sareng kuring ngabahas politik online. Sabaraha lami waktosna pikeun nungkulan paguneman kuring anu naroskeun pamaréntah sareng kagiatan anti pamaréntahan atanapi téroris anu sacara géografis di Amérika Serikat? Minggu ayeuna, kuring nuju ka Chicago. Sugan aya sél angon di Chicago dina sababaraha mil ti hotél kuring anu pamaréntah ngumpulkeun data. Sabaraha tumpang tindih anu bakal diperyogikeun pikeun kéngingkeun bukti-bukti kaayaan anu cekap pikeun nempatkeun kasusna ka kuring? Ngagabungkeun ieu sareng senapan kuring sareng kumaha nembonganana?

Ayeuna pasihkeun sadayana - tina kritik pamaréntah kuring, jasa militér kuring, perjalanan kuring ka kota ageung di panjuru dunya, kapamilikan senjata kuring - sareng nambihan kakuatan pinuh ku jaksa féderal kalayan anggaran anu teu aya watesna. Kuring teu ngagaduhan sumber daya pikeun nyewa pengacara anu kuat pikeun membela diri. Naha éta leres-leres jarak jauh? Sigana mah henteu. Deui, sajarah urang leres-leres pinuh ku jaksa anu overzealos anu parantos ngalaman dmana saatos dmana pikeun ningkatkeun pidangan politikna.

Punten tong ngabandingkeun pamasaran perusahaan sareng tujuan pikeun nénjo warga pikeun kaamanan nasional. Aranjeunna béda pisan.

Perhatian NSA: Ngan ukur dicatet yén kuring sanés anti pamaréntah sareng moal nyandak senjata di luar pikeun membela diri. Abdi ngadukung pisan pamaréntah lokal sareng panegak hukum. Kuring sering lawan federalisasi, sanaos, kusabab henteu épisiénsi, overreach sareng korupsi.

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Pikiran anu saé di dieu Doug. Leres langkung seueur urang mimiti ningali paguneman silang kajantenan sareng NSA, data ageung, sareng khususna dina dunya analitik duga. Sakumaha anjeun nyarios, éta sanés mangrupikeun lensa anu akurat pikeun ningali narasi. Kuring bakal ngajawab yén bagian tina naon mantuan marketers ngalakukeun pakasaban hadé tina "teu interrupting" atawa "keur kirang ngarayap" nyaéta kamampuhan anu sabudeureun pamanggih centricity customer. Aya hal sapertos konsumén BAD. Éta tiasa ngahakan énergi sareng sumber daya, ngarugikeun tingkat konversi anjeun, jsb.

    Naha Abdi hoyong buang net badag kaluar aya pikeun newak kebat tina junk, tur écés ngaganggu jalma dina prosés. Upami anjeun nyarios kuring ngagaduhan dua pilihan 100 lead atanapi 1,000 lead unggal ember pikeun $ 1,000. Najan kitu, kuring terang yén 100 lead langkung seueur sapertos kasempetan anu ditutup / meunang. Abdi badé maén persentase sareng investasi dina 100 lead. Naha? Kusabab éta langkung penting yén kami masihan mitra penjualan kami anu saé pikeun diayun. Pikeun neraskeun analogi baseball, anjeun henteu hoyong reps penjualan anjeun ngayun di unggal lapangan sampah…kamungkinan aranjeunna bakal nyerang pisan. Éta jauh langkung nguntungkeun pikeun ningkatkeun rata-rata batting reps anjeun dina pitches anu aranjeunna tiasa nyetir.

    Pola pikir ieu kuring bakal ngabantah henteu ngan ukur nyiptakeun paguneman penjualan kualitas anu langkung luhur tapi ogé ningkatkeun pangalaman palanggan ogé. Kuring anggap sok aya nu Marketers dina kebat nu bade nyemprot jeung neneda jeung nyieun urang kasampak leuwih kawas agén NSA-dipikiran invasif. Nalika urang lebet ka dunya inovasi salajengna dina DPM (manajemén platform data), analitik duga, sareng otomatisasi - pemasar modéren kedah tetep payuneun narasi ieu ngeunaan kakuatan sareng tujuan anu leres tina téknologi ieu. Upami teu kitu, urang bakal teras janten korban kana babad Snowden anu asin ieu.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.