Strategi anu tiasa dilakukeun pikeun Komunikasi Omni-Channel

E-commerce Strategi Komunikasi Omni-kanal

Kumaha anjeun kaleungitan pelanggan? Nyayogikeun pangalaman anu teu saluyu, teu maliré, kirimkeun aranjeunna tawaran anu teu relevan? Sadaya ideu anu saé. Palanggan anjeun bakal ngalih ka perusahaan sanés kanggo mendakan jasa palanggan anu langkung saé, sareng ayeuna jalma ngandelkeun ulasan online salaku kecap-lisan anyar

Kumaha anjeun neundeun konsumén? Sareng sanés ngan saukur ngajaga aranjeunna, tapi piara kasatiaanana pikeun mérek anjeun? Nalika palanggan ngaraos dirawat ku perusahaan anjeun, aranjeunna bakal nyéépkeun langkung sareng anjeun. Tujuanana nya éta pikeun nawiskeun palanggan anu saé sareng konsisten dina sadaya platform bisnis anjeun. 

Tapi CEO sareng Manajer Pemasaran terang yén ieu langkung gampang dibandingkeun sareng dilakukeun. Anjeun peryogi alat pikeun ngabantosan anjeun nyayogikeun jasa palanggan anu berkualitas sareng kualitas luhur anu bakal ngajalankeun bisnis anjeun. Anjeun peryogi Komunikasi Omni-kanal; alat modéren anu mastikeun pangalaman seamless pikeun unggal interaksi pelanggan ti mimiti dugi ka akhir.

Ngawangun Kasatiaan Palanggan di Dunya E-Dagang Ayeuna

Unggal pangusaha ngartos yén manajemén hubungan rumit. Persaingan sengit ngajaga tekanan pikeun ngawangun mérek anjeun supaya konsumén ngaidentipikasi sareng éta sareng tertarik kana carita anjeun. Aya sababaraha strategi anu saé pikeun ngabantosan anjeun pikeun ngalakukeun ieu.

Anggo komunikasi Omni-kanal ka bagean konsumén anjeun sarta ngawangun kampanye pamasaran sasaran pikeun ruas-ruas éta. kalibet konsumén anjeun dina waktos anu pas janten aranjeunna bakal ngaraos katingali sareng dihargaan ku perusahaan anjeun.

1. Bagikeun Palanggan Anjeun

Segmenting konsumén anjeun ngajantenkeun penting pisan pangalaman mésér pribadi mungkin. Nalika anjeun ngajalankeun kampanye pamasaran khusus sareng relevan, anjeun tiasa ningkatkeun nilai hirupna konsumén ' sareng ngawangun kasatiaan. Umumna aya opat cara pikeun ngabagi konsumén anjeun:

  • Geografis (dimana dimana?)
  • Demografi (saha aranjeunna? Jenis kelamin, umur, panghasilan)
  • Psychographic (saha ari aranjeunna saleresna? Tipe kapribadian, kelas sosial)
  • Paripolah (pola belanja, kasatiaan mérek)

Kalayan otomatisasi anu didamel ku AI anjeun tiasa angkat salaku Ecological sakumaha anjeun hoyongkeun sareng segmentasi anjeun, ogé ngumpulkeun data anu berharga ngeunaan konsumén sareng pengunjung situs anjeun.

2. Personalisasi Komunikasi Anjeun

Konsumén hoyong terang aranjeunna penting pikeun anjeun. Aranjeunna hoyong komunikasi hiji-hiji, sareng panilitian nunjukkeun aranjeunna rela tukeur data pribadi pikeun éta. 

Nalika anjeun ngagunakeun alat modéren pikeun ngumpulkeun data ngeunaan pola sareng paripolah pameseran, anjeun tiasa nyayogikeun jinis pangalaman anu dipersonalisasi anu bakal pikaresepeun konsumén anjeun. Strategi kaasup:

  • Nawiskeun waktos anu sénsitip overlay nalika datang nyobian ninggalkeun situs 
  • Ngaropea tawaran upsell dumasar kana kabiasaan mésér palanggan sareng minat
  • Hadirkeun overlay barang karanjang anu ditingalkeun salaku panginget pikeun palanggan anjeun dimana dimana aranjeunna angkat

Sareng seueur deui taktik personalisasi. Perbaikan anu teras-terasan dina alat parangkat lunak pamasaran tiasa ngabantosan bisnis anjeun nyayogikeun solusi anu paling dinamis pikeun kabutuhan pelanggan. Teknologi AI tiasa ngabantosan anjeun ngartos sareng ngaramal kabiasaan mésér, ngabagi data, sareng ngadidik palanggan ngeunaan mérek anjeun - sacara proaktif. Pasihan aranjeunna naon anu aranjeunna pikahoyong saencan aranjeunna naroskeun!

3. Komunikasi dina Waktos Anu Tepat

Ieu sababaraha cara anjeun tiasa nganggo spanduk sacara épéktip:

  • Ngumumkeun…! Nyorot inpormasi anu manpaat (sapertos Gratis Pengiriman) dina momen konci dina prosés mésér.
  • Éksklusifitas. Puncakna minat kana newsletter email mérek anjeun atanapi push notification. Jantenkeun palanggan anjeun hoyong aya dina 'The List'.
  • Naekeun patok. Tambahkeun tekanan pameseran ku nunjukkeun saha waé anu ningali atanapi mésér barang anu sami ayeuna. 

Komunikasi dina Waktos Anu Tepat

Pemberdayaan Tumuh ngalangkungan Téhnologi

Kalayan perangkat lunak komunikasi omni-channel Powered AI perusahaan perusahaan tiasa nyiptakeun pangalaman pelanggan anu hebat. Fitur sapertos Téangan Palanggan Tunggal, Skenario Detil, sareng Lapisan Wéb (overlay dina situs) tiasa ngabantosan strategi pamasaran anjeun. 

Tampilan Palanggan Tunggal

Éta henteu tiasa dilacak pikeun ngalacak sadaya interaksi palanggan ngalangkungan platform anu béda sacara manual. Kalayan komunikasi omni-kanal, sadaya sambungan pelanggan anjeun dilacak - ngalangkungan email, dina telepon, liwat média sosial, bahkan dina acara lokal - dina hiji tempat.

nu Tampilan Palanggan Tunggal (atanapi SCV) nembongkeun profil data pangguna anjeun. Unggal profil ngandung kagiatan situs palanggan, karesep produk, riwayat pameseran, sareng seueur deui. Ngagaduhan sadaya data anu beunghar ieu dina hiji pandangan ngamungkinkeun segmentasi anu khusus sareng pamasaran sasar. 

Pastikeun SCV anjeun nawiskeun kalenturan, skalabilitas, sareng pembaruan sacara real-time, janten anjeun tiasa salawasna nyayogikeun pangalaman palanggan anu paling relevan sareng ngabantuan.

Skenario lengkep

Lamun datang ka ngatur strategi pamasaran anu ditataan anjeun, automation mangrupakeun konci. Siapkeun pemicu komunikasi dumasarkeun kana kaayaan anu diustomisasi, sareng mastikeun papacangan tepat waktos sareng unggal palanggan.

Skenario Omni-Channel anu lengkep

Ieu sababaraha conto otomatisasi: 

  • Surélék wilujeng sumping ka saha waé anu daptar daptar email
  • Webhook anu ngingetkeun anjeun unggal aya anu mariksa di toko anjeun

Stratégi Praktis Langkung jero

Sadaya konsép sareng ideu ieu saé sareng saé, tapi hayu urang milarian langkung jero sareng ngajajah cara anu langkung praktis pikeun leres-leres nganggo komunikasi omni-kanal. Ieu tilu strategi khusus pikeun ditingali:

1. Email Pangiriman optimal

Upami anjeun janten hanjakal ku hasil pamasaran email anjeun, anjeun henteu nyalira. Tapi aya cara pikeun ngaoptimalkeun usaha anjeun di dieu pikeun mastikeun yén anjeun ngalakukeun sagala anu anjeun mampu. 

Strategi: Siapkeun email anu micu cocog sareng acara anu khusus, sapertos pangiriman notifikasi push anu tangtu. Algoritma bakal sacara otomatis ngirim email ieu dina waktos anu pas, mulih deui tingkat kabuka email sareng terlibat konsumén anu pas.

2. Nguatkeun deui Gorobag Ditinggalkeun

Dina 2016, Business Insider perkirakeun éta 2.75 triliun dina dagangan karanjang balanja anu ditilar tiasa dipulihkeun. Naha perusahaan anjeun nguntungkeun tina sapotong éta? 

Strategi: Ngingetkeun palanggan anjeun naon anu aranjeunna tinggaleun ku email, waktos ngeunaan sajam saatos interaksi terakhirna. Kalebet daptar barang dina karanjangna sareng aksi panggil. Ieu mangrupikeun strategi anu langkung rumit pikeun nyetél tapi éta pantes hasilna mantep, teu kaukur.

Email Gorobag Balanja Ditinggalkeun

3. ROPO: Panilitian Online, Mésér Offline

Kalayan pasar e-commerce anu booming tiasa janten hésé percanten 90% tina penjualan AS masih lumangsung sacara pribadi. Pikeun perusahaan anu gaduh storefronts penting pisan pikeun nyambungkeun dunya online sareng bata-na-mortirna pikeun nyimpen sareng ngamangpaatkeun inpormasi pelanggan.

Panilitian Online, Mésér Offline (ROPO)

Strategi: Mimitian program kartu Kasatiaan anu tiasa dianggo ku konsumén di toko anu ngaitkeun profil sareng data online na. Ayeuna anjeun tiasa ngagabungkeun kalakuan online sareng riwayat pameseran offline na. Kéngingkeun profil palanggan anu langkung lengkep, kalebet kana kampanye pamasaran anu ditargetkeun anjeun, ngabeungharan pangalaman aranjeunna kalayan tawaran khusus, sareng piara yén kasatiaan palanggan anu penting pisan.

Kana Future

Penting pikeun bisnis naon waé pikeun tetep aya hubunganana, sareng alat parangkat lunak pikeun ngajaga perusahaan anjeun payun tina kurva anu dikuatkeun ku AI. Komunikasi Omni-kanal masihan anjeun kakuatan pikeun wow konsumén anjeun ngalangkungan personalisasi, otomatisasi sareng pamasaran sasaran. Hayu pendekatan ieu ningkatkeun nilai hirupna ogé anjeun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.