Hiji Milyar Dolar pikeun Youtube? Tiasa waé.

duitAya seueur cariosan ngeunaan milyaran dolar anu nuju dibahas sareng diteraskeun perkawis penjualan Youtube, MySpace, Facebook, jst. Tandaan Cuban ngabogaan nyatakeun ngan ukur jalma anu bakal mayar anu seueur pikeun Youtube. Kuring yakin lamun urang tiasa mundur waktos, seueur jalma anu bakal heran naha Mr. Cuban ngasilkeun artos sakumaha réana deui dina bust Dot Com. Kuring kantos nguping anjeunna nyebat 'jutawan anu teu kahaja' sareng kuring sigana tiasa pas. Kuring kantos maca sakedik blog-na sareng sapertos maca MySpace mojang umur 12 taun. Cenah, ceuk manehna, bla, bla, bla.

Ledakan Dot Com sareng bust mangrupikeun kagagalan anu diperyogikeun anu ningkatkeun téknologi sareng wéb pikeun ékonomi na nyalira. Seueur artos anu diséépkeun saukur pikeun milarian modél bisnis anu saé. Sanaos éta henteu acan diurutkeun, modél bisnis parantos mimiti dibentuk.

Kuring parantos janten kritikus pikeun ngukur 'bola panon' tapi sigana éta anu dimaksud ékonomi wéb anyar ieu. Youtube sanés dipésér pikeun kontén atanapi téknologi - éta ditaksir dina tingkat anu luhur kusabab jumlah anggota pamirsa anu kasohor. Upami samilyar dolar seueur teuing pikeun Youtube, naha teu kunanaon pikeun Ford ngical sababaraha milyar? Ford henteu nguntungkeun ogé… tapi sadayana terang éta hargana. Hanjakalna, upami Youtube dipésér ku kakuatan Internét utama… éta nambihan seueur 'bola panon' pikeun mérekna.

Éta anu disebat Pangsa Pasar.

Sareng urang mimiti ningali mimiti Pangsa Pasar dina bentuk wéb. Google, Yahoo! sareng Microsoft sadayana milarian sareng ngagaleuh Bagikeun Pasar. Salaku hasilna, sagala situs kalayan pemirsa anu ageung pisan mangrupikeun udagan sapertos TV atanapi Radio Station anu janten target nalika aranjeunna gaduh pemirsa anu ageung. Padahal panghasilan ayeuna teu aya ... langkung seueur pemirsa anu tiasa anjeun mésér dinten ayeuna bakal mayar dina pendapatan iklan énjing. Mangrupikeun modél lami anu cocog sareng modél média sanés - koran mangrupikeun conto anu saé. Langkung seueur artos anu dihasilkeun tina palanggan dina pendapatan iklan tibatan dina pendapatan palanggan.

Kuring masih teu yakin modél bisnis 'mésér bola panon' mangrupikeun hal anu saé pikeun industri Internét. Sigana mah urang kedah ngantosan teras ningali.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.