Istilah Marketing Online: Harti Dasar

Terminologi Pamasaran Online

Kadang-kadang urang hilap kumaha jero urang dina bisnis sareng poho ngan ukur masihan batur perkenalan kana terminologi dasar atanapi akronim anu ngambang nalika urang ngobrol ngeunaan pamasaran online. Untung pikeun anjeun, Salah parantos ngempelkeun ieu Pamasaran Online 101 infographic anu ngalirkeun anjeun ngalangkungan sadaya dasar terminologi pamasaran anjeun kedah ngayakeun paguneman sareng ahli pamasaran anjeun.

  • affiliate Marketing - Milarian mitra éksternal pikeun memasarkan produk anjeun ka pemirsa nyalira pikeun komisi.
  • Iklan banner - narik perhatian palanggan target janten aranjeunna klik pikeun didatangan situs anjeun atanapi janten langkung sadar kana mérek anjeun.
  • Curation eusi - Ngalihkeun banjir eusi online & milih barang anu kualitas luhur pikeun dibagi, nyiptakeun newsfeed hiji-eureun pikeun unggal anggota target pasar anjeun.
  • eusi Marketing - Ngahasilkeun eusi anu ngabantosan, pikaresepeun, sareng ngahibur sapertos tulisan blog, ebook, video & infographics pikeun narik langkung perhatian, ngawangun otoritas mérek, sareng menangkeun bisnis énggal.
  • Iklan Kontekstual - nembongkeun iklan dina halaman wéb khusus dumasar kana eusina, atanapi kecap konci khusus hyperlink ka halaman wéb pangiklan.
  • Optimisasi Laju Konversi - ngagunakeun analytics sareng eupan balik pangguna pikeun ningkatkeun halaman wéb anjeun sareng ngajantenkeun peramban pasip kana konsumén anu mayar.
  • Marketing digital - nyiptakeun pangalaman konsumén anu lancar, hasil ngahijikeun Tatar dina rupa-rupa kanal digital - kalebet mobile, kaulinan, & aplikasi, podcast, radio Internét, olahtalatah SMS, sareng seueur deui.
  • Iklan tampilan - narik perhatian palanggan target janten aranjeunna klik pikeun didatangan situs anjeun atanapi janten langkung sadar kana mérek anjeun.
  • Meunang Média - nalika palanggan nyebarkeun buzz pikeun anjeun ngalangkungan kecap-kecap viral tina sungut.
  • surélék Marketing - Ngirim pesen anu ngabantosan, aya hubunganana sareng email ka anu nampi supaya aranjeunna tetep aktipitas sareng perusahaan sareng ngawangun kasatiaan mérek.
  • Marketing inbound - narik, ngarawat, ngawartosan, sareng ngahibur palanggan poténsial ngalangkungan kontén, SEO téknis, sareng alat interaktif, pikeun menangkeun bisnis sareng kéngingkeun kasatiaan palanggan.
  • Marketing Influencer - ngawangun hubungan sareng sakumpulan jalma anu mangaruhan kaputusan pasar target anjeun.
  • Kalungguhan Nurturing - Ngawangun hubungan sareng lead anu henteu siap mésér ngalangkungan kontén anu menarik, email anu ngabantosan, papacangan média sosial.
  • Nyetak timbal - Nganalisis kalakuan online pamimpin pikeun ngukur tingkat minat aranjeunna pikeun produk anjeun, masihan skor pikeun ngalacak posisi masing-masing poténsial dina corong penjualan.
  • Automation Pamasaran - ngajadikeun otomatis tugas pamasaran anu teras-terasan sareng langsung ngingetkeun anjeun kana paripolah palanggan khusus pikeun ngabantosan anjeun kéngingkeun pesen anu leres pikeun dikirim ka jalma anu pas dina waktos anu pas.
  • mobile Marketing - Ngirim talatah SMS khusus, bewara push, iklan dina aplikasi, scan kode QR, sareng seueur deui ka alat sélulér konsumén dumasar kana paripolah anu khusus, sapertos lokasi atanapi waktos ayeuna.
  • Iklan pituin - nyiptakeun eusi éditorial anu parantos disaluyukeun pikeun cocog sareng situs penerbit online khusus, sareng teras mayar kanggo nempatkeunana disamping tulisan situs sanésna.
  • Hubungan Masyarakat Online - Pangaruh média & komunitas online, ngawaskeun naon anu diomongkeun jalma ngeunaan perusahaan online sareng milari cara anyar pikeun ngahubungi pelanggan.
  • Média Milik - perumahan online anjeun nyalira: halaman wéb resmi, situs sélulér, blog, sareng halaman média sosial.
  • Média mayar - iklan mayar, tulisan anu disponsoran, atanapi pamilarian anu mayar.
  • Pay-Per-Click (PPC) - Target konsumén khusus ngalangkungan tautan anu disponsoran, sareng tés A / B pikeun ningali iklan mana anu ngahasilkeun langkung seueur klik.
  • remarketing - nargétkeun iklan ka jalma anu parantos nganjang kana situs anjeun (tapi henteu ngagaleuh) ngalangkungan olahtalatah khusus atanapi tawaran eksklusif.
  • Pamasaran Mesin Mesin (SEM) - ningkatkeun pisibilitas situs dina halaman hasil search engine, naekeun rangking situs ngalangkungan SEO, jenuh & backlink.
  • Search Engine Optimasi (SEO) - nyisipkeun kecap konci pamilarian luhur kana halaman halaman wéb perusahaan pikeun ningkatkeun peringkat hasil mesin pencari, sareng pastikeun situs anjeun dioptimalkeun pikeun navigasi, eusi, meta tag anu euyeub ku kata kunci, sareng tautan asup anu kualitas.
  • Iklan sosial - Ngalegaan jangkauan perusahaan anjeun ka pemirsa énggal ngalangkungan iklan mayar atanapi tulisan anu diwanohkeun dina sababaraha situs média sosial.
  • Marketing Sosial Media - Ningkatkeun kasadaran merek & patalimarga situs ku ngawangun komunitas konsumén ngalangkungan média sosial., Ngeposkeun apdet anu bakal sumebar sacara viral, sareng ngaréspon keluhan, pamundut, sareng pujian.
  • Tés Pamisah - ékspérimén acak dimana varianna A / B diuji sareng kelompok kontrol buta ningali anu ngahasilkeun hasil anu paling suksés.
  • Kandungan disponsoran - nyiptakeun eusi éditorial anu parantos disaluyukeun pikeun cocog sareng situs penerbit online khusus, sareng teras mayar kanggo nempatkeunana disamping tulisan situs sanésna.

Online Marketing Terminologi Infographic

Panyingkepan: Kuring nganggo tautan afiliasi kami pikeun Salah dina artikel ieu.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.