Ngajagi persona Online anjeun

Jalma DigitalNalika dunya didigitalkeun sareng unggal kecap anu anjeun ucapkeun sareng kalakuan anu anjeun lakukeun pasti bakal dicekel dina pidéo, penting pikeun anjeun nyalira nyalira. Ieu konci pikeun usaha anu badé muka usaha pamasaranna kana blogging sareng média sosial.

Nalika pendak sareng batur sapagawean di buruan baseball sareng aranjeunna ningali anjeun ribut sareng nginum éta sanés waktos anu penting, online henteu ngagaduhan wates antara kahirupan pribadi sareng bisnis. Upami anjeun gaduh persona online, éta mangrupikeun persona anjeun pikeun digawé ogé. Batur henteu ngabédakeun anjeun tina halaman wéb kencan ka LinkedIn - anjeun ngan ukur 'online'.

Sejarah Online parantos janten Alat Sumber Daya Manusa

Dunungan anu geus ngamangpaatkeun Google pikeun manggihan jeung karyawan ieu panalungtikan. Hal panungtungan rék nyaéta ninggalkeun hiji jalan satapak, pribadi atawa bisnis, nu bisa dampak sabaraha perusahaan atanapi prospek bakal ngarasa anjeun.

Sababaraha taun ka pengker, kuring damel di perusahaan anu diklasifikasikeun pantes ku padamel sareng éta dilakukeun buleud. Sanaos éta henteu aya hubunganana sareng padamelan jalma éta, éta nyatet dina kantor staf manajemén jalma éta - tandana anu teu tiasa dibalikkeun sareng bakal nganyenyeri kamampuan jalma éta pikeun naék atanapi ngayakeun padamelan sanés dina organisasi.

A Video Rékam

Abdi parantos nyéépkeun waktos Seesmic, telat, aplikasi anu mangrupikeun campuran (sareng integrasi) video sareng obrolan. Hiji rerencangan nyarios wengi ayeuna yén anjeunna ningali sababaraha perhatosan anu leres ngeunaan jalma anu anjeunna hormat sanésna.

masalahna nyaeta dua-melu: Seesmic ampir real-time, jadi jalma ngawangkong sarta kadangkala meunang kana paguneman dipanaskeun. Bagian séjén éta Seesmic sasak celah antara profésional sarta bisnis. Sababaraha folks inuman bari maranéhna ngawangkong ... sababaraha anu malah mabok. Jalma sanés parantos ngabeledug kana paguneman ngeunaan agama sareng / atanapi politik.

The World teu Siap

Mangrupikeun hal anu saé yén urang ngagaduhan téknologi sapertos kieu dimana urang tiasa nyukuran jiwa na sareng komunikasi sacara épéktip sareng rerencangan di panjuru dunya. Masalahna nyaéta dunya henteu acan siap pikeun transparansi sapertos ieu. Alat sapertos Seesmic tiasa nyayogikeun seueur pandangan kana pamikiran hiji jalma ngeunaan padamelan, kahirupan… sareng nyayogikeun sababaraha masukan pikeun stabilitasna.

Sasaurang, anu panginten tiasa janten padamel anu sampurna, tiasa dileungitkeun tina kasempetan saatos manajer Ngiring lenggah sareng marios jam-jaman paguneman online na.

Ngajagi Persona Anjeun

Aya sababaraha hal anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun ngajagi Persona Online anjeun sareng Reputasi:

  1. Ulah aya paguneman muatan dina kelamin, agama, pulitik, jeung sajabana dimana anjeun bisa nyuntik pendapat yen bisa jadi misconstrued. Candak obrolan éta offline.
  2. Cegah tina pangaruh pangobatan atanapi alkohol online. Anjeun ngan saukur henteu ngendalikeun émosi sareng tindakan anjeun.
  3. Salawasna tetep dina pikiran nu sagalana anjeun lakukeun nyaéta catetan yen anjeun Sakola, Gawé, Wartawan, Pamaréntahan, komo kulawarga gaduh aksés siap.

Ngaleutikan résiko sareng ngaleupaskeun résiko

  1. Sababaraha program, bahkan anu online, nawiskeun ngahapus kontén anjeun. Baca pamadegan Sarat Service tur tingal lamun anjeun tiasa nyabut video, sora, sajarah, jsb permanén Mun anjeun kantos ulah manggihan diri dina situasi dimana anjeun dijieun kasalahan, ngalakukeun pangalusna Anjeun pikeun meunangkeun eta dihapus. Ku jalan kitu, kasempetan pikeun anjeun hasil suksés pisan, langsing.
  2. Éncérkeun. Upami anjeun gaduh 1 paguneman dina 10 anu nunjukkeun anjeun niup top anjeun dina Politik, pastikeun pikeun ngayakeun 1,000 paguneman salajengna tanpa niupkeun puncak anjeun. Nyayogikeun langkung seueur kontén anu positip online bakal ngirangan résiko eusi négatip anu tiasa dipendakan ku batur. Deui, ieu henteu gampang ditipu, tapi éta tiasa ngabantosan.
  3. Pikir! Naséhat anu pangsaéna nyaéta henteu pernah asup kana kaayaan online anu panginten janten isin engké. Ngan hindarkeun kaayaan ieu sadayana.

Kuring yakin yén hiji poé urang bakal janten komunitas anu langkung toleran kana tingkah laku (mis), ngakuan yén hal-hal goréng kajantenan jalma-jalma anu saé sareng jalma-jalma saé ogé ngalakukeun kasalahan. Tapi dugi ka éta, pastikeun tetep awas kana kumaha anjeun persona online ditanggap.

Kuring kedah nambahkeun yen paguneman ieu sabagean diideuan ku Dr. Thomas Ho, saha anu blogging dina topik nyiptakeun persona online.

3 Komentar

  1. 1

    Kami ngagaduhan résiko ageung tina masalah nalika urang ngamimitian mikir dina hal "personas" boh dina atanapi off line. Implikasina nyaéta urang sanés janten diri urang sorangan sareng ngahaja nyumputkeun sesuatu atanapi pura-pura janten hal anu sanés urang.

    Jenis pamikiran sapertos kitu tiasa ngabahayakeun sabab jalma condong kana diskon akibat nalika aranjeunna pikir aranjeunna anonim.

    Doug Kuring ogé saur anjeun mangrupikeun sentuhan anu lega dina salah sahiji pernyataan anjeun di luhur. Tambihan hiji kecap sareng Abdi sareng anjeun.

    Hal terakhir anu anjeun pikahoyong nyaéta ninggalkeun jalan satapak, pribadi atanapi bisnis, anu tiasa [négatip] mangaruhan kumaha perusahaan atanapi prospek anjeun bakal nganggap anjeun.

    Kuring pasti miharep éta prospek bakal be positif kapangaruhan ku jalan satapak online kuring. Ieu mangrupikeun bagian tina saha kuring sareng nilai anu kuring bawa.

    Sareng teras-terasan kuring nganggap yén Ibu & dunungan anu bakal datang duanana bakal ningali naon anu kuring nempatkeun online. Éta ngabantosan kuring pikeun ngendalikeun diri sareng ninggalkeun barang-barang anu bodo.

    • 2

      Eupan balik anu saé, Chris!

      Abdi hormat moal satuju yén gaduh persona online disumputkeun atanapi pura-pura.

      Upami kuring angkat ka rapat sareng prospek, kuring nyukur sareng nganggo jas. Sapopoé di tempat damel kuring nganggo khakis sareng nyukur unggal sababaraha dinten. Di jalan ka imah kuring panginten tiasa ngempelkeun sababaraha logam dina mobil, tapi upami kuring nyetir klién, kuring henteu bakal miceun AC / DC.

      Kuring ogé ngagaduhan akal sindiran anu bisa nempatkeun sababaraha urang kadang-kadang. Nalika kuring sareng kolega atanapi prospek, kuring jarang ningalikeun rasa humor kusabab seueur panginten dianggap teu pantes.

      Dina sadaya kasus, kuring henteu jujur ​​atanapi nyumputkeun éta asli kuring. Kuring ngan saukur nunjukkeun 'sisi pangsaéna' atanapi 'sisi anu paling pas'. Masih kuring (percanten ka kuring - kuring transparan pikeun lepat), tapi perlu upami kuring hoyong ngahontal pamirsa anu lega sareng nampi hormat masarakat.

      Intina mah saleresna mah urang tiasa satuju - dunya henteu siap pikeun transparansi semacam ieu. Kuring miharep éta - maka kuring tiasa nganggo baju khakis, henteu nyukur, sareng ngempelkeun sababaraha "Kanggo Anu Ngeunaan Batu" sareng batur sapagawean kuring dina mobil.

      Éta henteu kajantenan iraha waé, teu lami, sanaos.

      Cheers!
      Doug

      • 3

        Abdi sareng anjeun di ditu, Doug. Kuring nyanyi sapanjang radio nalika jandéla digulung up!

        Éta hiji hal pikeun jalma anu linggih di lampu stop gigir kuring pikeun mikir kuring panginten rada konyol ngagorowok jauh. Tapi éta hal anu sanés pikeun ngabuktikeun yén kuring ku ngagolérkeun jandéla!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.