OpenID Dipasang sareng siap!

logo openid r

Upami anjeun henteu acan nguping OpenID, éta téknologi anyar anu pikaresepeun dina wéb. Dibikeun sadayana halaman wéb sareng login / kecap akses anu béda anu kedah diémutan jaman ayeuna, téknologi ieu tiasa janten berkah atanapi kutukan.

Dina sisi anu cerah nyaéta kanyataan yén anjeun nyimpen login sareng kecap akses énkripsi anjeun dina sérver anjeun sareng nalika anjeun lebet dimana waé, éta bakal dioténtikasi deui kana sérver anjeun. Dina sisi négatip nyaéta anu dikenal salaku 'titik gagal tunggal'. Upami aya anu tiasa ngotentikasi nganggo login sareng kecap akses anjeun, maka éta bakal ngagaduhan aksés kana sistem naon waé anu anjeun ngagaduhan aksés ku OpenID.

Ieu presentasi pondok dina OpenID:

Langkung seueur kuring diajar ngeunaan OpenID, kuring beuki optimis. Mimitina kuring leres-leres curiga, tapi parantos ngonpigurasikeunana sareng ningali kumaha ngagunakeunana, saur kuring mah téknologi anu saé. AOL, Microsoft jeung GenepApart mangrupikeun sababaraha jalma anu pang anyarna pikeun ngadukung OpenID, katingalina bakal ngukus.

Salah sahiji hal anu hébat ngeunaan OpenID nyaéta anjeun tiasa nampi éta langsung kana sérver anjeun nyalira. Kuring parantos ngonpigurasi phpMyID wengi ayeuna dina sababaraha menit sareng éta diuji sareng jalan saé. Kuring milih pilihan paling gampang pikeun Konfigurasi Pangguna Tunggal jadi kuring ngan ukur kedah ngalakukeun sababaraha hal:

  1. Ngadamel diréktori anyar dina sérver kuring sareng pasang file na. Kuring milih / OpenID /
  2. Kuring nambihan pangalihan ka file lulugu WordPress kuring anu alihan kana sagala pamundut OpenID
  3. Kuring kedah ngonpigurasikeun kata sandi ku énkripsi login, ranah (ieu phpMyID), sareng kecap akses. Pikeun ngalakukeun ieu, kuring némbak file PHP dina sérver kalayan kode ieu:
  4. Kuring nyalin éta string énkripsi kana konfigurasi pikeun file ID sareng kuring siap ngajalankeun!
  5. Pikeun nguji, kuring ngan saukur kedah login nganggo URL saderhana
  6. Kuring teras kaluar

Éta éta! Alamat OpenID kuring ayeuna http://martech.zone sareng éta bakal ngoténtikasi Login sareng Sandi anu kuring pilih.

Salah sahiji fitur anu saé anu henteu acan dicarioskeun ku jalma nyaéta panggunaan inpormasi standar anu tiasa diaksés ku aplikasi anu dioténtikasi. Anjeun tiasa nyayogikeun nami, tanggal lahir, zona waktos, jenis kelamin sareng inpormasi sanés kanggo dianggo. Abdi resep ideu éta! Kirang bentuk kanggo ngeusian.

Aya seueur pisan berita ngeunaan blogosfir dina OpenID, kuring nyarankeun anjeun pikeun maca langkung seueur sateuacan nyandak kaputusan anjeun:

Upami teu aya anu sanés, OpenID mangrupikeun skéma oténtikasi saderhana anu, upami diadopsi, kedah leres-leres mempermudah auténtikasi dina kaseueuran halaman wéb. Kuring miharep éta leres-leres ngabeledug sanaos kuring henteu bakal ngaksés rekening bank kuring dina waktos éta sanés (ogé hoyong). Upami anjeun hoyong naék kana OpenID bandwagon, kuring bakal ngalaksanakeunnana gancang supados anjeun tiasa kéngingkeun sababaraha pers awal anu cocog sareng éta.

15 Komentar

  1. 1

    Kuring diuji dinten ieu sareng Magnolia. Magnolia damel sareng ngahijikeun akun abdi sareng OpenID - cool pisan. Nanging, naha aranjeunna henteu alihan pamundut kuring per file lulugu kuring atanapi pangalihan henteu jalan leres. Kuring kedah nempatkeun URL anu pasti dina lapangan OpenID supados tiasa dianggo.

  2. 3
  3. 4
  4. 5
    • 6

      Abdi henteu yakin! Sugan aya pamiarsa anu sanés tiasa ngiringan kana paguneman. Teu diragukeun yén duanana sanggup… OpenID leres-leres téknologi saderhana anu tiasa gampang diadaptasi kana plugin. Hatur nuhun tambihanna!

  5. 7
    • 8

      Sigana mah henteu. Kuring parantos ningali dimana waé login dina koméntar sering ngahasilkeun kirang koméntar. Koméntar mangrupikeun komponén penting dina blog sareng ngakibatkeun paningkatan panempatan Search Engine sabab halaman na robih sareng teras diindekskeun deui. Nyatana, sabalikna, kuring ngadorong langkung seueur jalma pikeun masihan koméntar ku ngamangpaatkeun Henteu Nofollow.

      Abdi henteu hoyong ngalakukeun nanaon pikeun ngahambat saha waé ti masihan koméntar. Upami OpenID janten mainstream sareng jalma janten biasa lebet koméntar, éta panginten tiasa robih.

      Salam,
      Doug

  6. 9
  7. 10
  8. 12
  9. 13

    Doug

    Abdi nembé ngalakukeun hal anu sami. Kuring dipasang rupa sareng sadayana. Kuring nempatkeun dua garis éta dina lulugu WordPress kuring:

    Diuji login tiasa dianggo saé.

    WikiTravel anu dicobian, lebet nami pangguna OpenID anu abdi ngonpigurasikeun (alhome.net) éta alihan kuring teras ka situs kuring nyalira siga anu henteu aya kajadian.

    Naha kuring kaleungitan kitu?

    • 14
      • 15

        Anjeun tiasa ngalebetkeun kode dina koméntar kalayan tags around your code. I'll try out Wikitravel and see! It could be that they are not honoring the redirect. It's good that it came back to your site, but it should redirect to your OpenID page. tags around your code. I'll try out Wikitravel and see! It could be that they are not honoring the redirect. It's good that it came back to your site, but it should redirect to your OpenID page.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.