Kumaha Téknologi OTT Ngambil alih TV Anjeun

Video Kana Paménta

Upami anjeun kantos ningali-nonton serial TV di Hulu atanapi ningali pilem dina Netflix, maka anjeun parantos nganggo over-the-top eusi sareng panginten bahkan henteu sadar éta. Ilaharna disebut salaku OTT dina komunitas siaran sareng téknologi, jinis eusi ieu ngalangkungan panyadia TV kabel tradisional sareng nganggo Internét salaku wahana ngalirkeun kontén sapertos épisode pang anyarna muhrim Hirup atanapi di bumi abdi, éta Abbey Downton.

Henteu ngan ukur téknologi OTT ngantep pemirsa nonton acara sareng pilem dina mencét tombol, tapi éta ogé masihan aranjeunna kabébasan pikeun ngalakukeunana dumasar istilah sorangan upami hoyong. Pikirkeun sakedap. Sabaraha kali kapengker anjeun kedah bobo tina rencana kusabab teu aya jalan anjeun bakal sono ka usum akhir acara TV perdana waktos favorit anjeun?

Jawabanna meureun sateuacan VCRs sareng DVR diwanohkeun - anu kuring nyobian nyaéta yén cara urang nganggo média parantos robih pisan. Téknologi OTT parantos ngaleupas larangan antara panyayogi kontén sareng pangguna nalika masih masihan aksés ka konsumén kana program anu ngaharepkeun anu aranjeunna ngarepkeun tina pilem pilem sareng studio TV ageung. Ogé, naha kuring nyebatkeun éta mangrupikeun gratis komérsial?

Sateuacan dilebetkeun kontén OTT - rujukan anu mimiti dipikanyaho pikeun istilah ieu dina buku 2008 Perkenalan pikeun Mesin Pilarian Video ku David C. Ribbon sareng Zhu Liu, Kabiasaan TV pemirsa umumna tetep sami mangtaun-taun. Singketna, anjeun mésér tipi, mayar perusahaan kabel pikeun aksés kana kebat saluran, sareng voila, anjeun gaduh sumber hiburan kanggo sonten. Nanging, hal-hal parantos robih pisan kumargi seueur konsumen parantos motong tali sareng naon waé tuntutan anu ditumpukeun ku perusahaan kabel. Numutkeun ka 2017

Numutkeun 2017 a naliti dilakukeun ku Leichtman Research Group, Inc., 64% tina 1,211 rumah tangga anu disurvei nyatakeun yén aranjeunna nganggo jasa sapertos Netflix, Amazon Prime, Hulu, atanapi video paménta. Éta ogé mendakan yén 54% réspondén nyarios yén aranjeunna sacara rutin ngaksés Netflix di bumi, ampir dua kali lipat jumlahna (28 persén) anu balik di 2011. Nyatana, dugi ka Q1 2017, Netflix ngagaduhan 98.75 juta palanggan streaming di sakumna dunya. (Ieu keren grapik nunjukkeun lintasanana pikeun dominasi dunya.)

Sareng nalika OTT parantos ningali kamekaran sacara masif di kalangan rumah tangga di sakumna dunya, hiji daérah khususna anu kuring perhatoskeun dimana éta nembé kéngingkeun daya tarik anu penting aya dina komunitas bisnis. Salami sataun katukang kapayun, kuring kantos ningali sababaraha organisasi ngadopsi téknologi OTT salaku cara pikeun méréskeun inpormasi nyalira atanapi ngaksés batur nalika aya bewara sakedap. Kamampuh ieu penting pisan di kalangan éksékutip anu sibuk anu meryogikeun inpormasi paling mutahir dimana waé dimana aranjeunna tiasa aya dina waktos éta.

Salah sahiji conto prima nyaéta C-Suite TV, anu nyiarkeun acara TV kuring C-Suite sareng Jeffrey Hayzlett. Mimiti taun ieu, saluran bisnis anu dipénta ngawangun kemitraan sareng ReachMeTV, "jaringan hiburan multi-kanal sareng platform distribusi global," pikeun ngalirkeun acara kuring dina tivi di 50 bandara panggedéna di Amérika Serikat sareng langkung ti 1 juta hotél di penjuru bumi. Pikaresepeun pikeun ningali program kuring ngagaduhan pisibilitas tambahan, utamina ku target pemirsa anu kuring hoyong ngahontal.

Dina pamanggih kuring, bandara sareng hotél teu jelas sababaraha tempat anu pangsaéna pikeun narik perhatian anu teu dibagi-bagi wisatawan bisnis anu sering mendakan yén hiji-hijina downtime na nalika siang nyaéta nalika ngantosan néwak pesawat atanapi santai di lobi hotél (candak ti batur anu terang ogé ieu).

Sateuacanna, upami eksekutif bisnis hoyong nonton salah sahiji acara bisnis, anjeunna kedah ngalakukeun "cara baheula" pikeun ningali éta dina waktos anu khusus. Tapi ku ngenalkeun téknologi OTT, aranjeunna tiasa ngaksés program anu minuhan minatna dina garis waktosna nyalira.

Kuring rada yakin yén téknologi OTT ngan bakal terus tumuh ka hareup nalika urang janten masarakat anu langkung maju sacara digital. Tumuwuhna ieu bakal ngaktipkeun usaha sareng konsumén pikeun silih sambung dina skala global tanpa kendala anu parantos kami pasihkeun ku panyadia kabel dugi ka lami teuing. Salaku paménta aksés langsung pikeun ngahibur sareng program atikan ningkat, éta bakal pikaresepeun ningali sabaraha jauh téknologi OTT anu bakal nyandak urang. Kuring henteu terang ngeunaan anjeun, tapi kuring bakal nyetél pikeun milarian terang.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.